INSTAGRAM: MIJN (IM)PERFECTE FEED

on 30 september 2017

Tegenwoordig verschijnen er wel meer blogposts over de vele frustraties die Instagram teweegbrengt. Vandaag beperk ik mijn frustraties tot het leed van mijn (im)perfecte feed. Want ik vermoed dat er wel meer met hetzelfde gevoel rondlopen en dan doet het gewoon eens deugd om elkaar wat moed in te spreken.

quote

Bovenstaande quote past perfect bij wat ik denk en voel.

Elke feed is een uiting van iemand zijn of haar creativiteit. De een is al wat creatiever dan de ander, of er wordt al wat meer moeite of geld ingestoken. Met dat laatste koop ik liever kleren of een reisje. If you know what I mean. 😉 

Mijn feed is een mix van kleuren, afhankelijk van het weer, mijn mood, de foto’s. Ik kan in een roze bui zijn, maar donkerbruin kan net zo goed de hoofdkleur zijn.

Natuurlijk ben ik soms jaloers op personen met de perfecte feed. Chapeau denk ik dan, die gaan het ver schoppen. En als het verhaal klopt met de persoon, dan gun ik het die voor de volle 100%.

Alleen, ik ben niet perfect, waarom zou mijn feed het dan wel moeten zijn?

Mari.jolie 1

Ik ben een persoon die graag binnen de lijntjes kleurt, maar van zodra dat ik merk dat het niet werkt dan steek ik mijn middelvinger op en zeg ik foert. Een plantrekker. Je m’en fous. Ik haat regeltjes als ik er niet mee akkoord ben. Laat het me zo zeggen, in alles wat ik doe, wil ik de beste versie van mezelf zijn en als ik merk dat het niet lukt, dan heb ik soms eens een dipje en denk ik aan opgeven. Dat is ook de reden waarom ik soms even niets meer online gooi. Gewoon om geen impulsieve beslissingen te maken, want ja, ook dat doe ik af en toe wel eens.

Zelf erger ik me meermaals per dag, zo erg zelfs dat ik al meerdere keren aan stoppen gedacht heb. Stoppen zal me het gevoel geven dat ik gefaald heb en dat gun ik het Instagrambeestje (en de vele ‘ik-koop-mijn-volgers-en-likes’-profielen) niet. Tenslotte doe ik het graag, alleen op mijn ritme en niet het verplicht ‘ik moet elke dag om 8 uur een foto posten’-ritme.

Mari.jolie 2

Zoals iedere blogger zou ook ik er graag mijn beroep van maken, maar ik vrees dat ik op dat vlak niet perfect genoeg ben. Je moet je bij mij niet verwachten aan het perfecte ontbijt of een modellenfoto, maar gewoon aan my point of view met soms eens een schaduw of een kruimel.

De likes en de volgers gaan er niet op vooruit, of toch, traag als een slak, maar ik weet ook wie de trouwe volgers zijn en die zijn gewoonweg DE MAX! Daar moet de focus liggen, op diegene die je werk wel appreciëren, niet op diegene die het follow/unfollow-spelletje spelen. Als ik het doorheb, dan spreek ik je erop aan (betrapt!) of blokkeer ik je onmiddellijk. Zo moet ik mijn kostbare energie niet langer verspillen aan het ergeren ervan.

Mari.jolie 3

Ik heb er lang over nagedacht om deze (frustratie)post te publiceren. Persoonlijke items zijn jullie niet gewoon van mij, maar ik voel dat ik er soms gewoon nood aan heb.

Het is zoals shoppen zeker? Als je lang over iets nadenkt, dan moet je het gewoon kopen 😉

#myhema
DAGBOEK MRJLN SEPTEMBER 2017

7 Comments

 • Reply Monique Belier

  Ik vind je blog leuk! En wat is perfect. Ik blog sinds een jaar, eerst over van alles en nog wat, maar al snel had ik stress waarover mijn volgende post zou moeten gaan. Sinds mei dit jaar zit ik thuis met een burn-out en ben ik persoonlijk gaan schrijven. Heerlijk! Nooit meer nadenken over een post. Gewoon lekker persoonlijk. En … ik post wanneer ik post. 🙂 Ik mis bij jou alleen je about page? Enne … lekker blijven bloggen hoor.

  5 oktober 2017 at 19:46
  • Reply Marjolein

   Bedankt voor je reactie. Inderdaad, mijn ‘about me’ pagina is nog iets waar ik moet aan werken, maar ben heel erg onzeker daarover 🙂 alvast veel beterschap ❤️

   5 oktober 2017 at 22:17
 • Reply Josie

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik de laatste tijd steeds meer van die ‘perfecte feeds’ ontvolg. Ik geloof ze niet meer…
  De jouwe is inderdaad niet perfect maar er zijn meer mensen die houden van die mooie imperfectie hoor, denk ik.
  Doe gewoon zo verder xxx

  1 oktober 2017 at 21:48
 • Reply Loes

  Mijn feed is alles behalve perfect en ik ben wel eens jaloers op die perfecte plaatjes van anderen haha.. Vind het juist goed dat je hier een artikel aan wijdt! Op mijn persoonlijke instagram is mijn feed trouwens nog minder perfect, daar post ik echt alles wat ik maar wil.

  1 oktober 2017 at 10:30
 • Reply Heleen

  Doe je wel gewoon goed hoor! Ik frustreer me er ook soms in, om gewoon een kleine blogger te blijven. Soms denk ik ook aan stoppen, maar dan zou ik de leuke kanten van de zaak wel missen. Je leert er zoveel fijne mensen mee kennen! Ik start soms ook met volgen van ‘de perfecte feeds’, maar uiteindelijk geraak ik daar sneller verveeld.

  1 oktober 2017 at 09:53
  • Reply Marjolein

   Er zijn inderdaad meer redenen waarom ik wel blijf bloggen in plaats van te stoppen en die winnen telkens weer.
   De mensen die ik hierdoor al heb leren kennen, zijn zo’n verrijking van mijn leven! En je leert ook van elkaar.

   1 oktober 2017 at 12:06
 • Reply Kelly

  Ik vind het net fijn wanneer de Instagramfeed ook de persoonlijkheid van de persoon erachter weerspiegelt. Ik heb het echt gehad met die zogenaamde perfecte feeds. Die mensen zijn daar urenlang mee bezig, dat is niet realistisch. 🙂 Mensen snakken meer en meer naar realiteit en misschien ben jij binnenkort dan wel diegene die er zijn beroep kan van maken, hé! Houden zo en positief denken want je feed is echt wel mooi, hoor! Dat een trouwe volger het schrijft! 🙂

  1 oktober 2017 at 09:39
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics