Event| AH Masterclass – The Chocolate Line

on 27 december 2015

9 december was het dan zo ver! Samen met medeblogsters Pauline & Margot ging ik samen naar de AH Masterclass in het gebouw van ‘The Chocolate Line’. Chocoladekoning Dominque Persoone verwelkomde ons met hapjes en een drankje. Die avond draaide het allemaal om chocolade. We luisterden, proefden en staken onze handen uit de mouwen. 

De avond begon met een interessante én vooral humoristische presentatie van Dominique himself. Hij vertelde over alle projecten waaraan hij deelnam en de goede doelen waarvoor hij zich inzet. Ik heb ongelooflijk veel respect gekregen voor hem. Zoveel passie en goedheid dat er door die mens zijn aderen stroomt. Ook de manier waarop de presentatie gegeven werd, is zeker een 10+ waard. Waren de docenten in mijn studententijd maar zo gepassioneerd door hun vak. Op onze stoel stond een doosje met enkele van zijn meest speciale creaties. Bij elke praline hoort een verhaal en we werden telkens meegenomen in zijn verhaal.

AHMasterclass-chocolade-GillesDraps-9

Na de presentatie was het tijd om zelf onze handen uit de mouwen te steken. Sinds kort kan je in je AH-filiaal de ‘Dominique Persoone lux truffelkit‘ verkrijgen. In deze box zitten alle ingrediënten (exclusief boter) om zelf truffels à la D.P. te maken. Wij gingen er als een van de eersten mee aan de slag. Het was een leuke en relaxte manier om kennis te maken met de andere blogsters. Ondertussen heb ik de kit thuis ook al ontvangen.

Truffelkit

Er werden niet enkel truffels gemaakt, ook een chocoladedrankje stond op het menu. Hiervoor werden enkele chocolade Sinterklaasfiguren kapotgeslagen. Het werd geen chocolademelk, want er kwam geen melk aan te pas. Deze werd gemaakt met kokend water wat het lichter zou maken. Achteraf kon je je drankje zelf op smaak brengen met wat specerijen. Deze ‘chocoladegang’ op het menu heb ik overgeslagen, want ik lust eigenlijk helemaal geen chocolademelk/drank.

Ik ben enorm blij dat ik op dit event aanwezig mocht én kon zijn. Het was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Heel erg bedankt Xian Agency, Albert Heijn en Dominique Persoone voor deze kans! Hopelijk tot de volgende keer.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics