GETEST: MIJN FAVORIETE HANDCRÈME

on 28 november 2017
nivea handverzorging

Een van de musthaves in mijn handtas, rugzak, valies,… is een tube handcrème. Al zolang ik me kan herinneren, ben ik er verslaafd aan. Misschien komt het omdat ik jarenlang in de zwemclub gezeten heb dat mijn handen snel droog worden? Ik vind er geen verklaring voor. De gedachte aan het ‘droge handen‘-fenomeen alleen al, bezorgt me rillingen over mijn lijf. Neen bedankt! Daarom besloot k om mijn collectie handcrèmekes eens in de kijker te zetten.

In al die jaren zijn er al verschillende merken de revue gepasseerd, maar door het ‘overmatige’ gebruik ervan zijn mijn handen veeleisender geworden.

Nu niet denken dat ik om de vijf minuten handcrème smeer hé 😉 Soms zijn er dagen dat ik zonder kan, maar die zijn tegenwoordig zeldzaam.

De winter komt eraan en niet enkel ons gezicht krijgt het hard te verduren, ook onze handen zijn dikwijls niet beschermd tegen de gure en koude lucht. Nog een reden te meer om nu zeker verder te lezen!

KAMILL HAND & NAGELCREME

Een paar jaar geleden kocht ik in Luxemburg een tube Kamill Hand & Nagelcreme. Ik had niets mee en mijn handen hadden er nood aan! Er bestaan een drietal varianten van, maar deze werkt voor mij het beste.

Helaas is het merk niet in België te verkrijgen. Tot op vandaag bracht ik mijn voorraad mee uit Boedapest en Praag. Je moet het niet zover gaan zoeken, want in Duitsland wordt dit merk ook verkocht!

Kamill Hand- en Nagelcrème handcrème

DOVE – DERMASPA

De handcrème ‘DermaSpa – cashmere comfort‘ van Dove staat op een gedeelde eerste plaats met Kamill. Het is ondertussen al mijn vierde of vijfde tube sinds het product op de markt kwam. Ik testte ook al de ‘DermaSpa – intensive‘ maar die werkt voor mijn handen minder goed. Ik kan het aanraden voor mensen met een iets oudere huid.

In de DermaSpa-lijn hebben ze ook nog de ‘Goodness³‘ en ‘Youthful Vitality‘ handcrème, maar deze heb ik nog niet uitgetest. Jij wel?

dove handcrème

NIVEA HANDVERZORGING

Iedereen kent de historische ‘blauwe pot’ van NIVEA wel. Ieder gezin heeft er (denk ik) minstens eentje in huis en ik gebruikte dit vroeger als handcrème. Nu komt het merk met een nieuwe verzorgende handcrème met zachte amandelolie op de markt. Naast de amandelolie is ook het unieke Nivea parfum erin verwerkt. What’s not to love? Dit is reeds het vijfde exemplaar in het handverzorgingsgamma. 

De andere varianten zijn:
  • Zijdezachte Handcrème: karitéboter, versterkt beschermende huidbarrière, houdt nagelriemen zacht en soepel
  • Express Handcrème: bevat natuurlijke zeemineralen + is ultralicht, hydraterend, fris, absorbeert snel
  • Repair & Care Handcrème: herstellende formule met Dexpanthenol, 24 uur lange bescherming
  • Anti-Age Handcrème Q10+: vermindert bij regelmatig gebruik zichtbaar rimpelvorming
nivea handverzorging handcrème

Eerlijk? Ik kan niet kiezen welke er nu uiteindelijk op nummer 1 belandt. Op dit moment switch ik dagelijks, maar standaard dit de blauwe variant van Dove in mijn handtas.

Bij wie behoort handcrème ook tot een van de musthaves in de handtas?

Bodylotions

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics