LITTLE BLACK DRESS – AGATHA FIBRE MOOD

on 4 april 2022

Agatha Fibre Mood MRJLN | © Gaellewyphotography

Na mijn eerste Agatha (Fibre Mood) jurk wist ik dat er nog eentje zou volgen, et voilà! Niet veel later rolde de little black dress Agatha 2.0 van onder mijn naaimachine. Opnieuw een pareltje erbij in mijn selfmade garderobe. Om de Agatha jurk volledig tot z’n recht te laten komen, trok ik er enkele uurtjes op uit met Gaëlle tijdens golden hour

Benieuwd naar de prachtige foto’s van Gaellewyphotography?

My Sewing Channel Jennifer Maes

Ik kocht meters zwarte stof (scuba help?) bij … The Sewing Loft. Hieruit maakte ik eerder al een #AlenaFibreMood (sneak peak op Instagram). Het doel was om er ook nog een Agatha uit te maken. Zo gezegd zo gedaan 🙂

Op het rokgedeelte is het telkens opnieuw even vloeken. Door de grootte van het patroondeel gaan spelden en uitknippen minder vlot. Gelukkig zit de jurk daarna in 1-2-3 in elkaar. Net zoals bij het vorige exemplaar maakte ik geen wijzigingen aan het patroon, maar dat had ik misschien beter wel gedaan. Het zwarte stofje heeft minder stretch dan de gele viscose-tricot, iets wat ik pas besefte nadat het geheel in elkaar zat. Met andere woorden, ’t is een beetje nipt aan de borst en schouders.

Ik maak vaak meerdere keren eenzelfde patroon vlak na elkaar, op voorwaarde dat het goed zit natuurlijk :-). Alle stappen zitten dan nog fris in het geheugen waardoor foutjes minder voorkomen. Zo maakte ik al enkele keren de Violet (blauw & leopard), Mira en Rosalie uit het magazine Fibre Mood. Eigenlijk zou ik mijn grenzen eens moeten verleggen naar Engelstalige patroontjes (het aanbod is gewoon fan-tas-tisch!), maar ik voel me helemaal nog niet zo zelfzeker om hiermee aan de slag te gaan. 

Agatha Fibre Mood MRJLN | © Gaellewyphotography

shop my outfit

stof – The Sewing Loft / schoenen – Julie Dee / ring – Laurence Delvallez (Eye-C Zedelgem)

Agatha Fibre Mood MRJLN | © Gaellewyphotography

Agatha Fibre Mood MRJLN | © Gaellewyphotography

Er komt wellicht geen derde Agatha uit Fibre Mood, al heb ik wel nog een zéér mooie versie op Instagram gespot.. Next up: een allereerste shortje in tetra (Ibiza Yellow)! Laat die zomer maar komen. 

Aan welk naaiproject ben jij bezig?

Logo Marjolein

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics