SEW IN LOVE: KHAKI GARDEROBE

on 8 maart 2023

Tijdens de herfst-en wintermaanden ben ik een echte sucker voor een khaki garderobe. De liefde is zelfs zo groot dat ik vaak khaki over zwart kies en dat is ook wat vorig jaar gebeurde bij het kiezen van nieuwe stoffen. 

Benieuwd naar enkele van mijn creaties?

My Sewing Channel Jennifer Maes

FIBRE MOOD – HUNTER

Ondertussen staan er vijf jassen op mijn naaiteller en één daarvan is de #FibreMoodHunter, een prachtige lange mantel. Dankzij een 5-delige workshop bij The Sewing Loft werkte ik deze mantel zonder foutjes af! Eerlijk? Er zijn soms wat gevoelens van spijt omdat ik khaki boven zwart verkoos, maar ik moet ermee leren leven, want het naaien van de Hunter was écht wel next level. Lees: never again 😉 

De matentabel werd gevolgd en zo rolde een maatje M vanonder mijn naaimachine. Een enkellange mantel stond op mijn wishlist en met mijn lengte van 1m73, koos ik ervoor om dit exemplaar niet in te korten. Niet altijd even praktisch bij het in- en uitstappen van de wagen of trappen doen, maar dat zijn details.

Mantelstof, voering en knopen kocht ik zoals gewoonlijk bij Magali van The Sewing Loft. Het patroon is terug te vinden in het Fibre Mood magazine n°7 uit 2019.

FIBRE MOOD RUBY

Toen eind vorig jaar de Fibre Mood Special n°1 in de rekken lag, twijfelde ik enorm tussen het mini-jurkje ‘Nellie‘ en de cosy sweaterjurk ‘Ruby’. Gezien de linkparty met een strakke deadline gepaard gaat, koos ik voor de easy Nellie. Marjolein zou Marjolein niet zijn, mocht ik geen prachtige khaki big knit op het oog hebben gehad. De ‘Ruby’ kreeg vorm in mijn hoofd en na een tijdje had ik een prachtig exemplaar in mijn handen.

Op aanraden van de sewing community naaide ik een maatje kleiner dan normaal (S) en ik ben heel blij dat ik eens geluisterd heb. Velen vonden de split te hoog, maar voor mij komt het perfect uit. Een jurk waar ik al heel wat uurtjes in versleten heb. Heel gemakkelijk om gekleed en comfy te combineren. Just how I like it.

De stof werd opnieuw gekocht bij The Sewing Loft en ik spotte onlangs ook de brickkleurige variant. ’t is maar een tip!

FIBRE MOOD – ROMA

Bij het kopen van een bepaalde stof weet ik vaak al onmiddellijk welk eindresultaat ik wens te bereiken. Toen mijn oog op deze khaki bouclé stof viel, voelde ik het meteen … Dit moet zo’n zalige oversized teddy-achtige mantel worden. Zo gezegd, zo gedaan! Na het naaien van de Hunter mantel had geen enkel naaiproject nog geheimen voor mij, waardoor Roma een piece of cake was. Soms mag het al eens vlot gaan 🙂

De ‘Roma’ mantel is een oversized model, laat je hier niet door verrassen. Na het bestuderen van de matentabel besloot ik toch om een medium te naaien. Dit onder het mom van ‘Er moet toch een dikke trui onder kunnen’. Uiteindelijk kunnen er zeker twee truien onder. Omdat het echt een heel dankbaar model is, waag ik me er binnenkort nog eens aan!

Stof en voering kocht ik bij … jawel, The Sewing Loft. De knopen lagen al enkele jaren geduldig te wachten op hun eindbestemming. Het patroon staat in het Fibre Mood magazine n° uit 2018. Stuur me zeker een foto door van jouw #FibreMoodRoma. 

khaki garderobe MRJLN Simply Say Marjolein

Wat is jouw favoriete winterpatroon?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics