PEARL JURK IN BOHEMIAN PAARS – LA MAISON VICTOR

on 28 maart 2022

Wanneer je zelf kan naaien, ben je plots een stuk kritischer voor hetgeen in de winkels hangt. Dat overkomt mij steeds meer en meer, ongeacht hoe graag ik ook shop :-). Dit is het verhaal van de ‘Pearl jurk‘ uit La Maison Victor.

Een tijdje terug spotte ik een prachtige zijden jurk in een lokale klerenwinkel, maar de prijs hield me een beetje (veel) tegen. ‘Dit kan ik toch gewoon zelf maken?’, dacht ik bij mezelf. Het patroon (Pearl Jurk – La Maison Victor) had ik al snel voor ogen en niet veel later spotte ik bij The Sewing Loft de perfecte stof voor mijn naaiprojectje!

Ook voor eerdere naaiprojecten ging ik vaak (lees: 99% van de keren) bij Magali shoppen. Denk maar aan Agatha, Mira, Rosalie en ga zo maar verder… Een top-adresjes met een ruim aanbod aan hedendaagse stoffen, knopen en fournituren. 

Pearl jurk la maison Victor MRJLN Simply Say Marjolein

Shop the look

patroon – Pearl Jurk (La Maison Victor) / stof (uitverkocht) – The Sewing Loft / clutch & schoenen – Balesse Loppem

Mezelf opmeten, doe ik eigenlijk zelden omdat de matentabel in naaitijdschriften nooit overeenkomt met de werkelijkheid. In feite zou ik de patroondelen moeten opmeten, maar ja… #luienaaister. Op goede hoop maakte ik de ‘pearl jurk’ in een maatje 38 en jawel, ze zit als gegoten. Ik verlengde het geheel met zo’n 20 centimeter, maar twijfel om het toch wat in te korten omdat het me niet 100% flatteert. Ook de mouwen verlengde ik met 7,5 cm. 

Om mee te gaan met de jongere garde op sociale media, maakte ik ook een allereerste naaiReels & TikTok! Dat smaakt naar meer .. als ik het niet vergeet 😉 

Op dit eigenste moment liggen de uitgeknipte patroondelen voor een tweede Pearl jurk te blinken voor mijn ogen. Ditmaal behoud ik de originele lengte, juist omdat ik nieuwsgierig ben naar de fit op mijn lichaam. Volg me zeker op sociale media als je het eindresultaat wilt bewonderen!

Vind jij dit een geslaagde creatie?

Logo Marjolein

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics