SEW IN LOVE: DE LENNOX JURK, 3 KEER ANDERS

on 7 januari 2024
Fibre Mood Lennox MRJLN Simply Say Marjolein

In 2023 draaide mijn naaimachine overuren. Wat een heerlijk gevoel om mijn kast meer en meer met eigen creaties gevuld te zien. Ik kreeg de kans om aan enkele linkparties van Fibre Mood deel te nemen, ontdekte de wondere wereld van de handtassen én naaide zelfs enkele stuks voor andere mensen! Het patroontje dat ten huize Marjolein het meeste genaaid werd, was de Lennox jurk.

3 maal hetzelfde patroon én toch 3 maal een andere jurk – benieuwd welke jouw favoriet is

THE CLASSIC LENNOX

Het begon allemaal met deze prachtige linnen viscose stof in luipaardprint. Liefde op het eerste gezicht én helemaal Marjolein. Let’s spice it up en zo verwerkte ik de stof tot mijn allereerste Lennox. Een heerlijk patroontje om te naaien, want het geheel zat op enkele uurtjes in elkaar. Ik volgde de werkbeschrijving en paste niets aan. Enkel de zoomboord aan de mouwen is precies anders dan op de productfoto.

Meten is weten, maarrr ik houd nogal van snelle naaiprojectjes en vergeet altijd mijn patroondelen na te meten. Goed voornemen voor 2024 is dus om meer te meten én aan te passen. Volgens de maattabel diende ik op basis van mijn borstomtrek maat 42 te naaien en op zich klopt dit wel. Enkel de taille en het rokpand mochten iets smaller. Doordat het onderpand op het zwaarste punt van mijn heupen begint, highlighten de plooien net hetgeen ik niet in de kijken wil zetten 😉

Fibre Mood Lennox MRJLN Simply Say Marjolein 3

SUNSHINE LENNOX

Geel is mijn lievelingskleur en toen ik deze stof zag, zag ik onmiddellijk het eindresultaat voor me. Een beetje see through kan geen kwaad mits het dragen van de juiste lingerie natuurlijk 😉

Voor deze versie van de Lennox voerde ik enkele kleine wijzigingen aan het patroon door:

  • schoudernaden versmallen met 1 cm aan elke schouder zodat het geheel een mooiere fit heeft aan mijn schouders;
  • zijnaden zowel links als rechts innemen met 1 cm vanaf de borst;
  • rokpand ook versmallen;
  • knopenpad bovenaan omstrijken zodat het iets meer huid toont.
Fibre Mood Lennox MRJLN Simply Say Marjolein 2

IBIZA LENNOX

Gestreepte stofjes, I looooooove it! Ze opnieuw kopen om mee aan de slag te gaan, think again. De laatste Lennox jurk was er eentje met héél wat denk- en puzzelwerk, hopend dat ik nog voldoende stof kon scoren om het af te werken. Stof te kort, kleurbad verschil, opnieuw stof te kort,… Kortweg, wellicht een van mijn duurste creaties. Uiteindelijk wel héél blij dat ik doorzette en het kleedje afwerkte, maar het zal dus wel even duur vooraleer ik opnieuw aan pattern matching doe.

Naast eerder vernoemde aanpassingen, ging ik hier voor een iets langer rokpand zonder plooien, maar gefronst. Naar mijn mening maakt dit de Lennox iets speelser, net hetgeen deze stof nog nodig had!

*De stofjes die ik voor deze jurkjes gebruikte, kocht ik allemaal bij The Sewing Loft.

Fibre Mood Lennox MRJLN Simply Say Marjolein 1

Groetjes!

My Sewing Channel Jennifer Maes

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics