MAGAZINE FIBRE MOOD 20 SCOORT IN MENIG NAAIKAMERS

on 31 juli 2022

Fibre Mood 20 Mrjln

Dat het naaimagazine Fibre Mood 20 voor ontelbare naaiuren zorgde, daar zullen vele onder mijn sewistas lezeressen zich meer dan 100% in kunnen vinden. We zijn nu enkele weken later en ik ben nog steeds niet rond. HELP, de zomer is bijna gedaan! 

Benieuwd wat ik al allemaal genaaid heb uit dat fameuze naaimagazine?

My Sewing Channel Jennifer Maes

Ik moet eerlijk toegeven dat deze editie mijn liefde voor het naaien nog meer aangewakkerd heeft. Zo ben ik meer naaiprofielen gaan volgen, sta meer stil bij de huidige collecties in de winkels (hmm.. dit kan ik zelf!), het lijstjes met patronen is flink gegroeid,… Op Instagram is er een verlengde van Mari.jolie gekomen, nl. My Sewing Channel. Een account waar enkel en alleen naaigerelateerde content op zal passeren. Ga me dus zeker en vast daar ook even volgen 🙂 

Maar terug naar de orde van de dag!

FIBRE MOOD 20 & MILLY

Volgens mij het gemakkelijkste patroon in Fibre Mood 20, maar toch net niet. Zo sukkelde ik enorm met de uiteindes van de linten en tot op vandaag weet ik nog steeds niet hoe ik dit correct kan afwerken. Voor de rest was in 1, 2, 3 volledig in elkaar gestoken. Deze prachtige top maakte ik met een soldenkoopje van bij Veritas. 1 top en verschillende manieren om ze te gaan dragen, al zal ik wellicht steeds kiezen voor de open rug. Sexyyy! 

Een open rug schrikt veel mensen af, maar dit is zo zalig om te dragen! Ik haal mijn plakbh’s bij H&M en ben super tevreden van de kwaliteit. Worth to try, believe me. 

stof: Polyester crinkle (Veritas) / maat: small
Fibre Mood 20 - Fibre Mood Milly - MRJLN

FIBRE MOOD 20 & KATE

Op zich is de Kate jurk een zeer braaf kledingstuk voor mij, maar mits de juiste stof, kan dit wel eens een match made in heaven worden. Een bloemenstofje zou het zeker niet worden en eigenlijk moest ik het niet te ver zoeken. De stof uit het magazine zelf bleek 100% Marjolein te zijn. Zwart, gemakkelijk te verwerken maar alleen niet zo dog proof. Je ziet er werkelijk elk klein hondenhaartje van onze golden god op. 

Qua knoopjes twijfelde ik enorm tussen zwart en goud, maar mijn geluk kan niet op nu ik de gouden knoopjes op de foto zie. Ergens ter hoogte van mijn buik komt nog een druk knoopje zodat het ‘gapen’ minder wordt. 

De v-hals vind ik persoonlijk écht fantastisch. Zo stijlvol en ik zie er wat slanker uit, altijd mooi meegenomen 😉 

stof: double gauze tetra & knopen (The Sewing Loft) / maat: 40, zijnaden gestikt op 0,5cm naadwaarde ipv 1cm om meer bewegingsruimte te creëren 
Fibre Mood 20 - Fibre Mood Kate - MRJLN
Fibre Mood 20 - Fibre Mood Kate - MRJLN

FIBRE MOOD 20 & SIMONE

Mijn allereerste creatie uit Fibre Mood 20 was de Simone in een jurk in plaats van een top. De top zou niets flatterend voor me doen, dus verlengde ik het patroon met een 40-tal centimeter. Het mocht iets korter voor mij, maar dankzij de lengte en de kleur zal dit kleedje zowel in de lente als de herfst uit de kast komen. Ter info, ik meet ongeveer 1m74. Op zich past het allemaal nipt rond de borst, gelukkig geeft het stukje een beetje mee waardoor het niet super storend is. 

De aandachtige lezer spotte het misschien al, maar de roze polyester crinkle die ik voor de Milly top gebruikte, kocht ik dus ook in het groen. 

stof: polyester crinkle (Veritas) / maat: small, maar het bovenstuk mocht in deze stof gerust een medium zijn

Fibre Mood 20 - Fibre Mood Simone - MRJLN Fibre Mood 20 - Fibre Mood Simone - MRJLN

Wanneer een kledingstuk mijn hart gestolen heeft, dan durf dit weleens te resulteren in bandwerk. Enkele zomers terug maakte ik de Mira in een prachtige, crèmekleurige broderie en dat is mijn ultieme zomerjurk. Toen Magali (ja, van The Sewing Loft) mij een berichtje stuurde met een foto van een prachtige zwarte broderie, wist ik het meteen! Er is concurrentie op komst.

Er zit rek in de stof, maar toch maakte ik het bovenstuk een maatje groter. Het geheel werd ook een stuk ingekort om de zomerse vibe te behouden. De franjes ter hoogte van de borst liet ik weg omdat ik me er toch wat onzeker bij voel. Het legt extra de nadruk op mijn borst en dat wil ik net niet. 

Op de foto draag ik onder het kleedje een zwarte bh en bikershortje waardoor mijn huid niet volledig zichtbaar is, maar het kan perfect zonder shortje of onderkleedje. Zorg dan gewoon dat je geen rood ondergoed draagt 😉 

stof: broderie (The Sewing Loft) / maat: top medium, rok small

Fibre Mood 20 - Fibre Mood Simone - MRJLN Fibre Mood 20 - Fibre Mood Simone - MRJLNFibre Mood 20 - Fibre Mood Simone - MRJLN

Ben jij ook zo’n fan van Fibre Mood 20?

Logo Marjolein

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics