My Vita Break| Week 1

on 20 november 2015

Ik kom wat achter met mijn verslagen over #myvitabreak, maar blame it on the laptop! Bij deze vertel ik jullie hoe ik het er de eerste week vanaf bracht. Lezen jullie mee?

drink more water

Toen ik nog in Spanje woonde, dronk ik heel veel water. In mijn gastgezin was het niet de gewoonte om veel frisdrank te drinken, dus dat was mooi meegenomen! Eenmaal terug in België verzwakte deze gewoonte. Het is heel belangrijk om veel water te drinken dus ik was blij om mezelf uit te dagen. Ik vergat fruit te kopen, maar iedereen heeft wel citroenen in zijn of haar koelkast liggen. Het werd dus lemon infused water. Zonder problemen dronk ik de fles leeg!

I’m on a strike

Sociale media, ik geef het toe, ik ben verslaafd.. Voor deze uitdaging moest de elektronica uit en gewoon genieten van een boek of een tijdschrift. Ik deed een poging om verder te lezen in ‘Het Dagboek van Bridget Jones’. In plaats van te lezen, viel ik gewoon kei vroeg in slaap!

Kies voor gezonde knabbels

Op mijn werk heb ik nogal de neiging om veel te snoepen. Wanneer er niet veel klanten zijn, slaat de verveling al gauw toe en dan eet je al eens ongezonder. Ik ging de woensdag naar de markt en kocht 3 doosjes frambozen. ‘T is niet meer de tijd voor frambozen, maar het heeft toch gesmaakt! Mijn bounty liet ik links liggen.

Stop vandaag wat natuur in je dag

In de goodiebag van deze week zaten 3 überschattige vetplantjes. De opdracht was om ze mee te nemen naar het werk en ze een leuk plaatsje te geven. Ik plaatste ze op de keukentafel op mijn werk, want in de winkel zelf was dat een beetje moeilijker. Ook stapte ik een halte vroeger af om wat extra vitamientjes op te doen.

Girls don’t sweat, they sparkle

Het doel om 10000 stappen te zetten op vrijdag is mislukt. Vrijdag is mijn vrije dag aka een luie dag. Ik ging naar de kapper, maar rustte ook uit. Ik was daarop al voorbereid en gebruikte mijn stappenteller al een dag vroeger. Toen stelde ik mijn doel in op 6000 stappen en ik haalde het! Helaas begaf mijn batterij het al na 2 dagen dus voor de rest heb ik ze niet meer bijgehouden. Wel is zo’n stappenteller super handig, veel handiger dan een app op je smartphone. Vooral dan omdat mijn gsm niet in mijn broekzak kan (#oneplusone).

Naptime

Een dutje van 30 minuten klinkt hemels wanneer je fulltime werkt, maar op zaterdag kon ik er helaas geen nemen. Jammer, want het had zoveel deugd kunnen doen!

Offline is the new luxury

Dankzij de offline challenge van zondag vond ik eindelijk nog eens de tijd om achter mijn naaimachine te kruipen! Ik maakte de ‘Grace jurk‘ van La Maison Victor. Nog een beetje versmallen en ik heb er een nieuw winterkleedje bij.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics