GADGET: REVIEW HUAWEI WATCH FIT 2

on 29 augustus 2022
huawei watch fit 2

September is officieel opnieuw van start gegaan en dat betekent vooral nood aan organisatie, structuur, … Ook voor mij, als fulltime werknemer is het noodzakelijk om van dat zomerritme af te stappen. Al zie ik het ook liever anders 😉 De voorbije twee maanden testte ik de nieuwste Huawei Watch Fit 2 en op vandaag kan ik niet meer zonder. De ideale partner om september goed in te zetten!

Na twee sporthorloges bleef ik wat op mijn honger zitten qua look & feel en stoorde me aan het niet matchen met mijn outfits, plus het sportieve uiterlijk. Ik ben daar nogal gevoelig aan #oeps 🙂 Toen mijn oog op de Huawei Watch Fit 2 Classic Edition viel, wist ik meteen dat deze smartwatch wel eens de oplossing zou kunnen zijn. Natuurlijk wel in het juiste kleur, nl. Moon White.

HUAWEI WATCH FIT 2 – REVIEW

De smartwatch komt in een simpele witte box met daarin de watch ;-), een handleiding en laadkabeltje met USB-uiteinde en magnetisch dock. Het geheel voelt enorm licht aan (30gr zonder bandje) en de kwaliteit van het leren bandje is nog steeds, na continue gebruik, in zeer goede staat. Let wel, ik ben nog niet met de watch in het water geweest. Al zou dit geen probleem mogen zijn gezien de watch waterdicht is tot 50 meter.

Wanneer ik de batterijduur van de Fit 2 vergelijk met mijn vorige sport watch, dan gaat deze dubbel zolang mee. Huawei belooft een batterijduur van 10 dagen bij normaal gebruik en 7 dagen bij intensief gebruik. Liegen doen ze zeker niet! Zalig om niet steeds rekening te moeten houden met de batterij, wel riskant om dan het kabeltje kwijt te geraken (been there done that).

Huawei Watch Fit 2 De Huawei Watch Fit 2 heeft verrassend veel functionaliteiten, waaronder:
  • sleep tracking
  • stappenteller (het is vuurwerk bij 10.000 stappen en ik weet hoeveel hamburgers er verbrand zijn)
  • meten van bloedzuurstof, stress en de hartslag
  • ontelbare sportmogelijkheden (hoera voor hoelahoepen!) en ingebouwde loop work-outs met begeleiding
  • motivator tijdens het sporten die elke 10 minuten een update geeft (tijd, hartslag,…) – misschien net iets te frequent en een vrouwenstem had aangenamer geweest, maar wel handig wanneer je aan het afzien bent en je jezelf afvraagt hoeveel langer je nóg moet afzien 😉
  • sportsamenvattingen per maand
  • aanpasbare wijzerplaten <3
  • bellen (mijn papa had het niet door dat ik op een gegeven moment via mijn Watch Fit 2 aan het bellen was, dat ik het moest bewijzen – goooooood quality)
  • alarmfunctie: max. 5 alarmen (net iets te weinig) en soms word ik er niet wakker van
  • … ik ontdek elke dag nog nieuwe functionaliteiten
Huawei Watch Fit 2 collage 1 Huawei Watch Fit 2

Conclusie: Vooraleer de trotse eigenaar te zijn van deze Huawei Watch Fit 2, had ik er nog maar weinig over gehoord.. Behalve dan de top batterijprestaties. Dit kan ik ondertussen volledig beamen. De sportfuncties (vooral zwemmen) wil ik nog verder uittesten, maar door een polsblessure is dit helaas niet mogelijk. Wanneer dit terug het geval is, zorg ik zeker voor een update op Instagram. Voor de rest vind ik de prijs-kwaliteit zeker dik in orde en qua look & feel is het een dikke 10! PS. Zag je mijn Instagram reel al?

Heb jij een smartwatch?

Logo Marjolein
Deze blogpost kwam tot stand door een samenwerking met Huawei. Meer informatie over samenwerkingen is te vinden in mijn disclaimer.
Woondecoratie Jonckheere_MRJLN

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics