TIPS: FOODGUIDE WEST-VLAANDEREN – DEEL 1

on 22 augustus 2021

Sinds de laatste heropening van de horeca ben ik al véél gaan eten, zowel lunch als diner. #sorrynotsorry 🙂 In deze foodguide West-Vlaanderen deel ik speciaal voor jullie enkele van mijn nieuwe favoriete adresjes. Van Zedelgem tot Brugge en van Gistel tot Veurne, ik heb al ettelijke kilometers gereden om toch maar lekker te kunnen eten.  

FOODGUIDE WEST-VLAANDEREN – ready, set, go!

In deel 1 neem ik jullie mee naar:

  • Brus Gistel,
  • Krinkelhof (Aartrijke),
  • Zuidburg Brasserie (Veurne),
  • Van Der Valk Hotel Brugge – Oostkamp,
  • Foodbar Margil en Kaffee Kamiel (Brugge).

Brunchen, I LOVE IT! Alleen goeie brunchadresjes zijn schaars, ofwel verwacht ik teveel. In juli ging ik met mijn Oostende-meiden naar BRUS Gistel, want ik had er al zoveel over gehoord. Wegens de huidige maatregelen was er geen buffet, verstaanbaar, maar jammer en ik kan dus geen vergelijking maken. Ik zondigde van A-Z tegen mijn lactose-intolerantie, anders kon ik niet zoveel eten.

Van zodra alles terug naar normaal gaat, hoop ik nog eens terug te gaan om de brunchformule deftig uit te testen. Wie gaat er mee? 🙂

Er is gratis parking om de hoek en anders goed opletten voor de blauwe zone.

Adres: Stationsstraat 23, 8470 Gistel

Mijn leven speelt zich vooral in en rond Brugge af, waardoor uit eten of gezellig iets gaan drinken in Zedelgem nooit in me op komt. Voor de zomervakantie gingen mijn broer en ik eens uitgebreid gaan eten in de Lekpot Loppem (aanrader!) en vorige maand trokken we ein-de-lijk eens naar de zomerbar Krinkelhof in Aartrijke. Je moet weten dat beide adresjes op nog geen vijf minuten van onze voordeur gelegen zijn. Shame on me! 

De zomerbar van het Krinkelhof heeft beperkte openingsuren en aangezien het zich in open lucht afspeelt, zijn de uitbaters gebonden aan de weersomstandigheden. De menukaart is uitgebreider dan verwacht en ook net dat tikkeltje anders. Als mocktail liefhebber vond ik het verrassend om te lezen dat ze een combinatie met ananassap serveren. Nieuwsgierig Aagje ging natuurlijk voor deze mocktail (naam ontsnapt me) en doopte het tot mijn nieuwe favoriet. Om nog wat van de omgeving en het mooie weer te genieten, bestelden we een Mexicaanse tapasplank, huisbereid en kei-lekker! 

We namen Scout mee en met wel een speciale reden, want zijn broer woont daar. Kei-schattig om die twee bezig te zien. Helemaal dogsproof (en kidsproof) dus! Dit even terzijde. 

Adres: Krinkelweg 14, 8210 Zedelgem

Een van de eerste restaurantuitstapjes was naar het verre Veurne, nl. Zuidburg Brasserie. De eigenares kwam aan het woord op de radio en zo is de bal aan het rollen gegaan. Zo zie je maar dat er effectief mensen luisteren 😉 De menukaart staat online (hoera!) en zo was mijn keuze eigenlijk al twee weken op voorhand gemaakt. Al bleef ik twijfelen tussen de fishburger en Zuidburger.

Ga je graag op restaurant en zoek je een betaalbare, verrassende en lekkere keuken? Dan kan ik Zuidburg Brasserie alleen maar aanraden. De fishburger is om duimen en vingers bij af te likken en de eigenares is zo vriendelijk! Ze kan haar West-Vlaams accent niet wegsteken en dat maakt het net dubbel zo charmant.

Adres: Zuidburgweg 56/Bus 01/20, 8630 Veurne

Een aangename ‘ontdekking’ dichter bij het is Van Der Valk Hotel in Oostkamp. Sinds jaar en dag een vaste waarde in de buurt en blijkbaar enorm gekend voor hun brunch. Ik was er nog nooit geweest, maar ze zien we er wel zeker nog eens terug! Niet alle porties vind ik de prijs waard (eerlijk is eerlijk), maar de combinaties op de kaart zijn zeker niet alledaags.

Ook hier kom ik eens ontbijten of brunchen eens de situatie terug ‘normaal’ is. Wie komt er mee? 

Adres: Kapellestraat 146, 8020 Oostkamp

Foodbar Margil Brugge ligt recht tegenover de fitness waar ik naartoe ga. Tot voor kort was het me nog nooit gelukt om mijn sportsessie te combineren met een lunch in de foodbar. Ik ben zo iemand die graag op voorhand de menukaart bekijkt en dan toch nog tot op het laatste moment twijfelt over wat ze gaat nemen. Hier vond ik de kaart niet online en dan krijg ik toch altijd een klein stresske. De keuzestress was snel voorbij, een kom verse pompensoep met een croque brie (leuk dat het niet de klassieke sneetjes brood waren). Ok, ik mag dit niet eten en had er achteraf al spijt van, maar it was soooo good!

Parkeren kan aan de overkant op de parking van de Carrefour en Jims. Let op, blauwe zone van maximum twee uur! 

Conclusie: uitgebreide kaart, vriendelijke uitbater, voldoende plaats om zowel binnen als buiten te zitten! Ik kom nog terug. 

Adres: Scheepsdalelaan 44, 8000 Brugge

 

Last but not least voor deze editie, Kaffee Kamiel in Brugge! Met een fantastisch terras is Kaffee Kamiel echt wel een toppertje in de Brugse binnenstad. Met een enorme variatie op de menukaart is deze foodspot de perfecte locatie om te ontbijten, brunchen en/of lunchen. Plus, je vindt er heerlijke mocktails (ik ben fan). Extra troef, je vindt er gebak van Chez Marietteoh my gooood!

Kan je kiezen tussen binnen of buiten zitten, kies dan voor buiten! Binnen vind ik het iets minder aangenaam zitten door de akoestiek, soms heel moeilijk om elkaar te verstaan in sommige delen van de zaal.

Adres: Zilverpand 7, 8000 Brugge

Wist je dat ik ook al eerder een foodguide van Brussel maakte?

Heb je een adresje waar ik zeker eens moet langsgaan?
Laat dan een reactie achter onder de blogpost. 

Logo Marjolein

The Glow Inn MRJLN Simply Say Marjolein
MRJLN Simply Say Marjolein

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics