HEALTHY: JUSRÉ CLEANSE – DETOX – SAPKUUR

on 14 mei 2020
Jusré Cleanse MRJLN Simply Say Marjolein

Dat ik een liefhebber ben van de heerlijke cold pressed juices van Jusré, steek ik niet onder stoelen of banken. Maandelijks koop ik een voorraadje sapjes via de webshop of bij de lokale beenhouwer. Onlangs kwam Valérie met de ‘Jusré Cleanse‘ op de markt en ik twijfelde geen seconde om de ‘Cleanse Ré-Vive 2 dagen‘ te bestellen. Er wordt aangeraden om hiermee te starten wanneer je nog nooit een kuur gedaan hebt.

Benieuwd hoe ik het er vanaf heb gebracht?

Al enkele jaren word ik geïnspireerd door de verschillende detox-varianten, sapkuren die op de markt zijn. Echter zette ik nog nooit de stap tot het aankopen ervan. Eerlijk? De prijs schrok me een beetje af en het was precies nooit het juiste moment in mijn leven. Daar bovenop wist ik ook niet hoe mijn lichaam hierop zou reageren in combinatie met PDS. De cleanses van jusré zijn betaalbaar en ik weet hoe mijn lichaam op de sapjes apart reageert.

Voorbereiding

Je start niet zomaar aan een cleanse, neen er gaat een voorbereiding aan vooraf. Geen zware opgave, maar het is nodig om je lichaam te laten wennen. Ik ben er redelijk impulsief aan begonnen, dus het schrappen van ongezondere zaken heb ik (bijna) niet gedaan. Alles wordt duidelijk uitgelegd in de instructies. No worries. 

Jusré Cleanse MRJLN Simply Say Marjolein

Inhoud

Per dag krijg je 9 sapjes + eentje extra, 10 in totaal dus. Elk sapje is genummerd zodat je een guideline doorheen de dag hebt. Sapje 4 drink je bijvoorbeeld best rond het middaguur. Hiermee kan je voor jezelf een beetje inschatten om de hoeveel tijd je een sapje moet drinken. Tussendoor wordt aangeraden om veel water en kruidenthee te drinken. Niet alle sapjes zijn mijn goesting (rode biet, wortel), maar juist omdat je enkel op sapjes ‘leeft’, storen de smaken deze keer niet.

Jusré Cleanse MRJLN Simply Say Marjolein Jusré Cleanse MRJLN Simply Say Marjolein

Eigen ervaring

Wat was dit moeilijk! Zeker die eerste uren had ik het enorm moeilijk, want.. geen koffie en geen ontbijt. Mijn hoofd begon pijn te doen van de honger, maar ik hield vol. Tot ergens in de namiddag van de eerste dag.. Mama bakte verse suikerwafels en mijn lichaam snakte naar een koffie. Ik gaf toe aan de cravings en ging ’s avonds gezellig wandelen met de hond om niet toe te geven aan de verse lasagne die op tafel stond.

Dag twee ging vlotter, maar ook daar greep ik terug naar een suikerwafel en 1 koffie. Net na de middag had ik een conference call waardoor mijn schema wat in de war geraakte. Onvoorbereid als ik was, had ik geen sapjes mee naar mijn kamer. De rest van de dag snakte mijn lichaam niet langer naar eten of koffie, maar het was moeilijk om de hoeveelheid sapjes nog binnen te krijgen. Uiteindelijk dronk ik de allerlaatste om 22 uur wanneer ik normaal gezien naar bed ga.

Al bij al heb ik het er nog goed vanaf gebracht. Buiten mijn zwakke momentjes op beide dagen, heb ik niets anders gegeten en vooral veel water gedronken. Ben ik teleurgesteld in mezelf? Natuurlijk! Denk ik eraan om het opnieuw te doen? Ja zeker!

Tijdens de twee dagen had ik geen last van PDS (prikkelbare darmsyndroom), maar de dag erna helaas wel. Had ik dit met een betere voorbereiding kunnen vermijden? Wie weet. Het weerhoudt me er zeker niet van om volgende maand een nieuwe cleanse te doen.

Jusré Cleanse MRJLN Simply Say Marjolein

Heb je nog vragen over deze sapjeskuur, laat dan zeker een reactie achter!

logo MRJLN Simply Say Marjolein
Three6Five Shoes MRJLN Simply Say Marjolein
Softwaves sneakers MRJLN Simply Say Marjolein

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics