Healthy| Goatcheese salad

on 14 oktober 2015

Twee weken geleden ging ik lunchen bij een vriendin thuis. Het was een mooie en warme nazomerse dag en besloot om met mijn fiets te gaan. Gelukkig woont ze maar een kwartiertje bij me vandaan. Mijn conditie is een dikke 0. Nu terug over naar de kern van de blogpost! Ik at die dag een heerlijke salade die ik thuis natuurlijk moest namaken.

Veel groentjes, geitenkaas en spek. Kom nou, dat klinkt toch onwijs lekker!? (Dat is het ook trouwens!) Bij het maken van dit slaatje komt er enkel wat snijwerk kijken, voorde rest is het echt kei simpel.

Wat heb je nodig? ♥ sla ♥ paprika’s (geel-groen-rood) ♥ komkommer ♥ noten (walnoten, notenmix voor slaatjes) ♥ geitenkaas met rondom wat spek (Colruyt) ♥ appel ♥ eventueel honingvinaigrette

Bereidingswijze

Kuis de salade en snij de paprika’s, komkommer en appel in kleine stukjes. Doe de salade samen met de andere groenten/fruit in een grote kom. Strooi er wat walnoten of notenmix over. Dit geeft een extra crunchy toets. Ondertussen steek je de geitenkaasje in de oven (8-10 min) of je bakt ze in de pan. Ik koos voor de oven omdat ik dan geen vetstoffen nodig had. Wanneer je merkt dat de geitenkaas begint te smelten (of de tijd is om), haal ze uit de oven en leg ze bovenop je salade. Sommigen eten geitenkaas graag in combinatie met wat honing. Ik ben persoonlijk geen liefhebber van honing, maar voor mijn mama maakte ik snel een honingvinaigrette. Hiervoor meng je gewoon wat olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout met elkaar tot je de juiste smaak vindt.

Het is heel erg simpel, maar o zo lekker! Ik maakte het sinds die ene middag al verschillende malen klaar en probeer telkens te variëren op vlak van ingrediënten. Zo deed ik er ook al eens wat extra geitenkaas met honing bij.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics