GETEST: DE ULTIEME VERZORGING VOOR MIJN HUID

on 30 oktober 2017
Bodylotions

De serie ‘getest‘ gaat verder met enkele nieuwe verzorgingsproducten voor de huid. Af en toe krijg ik nieuwe beauty producten opgestuurd en dan sta ik te popelen om ze uit te testen. Het ene blijft al wat langer liggen dan het andere omdat ik niet graag verschillende producten door elkaar gebruik. Dat kan volgens mij geen goede invloed op je huid hebben, toch? Eenmaal ik klaar ben met een uitgebreide testfase, is het tijd om mijn mening met jullie te delen! 

Van Dove heb ik al meerdere producten in mijn kast staan en keer op keer weten ze hun plaats in de top 3 te behalen. Deze tijd vorig jaar kwam Dove met hun DermaSpa-gamma op de markt waar ze nog steeds producten aan blijven toevoegen. Happy me! 

De body lotions zijn voor mij als hemel op aarde. Mijn allereerste exemplaar was die uit de ‘Cashmere Comfort‘-lijn en van zodra de andere leeg zijn, ga ik me er weer eentje aanschaffen. Ze ruiken hemels, smeren goed uit en plakken niet. Je hoeft er per keer niet zoveel van te gebruiken, waardoor je er langer van kunt genieten.

Dove bodylotion verzorging

Tot de tweede categorie behoren de ‘Oxygen Touch Cloud Cream’ en de ‘Cashmere Comfort Body Butter’. Op vlak van verpakking en geur scoren ze een dikke 10, maar een dikkere crème/butter heb ik gewoon niet graag. Alles moet altijd rap rap gaan en dan trekken deze producten niet snel genoeg in. Waardoor ik steeds het gevoel heb dat ik ‘plak’. Bodylotions & butters verzorging

De ‘Beautiful Shapebody lotion van Kneipp ligt al een tijdje in mijn kamer, half gebruikt. De geur zit goed. De verpakking is ok, maar na het smeren laat het toch nog een ‘plakspoor’ na. Ik word er niet koud noch warm van. Een degelijke back-up body lotion voor als ik eens zonder zit. Of ook verstevigend werkt, laat ik in het midden, want ik heb altijd mijn twijfels of zoiets wel écht werkt.

Kneipp Bodylotion verzorging

Als ik mijn minst favoriete product zou mogen kiezen, dan is het helaas onderstaande body lotion mousse van Kneipp. Het heeft niets met het merk te maken, maar ik ben geen fan van de mousse-hype. Nog geen enkel merk heeft me kunnen bekoren met hun mousse-producten. Het aanbrengen is fijn, maar het product dringt op een of andere manier niet door tot in mijn huid, waardoor mijn huid niet glad en zacht aanvoelt.

Enig nadeel aan de verpakking is de drukknop. Net zoals bij vele andere komt er na eenmaal duwen op de knop, nog resterende mousse uit waardoor je telkens meer gebruikt dan nodig.

Mousse & me, it’s just not meant to be.

kneipp body lotion mousse amandelbloesem verzorging

Sinds kort leerde ik de nieuwe ICI PARIS XL verzorgingscollectie kennen en hun ‘ultra hydrating body balm‘ veroverde direct de tweede plaats in mijn top 3!

De naam zegt het zelf al, balsem, waardoor het iets dikker is dan een normale lotion, maar toch dunner dan een crème of melk. Smeert mooi uit, laat geen strepen achter en je kan onmiddellijk in je kleren springen! De geur kan ik niet direct aan iets gekend koppelen, maar het is daarom zeker niet slecht.

verzorging ICI PARIS XL

De meest recente aanwinsten in het rijtje zijn de nieuwe, verzorgende body milks van NIVEA. Ze beloven de huid voor 48 uur lang te hydrateren. Geen parabenen, maar een nieuw verzorgend NIVEA serum werd aan de ingrediënten toegevoegd.

Het merk blijft trouw aan de klassieke kleuren en eigenlijk hoeft dat niet meer te zijn. Wederom een duidelijk NIVEA-product. De elegante, afsluitbare drukknop is een groot pluspunt aan deze fles. Draai je naar links of rechts, dan is de fles gesloten. Geen kinderen die de fles per ongeluk volledig leeg kunnen pompen. Al heb ik hier nog geen ervaring mee.

De body milk is net iets dikker dan een lotion/balsem waardoor het product op de derde plaats komt qua snelheid van het intrekken in de huid. Op vlak van geur daarentegen scoren ze bij NIVEA telkens weer. Kortom, een nieuw product om zeker in huis te halen!

verzorging NIVEA 48H HYDRATATIE

Conclusie: Mocht Dove ooit de body lotions uit het DermaSpa-gamma uit de rekken halen, dan haal ik zo snel mogelijk een grote voorraad in huis! Gelukkig is er dan nog de ‘body balm’ van ICI PARIS XL om mijn leven na de douche iets draaglijker te maken.

Naar welke soort body verzorging gaat jouw voorkeur uit?!

nivea handverzorging

8 Comments

 • Reply Elke

  Ik ben ook zo dol op Dove. Ruikt heerlijk en de producten zijn super fijn.

  31 oktober 2017 at 12:21
 • Reply Fleur

  De bodylotion van Dove is hier in huis ook favoriet! Werkt prima en ik moet er niet aan denken dat ze die niet meer zouden verkopen

  31 oktober 2017 at 00:42
 • Reply Susan

  Dove heeft voor mij een beetje te vreemde geuren, ik kan er nooit echt van genieten op één of andere manier. Geef mij maar lekker Rituals en The Body Shop!

  30 oktober 2017 at 23:30
 • Reply Babs

  Dove gebruik ik ook… hier ook fan van de bodylotion!

  30 oktober 2017 at 19:44
 • Reply Tania

  Ik gebruik eigenlijk alleen in de winter een body butter voor mijn benen omdat ze dan wat droger zijn

  30 oktober 2017 at 19:07
 • Reply Miriam

  Ik gebruik eigenlijk nooit iets van bodymilk. Anders duurt het ochtend- en avondritueel nog langer 😉

  30 oktober 2017 at 11:31
 • Reply Natalie

  Ik heb nog nooit iets uit de derma Spa lijn van Dove getest, maar leuk dat er zoveel varianten in zijn! Als mijn stash ooit eens opgeraakt, probeer ik ze! 😉

  30 oktober 2017 at 11:10
 • Reply Jamey

  Ik ben echt gek op dove. Zo lekker zacht voor mijn huidje.

  30 oktober 2017 at 11:04
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics