Brugge| Jilles Beer & Burgers

on 22 januari 2016

Enkele maanden geleden opende er in Brugge een nieuw burgerrestaurant, Jilles Beer & Burgers. De tijd ontbrak me eerder om er te gaan eten, maar nu was er een perfecte gelegenheid. Ik trakteerde mijn ‘kleine’ broer, voor zijn 19de verjaardag, op een etentje bij Jilles.

Ik maakte een reservatie voor een woensdagavond omdat ik de drukte niet kon inschatten. Eenmaal toegekomen bleek dat het helemaal niet zo druk was waardoor we zelf een tafeltje konden kiezen. Het is een heel ruim pand (zowel inkom, als restaurant) met een hoog plafond. Er was dus ruimte genoeg tussen de tafels, want het kunnen afluisteren van je buur z’n gesprek is echt not done.

In het restaurant- en bargedeelte is het grootste deel met hout en bruintinten afgewerkt, wat een rustieke sfeer met zich meebrengt. De inrichting was voor mij persoonlijk een schot in de roos, of moet ik zeggen in de burger?

Het tafeltje voor 2 personen mocht misschien iets breder zijn. Er staat al een suggestiekaart en enkele sausjes, maar wanneer je bord en slakom er nog eens bijkomt, is het net iets te krap.

In een restaurant is het allerbelangrijkste natuurlijk het eten. Omdat ik me graag op voorhand al wat voorbereid, nam ik thuis al eens een kijkje op hun menukaart. Zo had ik al een idee van wat er te krijgen is. Thuis twijfelde ik tussen de ‘Cheese Delux Burger’ en de ‘Goat Cheeseburger’. Op het moment van de bestelling ging ik voor de ‘Dovo Burger‘. Deze stond vermeld op hun suggestiekaart en het trok mijn aandacht. Alle gerechten waar het woordje ‘pikant’ in voorkomen, vind ik het proberen waard. Daarbij nam ik ook een halve liter water, want het moest maar eens super pikant zijn. Frietjes zijn niet inbegrepen, een slaatje (zonder dressing) daarentegen wel. Voor de prijs, vind ik persoonlijk, mogen er wel frietjes bij zijn. Ik had toch nog wel wat honger erna. Mijn broer koos voor de ‘Bacon Burger‘ met barbecuesaus. Wat was die heerlijk! Geen zoete, kleffe boel, maar een saus met een gerookte ondertoon. Hij koos natuurlijk, hoe kan het ook anders voor een biertje. Van het huisbier ‘Rostekop‘ kocht hij een flesje om thuis op te drinken. Ze maken gebruik van volkoren burgerbroodjes én dat paste perfect bij de burgers. Ik had het nog nooit geproefd, maar nu wil ik dit eigenlijk altijd zo.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics