URSULA IN LEOPARD – LA MAISON VICTOR

on 16 oktober 2021

Een onafgewerkt kledingstuk terugvinden, is altijd een beetje spannend. Zeker in mijn geval, want ik herinner me nooit waarom iets niet afgewerkt werd. De ‘Ursula’ jurk van het naaitijdschrift La Maison Victor was zo’n gevalletje. De prachtige luipaard stof uit Frankrijk schreeuwde plots mijn naam.

Online stof kopen, is altijd een beetje tricky. Ik doe het niet veel, want een stof moet je kunnen voelen. Alleen maakte ik voor deze prachtige viscose mét luipaardprint graag een uitzondering. You know how much I love leo 🙂 De stof voelde volledig aan zoals ik het verwacht had, win-win voor mij. Als ik het me goed herinner, bestelde ik deze bij Pretty Mercerie, een Franse stoffenwebshop.

Eigenlijk was het jurkje zo goed als af, behalve aan de halsboord moest er nog wat geprutst worden. En prutswerk dat was het zeker.. Onduidelijke uitleg, levendige viscose en een ongeduldige Marjolein bleken geen ideale combinatie te zijn. Over het algemeen zat de Ursula jurk snel in elkaar, ook al kwam er redelijk wat rimpelwerk bij kijken.

Maatje 38 rolde vanonder mijn naaimachine en qua lengte is het eigenlijk perfect om het nog met blote benen te dragen. De overknee laarzen (March23) die ik vorige winter kocht, waren een perfecte match bij de Ursula. Eens het wat kouder wordt, dan kan een panty perfect zonder dat de outfit saai wordt. Omdat ik iets bredere bovenarmen heb, vind ik het wat storend dat de mouw lager begint dan normaal. Mocht ik nog een Ursula jurk (La Maison Victor) maken, dan bekijk ik even de mogelijkheden om de mouwen anders aan te pakken.

Een babydoll jurk is niet altijd het meest flatterende stuk voor mijn lichaam. De outfit werd gebroken door een lange sleeveless blazer (Gare de Robe) en eigenlijk zou een fijn zwart riempje de outfit nog meer klasse geven. Marjolein zou Marjolein niet zijn, mocht er nog geen riempje op de wishlist staan 😉 De prijs houdt me momenteel alleen een beetje tegen, dus de zoektocht naar een betaalbaar alternatief gaat van start!

Algemene score Ursula – La Maison Victor: 7,5/10

Benieuwd naar jullie mening!
La Maison Victor Ursula jurk MRJLN Simply Say Marjolein (1) La Maison Victor Ursula jurk MRJLN Simply Say Marjolein (1) La Maison Victor Ursula jurk MRJLN Simply Say Marjolein (1) Logo Marjolein
Klik hier voor meer naaigerelateerde blogposts

3 Comments

 • Reply Petra

  Supertoffe outfit!!

  29 oktober 2021 at 10:30
 • Reply Anne

  Heel mooi!!!

  17 oktober 2021 at 10:58
  • Reply Marjolein

   Dankjewel!:)

   17 oktober 2021 at 17:15

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics