FIBRE MOOD RYA BETOVERT

on 2 november 2022

Fibre mood Rya MRJLN Simply Say Marjolein

1 oktober 2022, mijn allereerste naaiworkshop in lange tijd. Ik schreef me in voor de puffer coat workshop bij The Sewing Loft en op basis van het Rya patroon uit Fibre Mood gingen we aan de slag! 

Benieuwd naar het resultaat? Blijf dan zeker lezen.

My Sewing Channel Jennifer Maes

Vlak voor mijn vakantie naar Turkije en nog enkele weken vooraleer de workshop zou plaatsvinden, kocht ik mijn stepper mantelstof bij Magali. Ik twijfelde enorm, maar zag potentieel in de stof. Alleen het eindresultaat kon ik me moeilijk voor de geest halen. SPANNEND! In tussentijd kocht ik nog twee andere stoffen, want jassen zijn er nooit genoeg, toch? Ook waren de nieuwe stoffen héél moeilijk te weerstaan.

FIBRE MOOD RYA – SILVER / GOLDEN GLOW

Lang, kort of toch lang? De allereerste RYA werd een ingekorte versie gezien ik wat schrik had dat het in de gekozen stof nogal too much zou worden. Op aanraden van Magali werd het oversized model in een maatje kleiner dan normaal gemaakt. In mijn geval werd het een smalleke (happy dance).

De stof is een zaligheid om te verwerken! Mits het gebruik van een boventransportvoetje rolde de dikke stof vlotjes onder mijn naaimachine door. Foutjes maken, was geen optie want lostornen staat gelijk aan zichtbare stiksels. Gelukkig viel het maar één keer voor en dit gaf mijn zelfvertrouwen een enorme boost. De avond na de workshop begon ik al aan RYA nummer 2.

Ik maakte niet al teveel wijzigingen aan het patroon, maar diegene die ik maakte, vind je hieronder terug. 

  • mouwen verlengd met 2,5 cm;
  • polsboorden boven en onder verlengd met 2 cm;
  • patroon ingekort met 28 cm (ik meet 1m74);
  • borstzakken weggelaten
shop my look:
truitje – Zara / broek – Gare de Robe / schoenen – Vinted

FIBRE MOOD RYA – CUTE AS A TEDDY

Het patroon is een perfecte basis om mee verder te gaan. Daarom besloot ik al snel om een tweede (en zelfs derde) Fibre Mood RYA te naaien. Deze stof was op een mum van tijd uitverkocht en ik begrijp volledig waarom! Jammer voor mijn mama, want ze smeekte me bijna om er ook eentje voor haar te naaien.

Waar ik bij de vorige jas de siertres ‘verstopte’, koos ik er hier heel bewust voor om het khaki accent te laten opvallen. Dit detail geeft het geheel net dat tikkeltje extra, precies gekocht in de winkel! Het ideetje van de teddy zakken spotte ik op Pinterest. De kleur was niet 100% wat ik zocht, maar in the end is de combinatie super mooi geworden. Eerst had ik het idee om de kraag en polsboorden ook uit diezelfde teddy stof te maken, maar less is more. 

Opvallend, de mouwen vallen in deze stof iets korter uit dan in de gouden RYA. Ditmaal geen zakken in de zijnaad, maar enkel de borstzakken die ik verlaagde van positie. 

Fibre Mood Rya MRJLN Simply Say Marjolein

shop my look
 truitje & broek – Balesse / schoenen – Zara (uitverkocht)

Fibre Mood Rya MRJLN Simply Say Marjolein

Op zoek naar een leuke khaki stepper mantelstof? Bekijk dan zeker deze eens. Ik heb er mijn oog op (samen met nog een andere), maar een vierde RYA is er misschien wat over? 😉 

Het naaiproces van de zwarte RYA werd ondertussen in gang gezet, maar een weekje vakantie dwingt me om dit projectje on hold te zetten. Houd een oog op mijn Instagramkanaal om hem als eerste te ontdekken. 

Meer naai-gerelateerde blogposts lezen? Ontdek ze op de blog.

Wat vinden jullie van deze Fibre Mood Rya?

Logo Marjolein

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics