CITY| EXPLORING KORTRIJK – PART 2

on 13 maart 2017
Kortrijk

Na deel 1 volgt er meestal een tweede deel, well here it is! Kortrijk is booming en vandaag deel ik nog twee andere foodspots met jullie.

Weten jullie nog andere leuke adresjes, dan mag je ze altijd beneden in de comment box droppen!

Fanny’s – Koffiecafé

Onlangs heropende Fanny’s de deuren met een roze interieur. Hélemaal mijn ding, hoe rozer hoe beter! Op hun kaart staan verschillende speciale koffies, theetjes en limonades. Op vlak van originele namen krijgen ze hier zeker een dikke 10. Ik bestelde de ‘zeemeermin’, een koffie met karamel en zeezout in een aardstenen kop. Een koffie met zo’n naam moet je toch gewoon proberen.

Tijdens je bezoek zal je af en toe eens verwend worden met een live-optreden van hun parkiet. Huiselijkheid troef, ook al waan je je af en toe in de jungle.

Bij een volgend bezoek aan Kortrijk zet je dus best dit koffiecafé op je lijstje en verlaat er ook even het echte stadscentrum voor. Bij mooi weer is het uitzicht op de Broel Torens werkelijk magnifiek.

Diksmuidekaai 2, Kortrijk

De Klein Keuken – we are not a restaurant

Na al die zoetigheden begonnen onze maagjes te knorren en zetten we onze hotspot-trip verder op zoek naar een lichte lunch. Wat verder richting het centrum kwamen we De KleinKeuken tegen, een eet- en slahuis waar ook koffie en taart op de kaart staan, van Taart van Madam Bakster dan nog wel!

Geen kant- en klare slaatjes op hun kaart, maar je stelt gewoon je eigen slaatje of wrap samen. Variatie tot in het oneindige, of toch bijna 😉

Wat onderscheidt hen van al de andere gezonde hotspots? De KleinKeuken is ook gekend als de ‘Bokale Supermarkt’, simpel gezegd, een verpakkingsvrije winkel.

Budastraat 8, Kortrijk

Wat is jouw ultieme hotspot in Vlaanderen?

4 Comments

 • Reply Kyara Esteva

  Wat een onwijs schattige tentjes!

  21 maart 2017 at 10:47
  • Reply Marjolein

   Echt aanraders!!

   23 maart 2017 at 23:59
 • Reply petra

  Zoveel leuke plekjes daar, ik had geen idee! Fanny’s lijkt me zeker eens een bezoekje waard 🙂

  15 maart 2017 at 12:07
  • Reply Marjolein

   Fanny’s is echt wel iets voor jou ook!

   15 maart 2017 at 12:14

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics