6 x BAKKEN IN TIJDEN VAN CORONA

on 18 april 2020
Pinterest

De combinatie ‘bakken en Marjolein‘ gaat al een hele tijd terug in de tijd. Ik herinner me nog dat ik als puber heel wat cupcakes met botercrème gebakken heb. Maar toen kwam het lief er, de smartphone, studies, de blog en het naaien,… je hoort me al afkomen. Het bakken verdween naar de achtergrond. Dankzij sociale media volg ik een handvol food bloggers en zij wakkeren het ‘bakvuur’ in mij weer aan.  In tijden van Corona wordt er overal terug veel gebakken, ook hier bij ons thuis. Mama die wekelijks naar de bakles gaat, zit hier ook wel voor iets tussen.

Vandaag deel ik met plezier enkele heerlijke bak-ideetjes!

CORONA TIP 1: KOKERELLEN

Ellen volg ik al een hele tijd en eigenlijk koken we voornamelijk haar gerechten. Ik ben een grote fan van haar gezonde keuken die in al haar recepten doorgetrokken wordt. Al moet ik soms wennen aan de smaak bij de zoete gerechten voor ontbijt of snacks. Zo zie je maar hoe verslaafd iemand eigenlijk kan zijn aan ongezonde suikers. Je vindt bij Kokerellen trouwens heel wat lactose -en glutenvrije, maar ook plantaardige en vegetarische recepten. Een echte aanrader voor groot en klein! Onlangs toverden wij de ‘muffins met blauwe bessen & yoghurt‘ en ‘honingwafeltjes‘ op tafel.

 Corona Kokerellen muffins met bosbessen en yoghurt MRJLN Simply Say MarjoleinCorona Kokerellen Honingwafeltjes MRJLN Simply Say Marjolein

CORONA TIP 2: MRJLN, Simply Say Marjolein

Sinds onze kindertijd is er op vlak van gebak één constante in ons leven, namelijk advocaatcake. De cake werd al ontelbare keren gemaakt, waardoor het maar logisch is dat zowel mijn broer, mama als ikzelf deze met onze ogen dicht kunnen maken. Het water komt me al terug in de mond. Wanneer iemand zich opoffert om dit op tafel te toveren, mag je er zeker van zijn dat er de volgende dag geen kruimeltje meer overblijft.

Omdat het speciale tijden zijn, deel ik met veel plezier dit nostalgische recept. Laat me gerust weten wat je ervan vindt!

Ingrediënten:
  • 5 eieren
  • 1 kopje hagelslag
  • 1 kopje advocaat (onze favorieten: huisgemaakt door opa of de flessen uit de Aldi)
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 200 gram boter
  • 250 gram suiker
Keukenmateriaal:
  • oven: voorverwarmen op 175 graden
  • bakvorm: tulbandvorm in silicone
  • mixer
  • spatel
Bereidingswijze:

Smelt de boter in de microgolfoven. Maak een roerdeeg met de gesmolten boter, eieren en suiker. Zeef de zelfrijzende bloem over het roerdeeg en spatel de bloem hieronder. Meng daarna de hagelslag en advocaat door het deeg. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakvorm en bak zo’n 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden. Gebruik een satéstokje om te kijken of het deeg gaar genoeg is. Als het stokje proper uit de cake komt, weet je dat de cake klaar is.

Je kan ook het eigeel en eiwit van elkaar scheiden. In dit geval doe je het eigeel bij het roerdeeg en klop je het eiwit op. Pas nadat je de hagelslag en advocaat aan het deeg hebt toegevoegd, kan je het eiwitschuim als laatste onder spatelen.

Corona advocaatcake MRJLN Simply Say Marjolein

CORONA TIP 3: ROECKIE’S WORLD

Bart leerde ik kennen dankzij de blog van zijn vrouw Eva. Zij inspireerde me al meerdere malen op vlak van naaien, nog zo’n hobby van mij 😉 Tot voor kort bleef het enkel bij kwijlen van alle heerlijke desserts dat Bart op tafel, of moet ik zeggen Instagram, tovert. Wat fout van mij om zijn recepten nooit met volle aandacht te lezen, want ze zijn in de meeste gevallen echt gemakkelijk zelf klaar te maken. Een man naar mijn hart met zo’n snelle recepten.

Onlangs waagde ik me – dankzij Bart – voor de allereerste keer aan kruimeldeeg en dat is gewoon gelukt hé mannekes! De tweede keer had ik minder geluk, maar dat lag aan de soort boter die ik gebruikt had.

Favoriet tot nu toe is de ‘Frangipane taart met zomerfruit‘. Ik gebruikte heel wat rood fruit die ik vorig jaar nog plukte in de tuin van mijn vriend. Rechtstreeks uit de diepvries op de taart om het minste vochtverlies op voorhand te hebben. De confituur was er eentje met braambessen gemaakt door de opa en de beste confituur EVER! Dus opa, als je dit leest, bedankt.

Corona Frangipane taart met rode vruchten Roeckie's World MRJLN Simply Say Marjolein

Daarna volgde de ‘Lemon curd taart‘ (toppertje voor citroenliefhebbers zoals mezelf) en de ‘Snelle appeltaart‘. Deze laatste was iets droger qua textuur omdat er geen deeg als vulling aan te pas kwam. Niet slecht zo blijkt, maar anders dan wat ze thuis verwacht hadden 😉 Kaneel is helemaal niet mijn dada dus ik liet deze vriendelijk passeren, maar de ‘Madeleines met citroen‘ en ‘Limoentaart‘ die nog op ons lijstje staan, zal ik met veel plezier voorproeven.

Corona Lemon curd taart Roeckie's World MRJLN Simply Say Marjolein Corona snelle appeltaart Roeckie's World MRJLN Simply Say Marjolein

Zoals je ziet, moet er nog héél wat gewerkt worden aan mijn food photography maar wie niet probeert … Tips zijn altijd welkom!

Heb jij nog lekkere recepten voor mij?

logo MRJLN Simply Say Marjolein
Source Pinterest Quotesdaily

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics