DAY TRIP| #WESTFLANDERS FOOD HOTSPOTS 2016

on 28 december 2016

Een overzicht van de buitenlandse bestemmingen die ik bezocht in 2016 kwam vorige week al online, maar soms moet je het niet verder zoeken dan enkele leuke hotspots in eigen land. Vandaag trek ik, met enige nostalgie, rond in de gezelligste provincie van België, nl. West-Vlaanderen.

We starten in één van de mooiste steden van mijn provincie, 8000 Brugge. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld, maar doorheen de jaren heb ik de stad weten appreciëren en de liefde blijft maar groeien. Brugse hotspots genoeg, zowel oud als nieuwe. Ik lijst mijn top 4 op. Dit zijn de plaatsen waar ik het afgelopen jaar het allermeest geweest ben.

Gelateria Da Vinci

It just never gets old.. HET beste ijssalon van Brugge én omstreken. Pure chocolade met citroen of passievrucht, maar ook framboos en limoncello zijn echte knallers van smaken.

Ik ben ervan verschoten dat ik het voorbije jaar minder dan 10 ijsjes gegeten heb. Door elke keer twee bolletjes te nemen, heb ik het gemis wat goedgemaakt. Mijn drukke job op de toeristische dienst van Oostende zat daar natuurlijk wel voor iets tussen. Da Vinci sluit jaarlijks vanaf begin november tot rond Valentijn.

Geldmuntstraat 34, 8000 Brugge

Hap take away bites

De ontdekking van 2016 was toch wel Hap! Heerlijke bagels aan onweerstaanbare prijzen. Ik ging er regelmatig een take-away bagel halen en de keuze was telkens veel te moeilijk. Ik zwicht bijna elke keer voor de ‘Nichola‘. Dit is een bagel met crème van geitenkaas, rucola, courgette, aubergine, honing, balsamico en zonnebloempitjes. Daar komt het water toch van in de mond? 🙂 Naast bagels hebben ze ook een ruim aanbod aan slaatjes, wraps en verse sappen. Een aanrader als je eens in Brugge bent!

Zilverpand 16, 8000 Brugge

Maona

Dit jaar opende ook healthbar Maona. Een schot in de roos als je het mij vraagt. Ik ga er dan ook regelmatig om een yougli of over-the-top koffie (malteaser, speculatte,…) om mijn collega’s te trakteren. Ondertussen heb ik al hun yougli’s al eens uitgetest, maar de ‘Mangoness’ blijft toch mijn favoriet. Volgende keer ga ik voor de zwarte thee ‘Poppy Corn‘, mét jawel popcorn.

Niet onmiddellijk een trip naar Brugge in het vooruitzicht? Maona bevindt zich ook in Antwerpen én Kortrijk.

Zilversteeg 7/8, 8000 Brugge

Nomad

No Ordinary Meals And Drinks, daar staat Nomad voor. In 2016 spotte je me er al enkele malen genietend van een ontbijt(je). Er zijn verschillende formules te verkrijgen, een beetje afhankelijk van de honger die je hebt. Ik zou een (spreekwoordelijke) moord begaan voor de bacon met ei en avocado. Een aanrader om thuis ook een te proberen.

Naast ontbijt serveren ze ook lunch, iets wat in 2017 zeker op mijn lijstje staat. Geef toe, een vegetarische quesadilla of Singapore scampi laksa, dat klinkt toch om duimen en vingers van af te likken?

Vrijwilligers om me te vergezellen?

’t Zand 12, 8000 Brugge

Hoeve-ijs Z

Soms moet je het geluk niet te ver zoeken. Sinds een paar jaar is Zedelgem een lokale hotspot rijker, Hoeve-ijs Z. Ben je tijdens de zomermaanden in de regio Brugge stop dan zeker eens in Z-town. Of stippel een fietsroute uit, waarbij je als welverdiende pauze een ijsje kan eten. Ijs kan altijd en ook tijdens de feestdagen. Voor het tweede jaar op rij haalden wij onze ijspralines -en taartjes bij Joris en Annelies. Er is een ruim aanbod aan smaken én bestellen kan zelfs via de webshop. Ik koos voor fruitige pralines (limoncello, amarena, sinaas,…) omhuld met donkere chocolade, hééééééérlijk!

Zaggebroekstraat 2, 8210 Zedelgem

La Vie Oostende

Sinds kort proberen enkele van mijn ex-collega’s en ikzelf elke maand eens af te spreken. Goed gezelschap en een lekker hapje eten, perfecte combinatie. Place to be? Oostende! De eerste maal gingen we voor een aperitief in Histoires d’O om daarna te genieten van een stevige portie mosselen in De Kombuis. Deze maand vond je ons terug in La Vie. Hun concept #shareyourfood en dat is exact wat we deden. In totaal kozen we vier verschillende gerechtjes, waaronder mini-visburgers, chili con carne, kippenspiesjes met yoghurtdressing, en Camille’s plate. Ik kijk al uit naar onze volgende date!

Kadzandstraat 14, 8400 Oostende

-Waar at jij het lekkerste in 2016?

xo. Marjolein

4 Comments

 • Reply Kim

  Oh zo’n goede tips. Die adresjes ga ik één voor één is uittesten in 2017 🙂

  29 december 2016 at 15:44
  • Reply Marjolein

   Zeker eens doen! En wie weet komen we elkaar wel tegen. Happy 2017!

   30 december 2016 at 00:33
 • Reply Josie

  Hap en Maona in Brugge ga ik zeker eens uitproberen!
  Da Vinci & Nomad: totally agree!!!

  28 december 2016 at 22:51
  • Reply Marjolein

   Hap & Maona zijn ook echt iets voor jou! 🙂

   28 december 2016 at 23:48

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics