FIBRE MOOD FARRAH HOUDT VAN LEOPARD

on 3 januari 2023
fibre mood farrah MRJLN simply say marjolein collage

Vorig jaar (klinkt al zo ver weg, vind je niet?) viel ik als een blok voor een prachtige deadstock stof bij The Sewing Loft waar ik onmiddellijk een Farrah kleedje in zag. (Sorry voor de liefhebbers, maar het stofje is volledig uitverkocht.)

Wie mij al een beetje kent, weet dat ik niet bang ben om een luipaardprintje te dragen. Ondertussen heb ik al héél veel stuks met wat mooie luipaardprint in verwerkt. Denk maar aan een paar sneakers, rugzak, broek en vanaf nu dus ook een kleedje (of een van de vele). Ik benadruk ‘mooi’ want je hebt eindeloze variaties op de luipaardprint, de een al wat stijlvoller dan het andere 😉

My Sewing Channel Jennifer Maes

Eerlijk toegegeven, tijdens het doorbladeren van het magazine zag ik de match met het Farrah jurkje niet direct en dat komt voornamelijk door de stof die ze gebruikten. Pas door op Instagram de foto’s met de hashtag #fibremoodfarrah te bestuderen, vond ik het idee om met een soepelere stof aan de slag te gaan. By the way, I loooooove scrollen door de patronenhashtags! Initieel had ik het idee opgevat om met verschillende kleurvlakken te spelen, maar toen zag ik deze luipaard stof en de rest moet ik je niet meer vertellen. De verschillende kleurvlakken paste ik onlangs toe bij het Nellie-jurkje.

Kleedjes die je bijna doorheen alle seizoenen kan dragen, daar gaat mijn voorkeur naar uit. In de lente en de herfst met blote benen of een lichte panty + leuke laarzen gecombineerd met een jeansjasje of trenchcoat. Voor de winter draag je er een comfy knitted trui op en afwerken doe je met een dikke kousen en funky loafers. Zie je me al lopen? 🙂

fibre mood farrah MRJLN Simply Say Marjolein

Meten is weten, ik weet het, maar soms zie ik een snel-klaar-projectje en dan moet het snel gaan. Na even twijfelen over de maat, naaide ik een large, met de gedachte dat het comfortabel aan de schouders en bovenarmen moet zitten. De large past, maar de schouders hangen iets af, waardoor de volgende Farrah een maatje kleiner gemaakt zal worden. Dankzij de print zie je dit niet zo heel goed, in een effen stof zou dit veel meer opvallen.

Om toch wat meer taille te creëren, naaide ik nog een lint uit de stofresten. Afhankelijk van de look waarvoor ik wil gaan, is dit echt een meerwaarde!

Er zitten geen zakken in de zijnaden verwerkt, bewust voor gekozen trouwens! Mis ik het? Misschien een beetje. Is het storend dat ze er niet zijn? Neen.

Knopen kiezen, is één van de moeilijkste opgaves binnen het naaiproces. De juiste knoop vinden, is zo zo zo belangrijk voor de afwerking. Omdat de stof al redelijk druk is, wou ik knopen die in de stof verdwijnen.. Lang leve het knopenaanbod bij Magali, want ik vond er enkele bronzen pareltjes die volledig aan de eisen voldoen.

fibre mood farrah MRJLN Simply Say Marjolein fibre mood farrah MRJLN simply say marjolein

Maakte jij de Farrah al eens? Deel dan zeker een linkje naar jouw creatie in de comments.

Deze blogpost kwam tot stand door een samenwerking met The Sewing Loft. Meer informatie over samenwerkingen zijn te vinden in mijn disclaimer.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics