CITY| EXPLORING KORTRIJK – PART 1

on 6 maart 2017

De ingrediënten om een druilerige dag als vandaag leuk te maken zijn: interessante mensen, een bloeiende stad en gezellige hotspots. Mij kon je vandaag vinden op de bloggersmeeting in Kortrijk!

Zoals de quote op de foto hierboven al doet vermoeden, stond eten – yet again – centraal. Wedden dat sommige onder jullie dachten dat ik een zwangerschap ging aankondigen? 😉 Toch niet. Wel neem ik jullie mee naar enkele van Kortrijks meest gezellige plekjes. 2 vandaag en de overige in een andere blogpost!

Een zestal jaar geleden was Kortrijk mijn thuis, voor een jaar. Ik studeerde er Toegepaste Psychologie, maar na dag 1 wist ik gelijk al dat deze studie niets voor mij was. In vergelijking met nu was K-town maar een saaie bedoening, al ging ik er wel graag naartoe. Mijn mond viel open bij het zien van alle pareltjes die er nu anno 2017 zijn. Can I go back?

Tarterie – Artisanale taarten & quiches

Beginnen deden we vandaag bij Tarterie. Hoge plafonds, een open atelier en een ideale ligging zijn enkele van de keywords.

De ontbijtkaart is er eentje zonder al te veel tralala, maar er was voor ieder wat wils. Ik ging voor de ‘Healthy’ ontbijtformule met verse kaas met muesli/fruit, 4 rode vruchten-thee (Kusmi) en een Time-Off vruchtensapje (JusRé). Een ideale start van de dag!

Een volgende keer zien ze me er zeker terug om hun kaastaart te proberen.

Grote Markt 44, Kortrijk

Byttebier – urban lifestyle shop

Vooraleer naar onze volgende foodspot te wandelen, maakten we een tussenstop bij Byttebier, uitgebaat door Lieve & Koen.

Na een stap in de winkel gezet te hebben, was ik verkocht. Van keukengerief tot travel essentials tot desk tools en beauty producten, you name it – they have it. Alles was ook nog eens picture perfect én betaalbaar.

De uitbaters hebben nog wilde plannen met de shop en ik moet je er zeker niet bij vertellen dat ze mij er al helemaal warm voor hebben gemaakt?

To be continued… 

Jozef Vandaleplein 7, Kortrijk

 Ga jij vaak naar Kortrijk?

Kortrijk

10 Comments

 • Reply Florence

  Super leuk artikel Marjolein! Kijk al uit naar het vervolg 🙂

  10 maart 2017 at 20:26
  • Reply Marjolein

   Ooh dankjewel Florence!

   11 maart 2017 at 21:55
 • Reply Wannderful

  O hoe leuk! Kortrijk ken ik te weinig, dus zeker nog een stad voor op mijn lijstje!

  7 maart 2017 at 23:32
  • Reply Marjolein

   Zeker doen! En er komt nog een blogpost over Kortrijk aan 😉

   8 maart 2017 at 10:28
 • Reply Inge

  Ik ben ook een fan van Byttebier! 🙂 Tarterie ziet er wel zalig uit! Wij moeten zeker eens een klapke doen op het werk (we zijn blijkbaar collega’s, hoorde ik net van mijn man. Ik werk op de eerste verdieping.) 😉 x

  6 maart 2017 at 23:06
  • Reply Marjolein

   Moh! Heb ik dan nog niet iedereen gezien? En het is nu al zo’n spinnenweb in mijn hoofd 😉 tot snel dan maar! En bedankt voor het online bezoekje. X

   6 maart 2017 at 23:16
 • Reply Kelly

  Kortrijk is echt één van mijn favorieten tegenwoordig.
  Ik heb er ook gestudeerd en toen vond ik het maar niks, maar nu… 🙂

  6 maart 2017 at 11:34
  • Reply Marjolein

   Ik kan niet wachten op terug te gaan!

   6 maart 2017 at 11:35
 • Reply Marie

  Ik ben van Kortrijk dus ik kom er wel vaak 🙂 Tarterie heb ik nog niet uitgeprobeerd! Byttebier kende ik natuurlijk al 🙂 Die schriftjes zien er zo leuk uit!

  6 maart 2017 at 10:35
  • Reply Marjolein

   Zeker eens naar Tarterie gaan!
   Bedankt voor je reactie, x

   6 maart 2017 at 11:16

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics