MINI-JURK NELLIE BETOVERT

on 15 december 2022

Wanneer ik werd uitgenodigd voor mijn allereerste Fibre Mood linkparty ging ik wanhopig op zoek naar een easy, fast & fashionable patroontje (hallo tijdsgebrek). Als snel bleek dat de mini-jurk ´Nellie´ op mijn lijf geschreven was! Ik twijfelde even om voor de comfy Ruby jurk te gaan, maar het idee rond Nellie kreeg vorm in mijn hoofd en de rest is geschiedenis.

Ben je even benieuwd naar mijn creaties?

My Sewing Channel Jennifer Maes

Jawel, je leest het goed! Ondertussen rolden er al twee Nellie mini-jurkjes vanonder mijn naaimachine. Een casual én een feestelijk exemplaar, ideaal voor de komende feestdagen.

Easy ✔️

Fast ✔️

Fashionable ✔️

 

Om de deadline van de linkparty te halen, was er geen tijd meer om nog naar de lokale stoffenwinkel te gaan. Gelukkig kocht ik dit jaar al heel wat stofjes waarvan er sommige nog niet verwerkt werden. Mijn allereerste Nellie zou er eentje worden uit een champagnekleurige 3D stretch jacquard. Een stofje dat eigenlijk bedoeld was voor een ander project, maar nood breekt wet. Tijdens het spelden, besefte ik dat er nog een restje zwarte jacquard had liggen. Ideaal om te gaan combineren. Tijdens het naaien, moest ik er wel even mijn koppeke bijhouden zodat telkens het juiste kleur naaigaren gebruikt werd. 

Sinds het kleedje af is, heb ik er helaas nog niet mee kunnen stoefen. Blame de koude temperaturen. Maar dat komt nog wel 😉 Op Instagram kon dit kleedje jullie wel bekoren. Bedankt voor de liefde! 

Nellie Fibre Mood MRJLN Simply Say Marjolein Nellie Fibre Mood MRJLN Simply Say Marjolein

De ‘Nellie’ is de term mini-jurk echt wel waard. Ik meet 1m74, naaide een medium en voerde geen enkele aanpassing uit. Het jurkje verlengen zou, naar mijn mening, de pit er wat uithalen. 

Mijn liefde voor het patroon was nog niet bekoeld. De reden? In mijn hoofd maakte ik het kleedje is een soepele, stoere glitterstof met zilveren ondertoon. Per toeval stootte ik op de stof in de outlet van de Stoffenboetiek en het was liefde op het eerste zicht. Voor € 3,00 per meter kon ik niet sukkelen. Toch? 

Het eindresultaat is gewoonweg PRACHTIG! Nellie combineerde ik met netkousen (Zara) en enkellaarsjes, maar het kan even goed met paar over the knee boots of klassieke zwarte laarzen. Feestelijker kan het niet worden. 

Nellie Fibre Mood MRJLN Simply Say MarjoleinNelle Fibre Mood MRJLN Simply Say Marjolein

De laatste twee foto’s zijn genomen door Evie.Annie, alle credits gaan naar haar!

Fijne feestdagen!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics