KOFFIE OP ZONDAG MET DE ESPRESSIONS JUNIOR

Als ik mijn favoriete dag van de week mag kiezen, dan is het wel zondag of in dit geval een feestdag. De enige dag in de week waarop niets moet en alles mag, heerlijk! Op zondag heb ik zo mijn eigen gewoontes die ik niet snel wil veranderen.

Lazy day, yes it is! 

Vaak werk ik 6 op 7 en dan maakt mijn wekkerradio me dagelijks wakker tussen 7u en 8u. Alleen op de laatste dag van de week slaap ik zolang ik wil. Geen MNM die me wekt met de nieuwste hits, geen ouders die kabaal komen maken, gewoon alles op mijn eigen tempo. I LOVE IT!

Zondag heb ik de gewoonte om lang aan de ontbijttafel te zitten, al dan niet met mijn ouders en broer. Geen brunchtoestanden ten huize Marjolein, nee, gewoon heerlijke filterkoffie en pistolets. En dan liefst de middelste van de kring, want die is het lekkerste 😉 Tijdens de week gaat het allemaal wat sneller, yoghurt met granola en blauwe bessen en een tas Senseo-koffie. Maar mijn filterkoffie op zondag, dat pak je me niet af.

zondagsritueel

Sinds enkele weken mag ik als koffieverslaafde de ‘Espressions Junior‘ uittesten en eerlijk, ik gebruik het nu dagelijks. Geen uren wachten tot de koffie volledig doorgelopen is, want het toestel speelt een geluidje af wanneer de koffie klaar is. Zelfs bij het automatisch uitschakelen, krijg je een signaal te horen. Ideaal voor een luie zondag of een ochtend waar alles in een rush moet gebeuren. Je kan allerlei andere taken doen zonder 10 x heen en weer te moeten lopen.

Zet je er nu 1 of 5 tassen koffie mee, de wereldkampioen in koffiezetten, kan het allemaal. Dat is ook de reden waarom we het thuis zo functioneel vinden. Door de week staat iedereen op een ander uur op, maar we drinken wel allemaal graag een tas koffie vooraleer we vertrekken. Zo hoeven we geen flauw afkooksel van de voorgaande persoon te drinken, maar in no time is onze eigen koffie doorgelopen. Op zondag wordt een grotere hoeveelheid met liefde gezet en warm gehouden tot iedereen wakker is.

Espressions Junior

Het merk zelf deed helemaal geen belletje rinkelen, maar dat komt denk ik omdat we tegenwoordig allemaal zo bezig zijn met de George Clooney onder de koffiemachines, en zo ken ik nog een paar merken 😉

Sinds de opkomst van de vele koffiebars is er voor mij een grotere markt open gegaan op vlak van koffie. Vele barrista’s verkopen het merk waarmee ze hun kunsten demonstreren en op zo’n moment vind ik het leuk om een ‘nieuwe’ soort koffiesmaak te ontdekken. Het moment waarop je zo’n verpakking opendoet, de geur die dan vrijkomt, HEMELS! Ik kan daar uren aan ruiken, zoals sommige mensen met alcoholstift of benzine hebben.

Van koffie drinken, daar word ik gelukkig, maar van het te ruiken of te zetten ook. Dat is ook deels de missie van my new best friend, ‘Haal de barrista in jezelf naar boven’. Het is dan ook niet voor niets dat de European Coffee Brewing Centre haar prestigieus kenmerk aan de Espressions Junior gaf.

Het merk wordt verdeeld bij IT&M, zeker de moeite waard om het aanbod eens te bekijken. Wanneer ik naar mijn eigen stek verhuis, zal ik hier zeker wel mijn goesting vinden!

Espressions Junior Espressions Junior

Na mijn uitgebreid ochtendritueel blijf ik vaak nog enkele uren in pyjama rondlopen. Vaak zelfs tot na de lunch, en neen ik schaam me daar helemaal niet voor! Hoe sneller ik me omkleed, des te sneller mijn vrije dag voorbijgaat. Eenmaal ik mentaal klaar ben om me in een alledaagse outfit te hesen, volgt nog een volledig beauty ritueel .. maar dat is voor een volgende blogpost!

Nu ga ik nog wat genieten van een tas koffie!

Wat zijn jouw plannen voor vandaag?

smartphoto x 101muurstickers

9 Comments

 • Reply Verena

  Ik vind het ook heerlijk om lekker rustig aan te doen en om in mijn pyjama te blijven. Dat deed ik vroeger vaak op zaterdag!

  3 november 2017 at 16:09
 • Reply Jessica

  brrrr koffie. Vaak geprobeerd omdat die caffeine me handig lijkt soms om wakker te worden, maar bah wat vind ik het vies. Geef mij maar een kop thee.

  2 november 2017 at 21:48
 • Reply Bianca

  Ik heb nu zin gekregen in een lekkere bak koffie! Vandaag is het gewoon weer een drukke werkdag 🙂

  2 november 2017 at 10:36
 • Reply Lien

  Oooh mijn tasje koffie is ook echt heilig voor mij. Koffie, krantje. Zalig!-

  1 november 2017 at 21:29
 • Reply Susan

  Helemaal met je eens dat je zondags lekker rustig aan moet doen! Kan ik ook altijd zo van genieten. Wij hebben thuis ook een filterapparaat, maar dan van Bosch. M’n man vindt dat toch de handigste koffie, ook voor het meenemen naar z’n werk in z’n thermobeker enzo. En daarnaast nog een Senseo voor als een vriendinnetje komt koffieleuten. Maar wil eigenlijk graag zo’n bonenmachine, die zijn mooi én maken vet fijne koffieee! En IK lus dus geen koffie, hé.

  1 november 2017 at 15:00
 • Reply Natalie

  Ziet wel een handig toestelletje uit, zeker als je maar een kopje of twee nodig hebt!

  1 november 2017 at 11:59
 • Reply Fleur

  Ik kreeg vanochtend een heerlijk kopje koffie op bed gebracht door mijn oudste dochter, mijn eigen zonnestraaltje

  1 november 2017 at 11:25
 • Reply Melissa Van Lommel

  Heerlijk! Ik lees deze post nu met een tasje koffie. Latte Macchiato Caramel van Dolce Gusto ;). Voorlopig de enige koffie die ik lust. Ik ben nog een groentje op dat vlak dus, gelukkig heb ik er niet iedere da nood aan maar is het een leuke warme extra wanneer ik tijd heb! Wel leuk dat jij nu sneller van je heerlijke koffie kan genieten en hiervoor niet meer moet wachten tot zondag 😉

  1 november 2017 at 10:25
 • Reply Lodi

  Zondag is ook een heerlijke dag. Niets moet, alles mag. Wat een makkelijke koffie machine is dit! Hier hebben e eigenlijk alleen nog maar bonen koffie.

  1 november 2017 at 10:21
 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  You may also like