STAYCATION WEEK 1: VAKANTIE A LA MARJOLEIN

on 17 juni 2018
Motog6 Motorola MRJLN Simply Say Marjolein

HELP, twee weken vakantie en ik ga niet op reis.. Met deze gedachte liep ik enkele weken rond, want voor mij staat vakantie gelijk aan reizen. Eigenlijk verwachten de meeste mensen dit ook gewoon, als ik afga op de reacties die ik kreeg. Eenmaal mijn staycation dichterbij kwam, kregen die twee weken stilletjes aan vorm en eens een dagje uitrusten stond (nog) niet op de planning.

De eerste week van mijn staycation zit er alweer op, dus ik geef jullie graag wat inspiratie over hoe je deze op een leuke manier kan invullen.

MAANDAG 11 JUNI

Voor een dagje bestaande uit gezellige babbels, lekker eten en shopplezier trok ik op maandag naar Gent met blogster Jana Verstraete (aka mijn Brugse blogster in crime). Je zit niet te lang op de trein én er is een groter winkelaanbod dan in Brugge, redenen genoeg om richting Gent te gaan.

Met knorrende maagjes kwamen we toe in de Holy Food Market, stond al eventjes op mijn foodlist, maar nog nooit tot daar geraakt. Eerlijk, geen aanrader op een random maandagmiddag als je voor de sfeer komt. 1 food kraampje was gesloten en een ander stond te huur. Natuurlijk juist diegene waarbij ik iets wou bestellen. Plan B dan maar: garnaalkroketjes bij Bubba en paëlla van Taberna Lisboa. Helaas was er die dag geen paëlla meer, maar gelukkig flanste de chef een waardig alternatief in elkaar.

Staycation week 1 Holy Food Market Gent Influo Bubba MRJLN Simply Say MarjoleinHoly Food Market Taberna Lisboa Influo MRJLN Simply Say MarjoleinNa het shoppen en de verplichte koffiepauze werd het alweer tijd om de voeten terug onder tafel te steken. Dineren deden we bij Poule & Poulette! Enkele maanden terug was ik aanwezig op de opening van dit restaurant in Gent, waar de kippennuggets trouwens suuuuuper lekker zijn (zonder te overdrijven!) en om over het bijhorende sausje nog maar te zwijgen.

Gezien de kleine honger kozen we voor kippennuggets als voorgerecht, vol-au-vent en een Caeser Salade met natuurlijk ook kippennuggets.

Kan je geloven wanneer ik zeg dat je ons ’s avonds gewoon naar huis kon rollen?

Poule & Poulette Gent Staycation MRJLN Simply Say MarjoleinPoule & Poulette Gent Staycation MRJLN Simply Say Marjolein

DINSDAG 12 JUNI

Na het lopen van mijn eerste 5 kilometer ooit (beschamend, I know), trokken mijn mama en ik richting Gent. 2 à 3 keer per jaar proberen we samen naar de IKEA te gaan, gewoon omdat het daar gezellig is. We maakten een tussenstop bij LUX professional skincare & wellness om er te genieten van een welverdiende manicure met gellak. Voor mijn 24ste verjaardag kreeg ik van enkele vriendinnen een cadeaubon van LUX, maar aangezien ik niet zoveel in Gent en omstreken kom, was dit het juiste moment om mijn mama ook eens in de watten te (laten) leggen.

lux.gent MRJLN Simply Say Marjolein Staycation

WOENSDAG 13 JUNI

Doorgaans ga ik niet vaak naar blogevents in Antwerpen. De reden? Ik maak voor alle events gebruik van het openbaar vervoer en de verbinding Brugge-Antwerpen-Brugge behoort zeker tot de verbeterpuntjes van de NMBS. 🙂

Lucky me, want de lancering van de nieuwe Moto g6 viel in mijn verlof waardoor ik er gewoon een middagje Antwerpen van maakte. Het event vond plaats op de Evanna (jawel, de boot van Gert Verhulst), mijn nieuwsgierigheid werd op deze manier dubbel aangewakkerd.

Onderstaande foto’s maakte ik per uitzondering eens niet met mijn iPhone 7 of OnePlus 3, maar gewoon met de Moto g6. Na de leerrijke tips van Jennifer mochten we de smartphone naar hartenlust testen tijdens de rondvaart in Antwerpse haven. Exclusief, lekker eten en een super gezelschap!

Moto g6 Motorola MRJLN Simply Say MarjoleinMoto g6 Motorola MRJLN Simply Say MarjoleinMoto g6 Motorola MRJLN Simply Say Marjolein

DONDERDAG 14 JUNI

Een tweetal maanden geleden opende de allereerste Belgische boutique-spa van Caudalie in Brugge. Jawel, in Brugge! De naam zegt het zelf al ‘boutique-spa’, je kan er ook genieten van enkele gezichts-en lichaamsbehandelingen. Ze hebben hiervoor 2 behandelingsruimtes. Tijdens het openingsevent werd ik verwend met een bon om te genieten van een behandeling naar keuze 🙂 #verwenmomentje

Zelf leerde ik het merk Caudalie zo’n twee jaar geleden kennen dankzij mijn blog en gebruik sindsdien verschillende producten uit hun verzorgingslijnen. De producten koop ik bij de lokale apotheek, maar aangezien ik in het centrum van Brugge werk, is dit even gemakkelijk.

Donderdag 14 juni om 13u was het dan eindelijk zo ver. Jana en ik kozen ervoor om op hetzelfde moment te genieten van een gezichtsbehandeling. Met 2 is dit mogelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag. Mijn keuze ging uit naar de Vinosource behandeling die de huid hydrateert en kalmeert. Mijn huid heeft hier echt van genoten en ik raad het iedereen zeker een keertje aan. 50 minuten aan niets denken en gewoon ontspannen. Wanneer ik merk dat mijn huid er nog eens nood aan heeft, zal ik niet twijfelen en gewoon opnieuw een afspraak maken (Of ik plaats dit gewoon op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag ;-))

Caudalie Spa Boutique Brugge Staycation MRJLN Simply Say Marjolein

Na ontspannen volgde er nog wat meer ontspanning en dit keer bij Tarteline Bakehouse. Mijn guilty pleasure zijn de tartelinetjes met framboos, citroen-meringue en tropical, dit in combinatie met een Appeltiser. Om duimen en vingers bij af te likken.

Tarteline Bakehouse Brugge Staycation MRJLN Simply Say Marjolein

VRIJDAG 15 JUNI

Na de manicure en gezichtsbehandeling werd het tijd om mijn halflange lokken ook eens onder handen te laten nemen. Doordat ik veel en fijn haar heb, raakt mijn kapsel snel uit model. Lange haren is mijn ultieme #hairgoal al moet ik realistisch blijven en accepteren dat een korte snit me gewoon veel beter staan. Bij deze!

Ô de vie kapsalon Zedelgem MRJLN Simply Say Marjolein

Zoals elke vakantie vliegt ook deze veel te snel voorbij. Volg me op Instagram en/of Facebook om mijn tweede staycation week van op de eerste rij te volgen!

PS. Ik kocht de week voor mijn verlof een auto, dus mijn spaarrekening was content dat ik geen dure reis gemaakt heb 😉

Wat zijn jouw vakantieplannen?

MRJLN logo
Leyla Hesna - MRJLN Simply Say Marjolein Walkie Talkie Balade Passendale Dagny Ros

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics