FIBRE MOOD CREATIES

on 15 juni 2022

Al sinds het prille begin ben ik enorme fan van het naaimagazine Fibre Mood. No worries, dit is geen gesponsord blogpost 😉 De laatste tijd naaide ik zoveel stuks uit Fibre Mood, maar de tijd ontbreekt om over elk patroon individueel een blogpost te schrijven. Dus bij deze bundel ik mijn laatste 4 creaties graag voor jullie!

My Sewing Channel Jennifer Maes

Bijna al hun magazines zijn ondertussen in mijn bezit, op enkele uitzonderingen na, want niemand kan alles leuk vinden. Right?! Ofwel ben ik gewoon echt heel erg kieskeurig.. Het gebeurt wel eens dat ik het magazine helemaal niets vind tot ik via de patroonhashtag een prachtcreatie vind en de inspiratie opborrelt! Ik stond ook al enkele keren in het magazine of op het online platform te schitteren #proudsewista #sewinggoals

FIBRE MOOD – ALENA

Aandachtige lezers herkennen de stof misschien, want ik maakte uit dezelfde stof al een prachtige Agatha jurk. Heel af en toe koop ik een dubbele hoeveelheid stof, gewoon omdat ik er zo’n fan van ben en nog geen definitieve plannen op voorhand gemaakt heb. De Alena lag al een hele tijd onafgewerkt op mijn naaibureau, maar de avond voor ik naar Dubai vertrok kwam dit bundeltje plots boven water. Ideaal om mee te nemen op reis, dacht ik bij mezelf! Al bij al een simpele werkwijze, enkel de armsgaten deden mijn hersenen overkoken. ZO ingewikkeld! Dat was de reden waarom ik het projectje al die tijd niet meer oppikte 😉 

stof: zwarte scuba crêpe (The Sewing Loft) / maat: 38 (maar mocht een maatje groter zijn)
Fibre Mood MRJLN

FIBRE MOOD – AILA

Lang leve Pinterest! Ik doe zoveel inspiratie op door eindeloos te scrollen op dit kanaal .. Tijdens een van die scrollsessies botste ik op een super mooi hemdje. Waarom kopen als je het zelf kan maken? Na kort heen en weer te sturen met Magali van The Sewing Loft bleek de Aila het beste patroontje te zijn voor wat ik wou bekomen. 

Aila is een kort, oversized patroontje waardoor het uiteindelijk niet 100% overeenkwam, maar het is een super fijn hemdje om in een highwaist jeansbroek te dragen tijdens die heerlijke lentedagen. Er zal zeker nog eentje vanonder mijn naaimachine rollen, maar dan verleng ik het geheel en de mouwen zeker een 10-tal centimeter. Daarnaast moeten de zijnaden een klein beetje ingenomen worden om het toch wat meer taille te geven.

stof: viscose (The Sewing Loft) / maat: small
Fibre Mood MRJLN

FIBRE MOOD – TILDA

Eigenlijk is de Tilda een aansluitende jurk waarvoor ik ook al de nodige stof kocht bij The Sewing Loft. Maaaaaaar, ik ben me enorm bewust van al mijn rondingen en dat is de reden waarom ik er nog steeds niet aan begonnen ben. Die prachtige, warme, khaki stof ligt momenteel ergens in een hoekje verstopt tot ik weet wat ermee aan te vangen. De Tilda bleef wel door mijn hoofd spoken door de uitgesproken kraag. Bij een bezoekje aan The Sewing Loft viel mijn ook op een gele stof bedrukt met bloemetjes. Zeer braaf voor mijn doen, maar ’t is hoe je het combineert hé 😉 De Tilda zou geen kleedje, maar een blouse worden! Geel is mijn lievelingskleur, niet moeilijk om te geloven dat dit mij instant happiness bezorgt.

stof: seersucker (The Sewing Loft) / maat: 38
Fibre Mood MRJLN

FIBRE MOOD – THEA

Opnieuw een pareltje dat ik kocht bij The Sewing Loft … Toen Magali deze crochet stof toonde, was ik op slag verliefd. Het prijskaartje hield me een tegen en ik ging op zoek naar het geschikte patroontje. Pinterest was een grote hulp, maar bood geen finale oplossing. Toen de meest recente Fibre Mood in de rekken lag, zag ik het niet meteen.. TOT ik op Instagram een prachtige Thea top zag passeren. Het stofje vloog direct in mijn winkelmand en niet veel later was ik de trotse eigenares van mijn selfmade broderie top mét schoudervullingen. 

In de werkwijze vermelden ze het gebruik van boordstof voor de zoom en hals, maar ik deed koppig mijn eigen ding en maakte het volledige kledingstuk uit één en dezelfde stof. Dit zat werkelijk op 1-2-3 in elkaar en er zal nog wel een exemplaar volgen. Misschien in het zwart? 🙂

stof: broderie (The Sewing Loft) / maat: 38
Fibre Mood MRJLN

Eerder verschenen in de categorie ‘blogposts met een Fibre Mood tintje’ oa. de Agatha jurk in het zomers geel, een romantische Mira, de hemelsblauwe Pola,… Zo vind je ondertussen al heel wat naaigerelateerde blogposts op MRJLN.com. 

Ik koop 90% van mijn stoffen bij Magali van The Sewing Loft. Vandaar dat je vaak verwijzingen naar haar webshop terugvindt op mijn blog of Instagram. De loft ligt op nog geen 25 minuten rijden van bij mij thuis en dat is een godsgeschenk. Ik haat online stoffen kopen omdat je stofjes echt moet voelen. Pas dan weet je echt 100% zeker of de stof aanvoelt hoe je voor ogen hebt. Natuurlijk kijk ik graag online (meestal Franse webshops), maar de twijfel houdt me steeds tegen. Beter voor mijn portefeuille zeker? 😉

Welk kledingstuk is jouw favoriet?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics