Brugge| Taste A Lot

on 14 september 2015

Vrijdag 11 en zaterdag 12 september kon je heel wat lekkers vinden op het streetfood festival ‘Taste A Lot‘ te Brugge. Mij kon je er op vrijdagavond vinden! Vandaag neem ik jullie even mee terug in de tijd.

Het was de eerste editie van het streetfood festival, georganiseerd door Het Entrepot. Natuurlijk was ik benieuwd hoe het zou zijn dus ik sprong dan maar de auto in. Eenmaal toegekomen, zag ik verschillende foodtrucks die burgers, wraps, haut-dogs, quiches,… aanboden. Je kon er van het ene land naar het andere land stappen, bij wijze van spreken. Het was enorm moeilijk om te kiezen, maar ik ging voor twee burgers van Oto Burger en Cro-Magnon.

Bij Oto Burger ging ik voor de Spicy Tom. Het vlees wordt eerst gegrild om daarna ingesmeerd te worden met een pikante lakkage. Pikant was het wel! Ik kan wel tegen een stootje, maar twee ging ik er zeker niet opkrijgen.

Oto Burger

Oto Burger

Waar een lange rij staat aan te schuiven, daar moet het wel goed zijn. Toch? Dit gold toch voor de foodtruck van Cro-Magnon. Met hun XL Argentijnse grill garanderen ze je een BBQ aroma. Aan deze foodtruck kocht ik de ‘Pulled Pork’, een burger met traag gegaarde varkensschouder, spitskoolsalade en een whiskey maple saus. Wees maar zeker dat het gesmaakt heeft! Chapeau voor de chef van dienst. Ik had toch even medelijden toen ik hem daar zo zag zweten boven zijn grill.

Cro-Magnon

Cro-Magnon

Cro-Magnon

Ik vond het een geslaagde, eerste editie en hoop dat er nog vele zullen volgen! Ik moest namelijk nog een haut-dog proberen aan de foodtruck ‘Copper Dog’, maar na deze twee burgers was ik redelijk voldaan. Een positief punt vond ik ook de kinderanimatie. Op deze manier kunnen ouders genieten van een hapje en een drankje zonder zich al te veel zorgen te moeten maken om hun kinderen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics