SEW IN LOVE: HARALSON BELT BAG

on 30 juli 2023
Haralson Belt Bag - MRJLN Simply Say Marjolein

Een hoofd vol inspiratie, maar te weinig uren in een dag om alle creaties te maken. De perfecte omschrijving van hoe ik me de laatste weken voel. Instagram blijft me maar voeden met inspiratie en soms blijft er een patroontje hangen. Dit was het geval bij de Haralson Belt Bag van Noodlehead. Deze tas biedt de perfecte mix tussen stijl en functionaliteit. Helemaal mijn ding dus!

My Sewing Channel Jennifer Maes

Ik scrolde uren lang tussen de honderden creaties en werd telkens meer en meer verliefd op deze belt bag. Ik moest én zou deze tas maken, alleen had ik geen ervaring. Het maken van de tas kan je perfect alleen doen, maar soms heb ik dat extra duwtje in de rug nodig dus schreef ik me in voor de Haralson workshop bij The Sewing Loft.

Wat keek ik uit naar dat dagje verlof! 8 uur ongestoord naaiplezier tussen gelijkgestemde dames in mijn favoriete stoffenwinkel. Sounds like a plan, right? 🙂 Het plan was om tijdens de workshop één exemplaar afgewerkt te krijgen en hopelijk kon ik nog aan een tweede beginnen. Alle voorbereidingen zoals knippen en verstevigen voor beide tasjes deed ik thuis.

Het patroon is verkrijgbaar in pdf én op papier. De papieren versie is niet zo heel gemakkelijk te vinden in België, maar Zipper Zoo to the rescue! Ik verkies zo goed als altijd een papieren patroon boven pdf.

HARALSON BELT BAG – DENIM STYLE

Voor de Haralson Belt Bag heb je helemaal niet veel stof nodig. Na het maken van mijn Aria jeansvest had ik nog wat jeansstof over en zo ontstond het idee om een denim exemplaar te naaien. Ik kocht nog een halve meter donkere jeansstof, een matching rits en subtiele canvas om als voering te gebruiken.

Wanneer ik iets in mijn hoofd heb, dan wijk ik zo goed als nooit van dat idee af. Alle elementen samen moeten een perfect geheel vormen, net hoe ik het in mijn hoofd heb. Call me a perfectionist. Tijdens de workshop veranderde ik nog van tassenband om het tasje ook in de herfst te kunnen combineren met mijn outfits.

Op zo’n 4,5 uur zat versie 1 in elkaar. Tijd zat om aan versie nummer 2 te beginnen!

PS. Hoe leuk is de combinatie met mijn Thea top? Haralson Belt Bag - MRJLN Simply Say Marjolein

HARALSON BELT BAG – FLOWER POWER

Enkele weken terug kocht ik een prachtige canvas met wilde bloemen bij Lanalotta in Leuven. Gevaarlijk zo’n stoffenwinkel op weg van kantoor naar het station 😉 Uit de hoeveelheid stof naaide ik al twee totebags, waaronder de Mehri van Fibre Mood. Mijn mama is zot van het stofje dus met de overschot van de gebloemde canvas besloot ik de Haralson te maken. Ook voor dit exemplaar gebruikte ik nog wat jeansrestjes.

Voor de tassenband opteerde ik voor een basic ecru kleurige variant (Lanalotta), maar door met camelkleurige details te werken in het slotje en de tabs kan ik perfect nog een camelkleurige riem voorzien. It’s all about the details.

Alle fournituren voor beide zakjes (musketons, slotjes, leder, pins,…) kocht ik ter plaatse bij Magali van The Sewing Loft.

Haralson Belt Bag - MRJLN Simply Say Marjolein

De Haralson Belt Bag is een veelzijdige tasje die op verschillende manieren gedragen kan worden. Als een trendy heuptas, crossbody of zelfs als een schoudertas – de keuze is aan jou! Met meerdere zakken biedt de Haralson voldoende ruimte om je essentiële spullen georganiseerd te houden, terwijl je toch je handen vrij hebt om te doen wat je wil. Ondertussen al ontelbare keren getest én het blijft een toppertje. Wie houdt er nu niet van zakjes? Een tas zonder zakjes is toch maar heel onpraktisch, niet?

Ik haalde zoveel voldoening uit dit naaiprojectje en de drang om nog meer exemplaren te maken is groot! Het is geen Louis Vuitton of Chloé, maar pronken doe ik met deze Haralson even veel (of misschien wel meer).

Wat is jouw favoriete patroon voor een tas?

Fibre Mood Lennox MRJLN Simply Say Marjolein

1 Comment

 • Reply Anne

  Ik denk dat er nog meer belt bags in je toekomst zitten 😉
  Hopelijk is er plaats voor andere tasjes om verliefd op te worden 😉

  7 augustus 2023 at 19:37
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics