INTERIEUR: EEN KURKMUUR VOOR REIZIGERS

on 8 oktober 2017
smartphoto x 101muurstickers

De inrichting van een huis, kamer is in mijn ogen nooit definitief af. Zo is dit ook het geval in mijn slaapkamer. Zolang ik nog bij mijn ouders woon, probeer ik mijn kamer zoveel mogelijk naar mijn goesting in te richten zonder al te veel geld uit te geven, want hé ik ben tenslotte al 24. Het laatste op mijn lijstje is mijn kurkmuur.

Posters uit de Joepie, covers van ELLE,.. het kreeg allemaal een plaatsje op mijn muren en deur, met als gevolg dat er veel punaisesporen te zien waren. Toen ik naar het eerste middelbaar ging, kreeg ik een nieuwe slaapkamer. Roze muren, grote kasten en ook een muur beplakt met kurk.

Nog steeds ben ik bezig met het herinrichten van mijn kamer, alleen bleef die muur een struikelblok. Hoe kan ik zo’n oppervlakte ooit mooi en kleurrijk inkleden?

VOOR

smartphoto x 101muurstickers - kurkmuur

Toen Smartphoto me een mailtje stuurde voor een eventuele samenwerking, zocht ik inspiratie op Pinterest om het idee in mijn hoofd te visualiseren. Door de jaren heen heb ik al veel mooie reizen gemaakt, maar met de foto’s doe ik achteraf eigenlijk niets. Ik ben creatief, maar te perfectionistisch (& ongeduldig) om een mooi album samen te stellen. Hierdoor groeide het idee om een ‘travel wall‘ te maken.

smartphoto x 101muurstickers - kurkmuur

Het enige wat ik nog miste zodat alles zou kloppen, was een (roze) wereldkaartsticker. Klein detail, het moest op een kurken achtergrond blijven kleven. Uiteindelijk kwam ik uit bij 101 Muurstickers. Na wat heen en weer te mailen, kreeg ik verschillende sample kleuren opgestuurd om uit te testen wat nu het beste hechtte op die muur.

TIJDENS

Het bevestigen van de muursticker stelde ik even uit, want zoals je ziet zijn er véél kleine eilandjes en prutswerk is niet echt aan mij besteed. Uiteindelijk viel het heel goed mee om de strijd met deze sticker alleen aan te gaan. Plakband kan soms wonderen doen.

smartphoto x 101muurstickers - kurkmuur smartphoto x 101muurstickers - kurkmuur

NA

Mijn wereldkaart is roze met witte pinnetjes, maar het kleuraanbod is zodanig groot dat er voor ieder wat wils is. De foto’s zijn in retroformaat met de bedoeling om bij elke foto het jaartal, de plaats of gewoon een leuk tekstje te schrijven.

Voor de afwerking heb je enkel nog een leuke washi tape, touw en punaises nodig.

smartphoto x 101muurstickers - kurkmuur smartphoto x 101muurstickers - kurkmuur smartphoto x 101muurstickers - kurkmuur smartphoto x 101muurstickers - kurkmuur

Wat doe jij zoal met jouw reisfoto’s?

DAGBOEK MRJLN SEPTEMBER 2017

3 Comments

 • Reply Stefanie

  Heel leuk gedaan!

  26 oktober 2017 at 20:49
  • Reply Marjolein - MRJLN

   Dankjewel! Ik heb mijn best gedaan 🙂

   2 januari 2018 at 17:48
 • Reply Eline Van Dingenen

  Oh super leuk gedaan! Die wereldkaart is echt tof!
  X, Eline

  12 oktober 2017 at 10:27
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics