STAYCATION WEEK 2: VAKANTIE A LA MARJOLEIN

on 23 juni 2018
Leyla Hesna - MRJLN Simply Say Marjolein Walkie Talkie Balade Passendale Dagny Ros

Wanneer deze blogpost online komt, ben ik alweer op de werkvloer terug te vinden. Zalig toch, hoe snel iemand kan wennen aan de rust, een ander tempo en tonnen vrije tijd? Meer van dat graag (binnen welgeteld 2 maanden). Tijd om vandaag mijn staycation week 2 aan jullie te presenteren!

I loved every single minute of it

Dinsdag 19 juni

Marjolein, zelfvertrouwen en voor de lens staan, is meestal geen ideale combinatie. Ik heb een idee in mijn hoofd en dan moet het resultaat effectief ook zo zijn. Alleen wilt mijn lichaam vaak niet mee. Robotachtige poses, geforceerd lachen,… Je kent het wel.

Tijdens mijn staycation sprak ik af met een bevriende fotograaf om zijn portfolio wat uit te breiden en ik had ook nog enkele outfits die een plaatsje op de blog verdienen. Zo gezegd, zo gedaan! Het resultaat mag er best wel zijn. Voor herhaling vatbaar 🙂 Hier alvast een eerste teaser. De overige foto’s komen zo snel mogelijk online.

Foto’s dankzij Jelle Boterman.

Woensdag 20 juni

Naar sommige uitstapjes kan je zo verlangen dat je de nacht ervoor amper slaapt. Wel, dat heb ik altijd bij Disneyland Parijs. Ik ken het park (en de shops) vanbinnen én vanbuiten, maar toch zijn de kriebels niet te stoppen. Desondanks het mijn 18de keer was, tel ik de dagen alweer af naar bezoek nummer 19! Misschien de volgende keer wel net iets minder warm. De warmte zorgde ervoor dat we minder attracties gedaan hebben, maar aan foto’s met Disneyfiguren alvast geen gebrek 😉

De dag voor mijn vertrek kocht ik trouwens nog een nieuwe kimono bij CKS Fashion. Ideaal om ’s nachts mee te vertrekken (het was om 3u al 16 graden) en mijn verbrande schouders overdag mee te bedekken. De schoudertas kocht ik dan weer bij Zara (nieuwe collectie, oeps).

Donderdag 21 juni

Uitslapen kan al eens deugd doen, dat bewees ik nogmaals door pas om 12u18 uit mijn nest te kruipen. Zaaaaaalig! Op het gemak opstaan, ontbijten, gaan lopen om dan in de namiddag richting Brussel te vertrekken. Ik had er namelijk afgesproken met Jana om naar de ICI Paris XL Press Days te gaan, een niet te missen event voor beauty lovers. Ontdekking van de avond was de nieuwe fragrance van Jimmy Choo: Fever.

Jimmy Choo Fever #chooxfever ICI Paris XL Press Days

Vrijdag 22 juni

Oooh boy, wat was me dat een food day. Ik ging van de ene food date naar de andere. Al was die laatste eerder als een shopping date gepland. Soit! Ik ga regelmatig dineren in Oostende, maar soms blijven er zo van die food spots op mijn lijstje staan die ik maar niet afgevinkt krijg. Olé olé congé voor dat soort zaken! Ontbijten deed ik deze keer met een ex-collega bij MooseOostende.

Het was een schot in de roos. Ietwat aan de duurdere kant voor een ontbijt, maar wat je voor de prijs krijgt, is het geld wel waard. Ik koos zonder twijfelen voor het Moose ontbijt (€23). Bij binnenkomst krijg je standaard een glaasje versgeperst sinaasappelsap, scoren! Als eerste gerecht kreeg ik een breakfastbowl met kiwi en banaan om als volgt te genieten van zuurdesembrood met ricotta en Italiaanse ham/avocado en spiegeleitje/ verse platte kaas en seizoensfruit en groenten.

Staycation week 2 Moose Oostende MRJLN Simply Say Marjolein Staycation week 2 Moose Oostende MRJLN Simply Say Marjolein

Een van mijn favoriete adresjes in de stad aan zee is Histoires d’O. Hun mocktail met frambozen is er eentje waar je er nadien nog een of twee van zou willen drinken. Eigenlijk ben ik totaal geen liefhebber van Brusselse wafels, maar de combinatie met vers fruit en lekker slagroom is om duimen en vingers bij af te likken. Prijs-kwaliteit zit alles hier meer dan goed!

Zondag 23 juni

Zoals je kan lezen, houd ik wel van lekker eten. Alleen moet ik sinds een aantal maanden lactose- en in de mate van het mogelijke glutenvrij eten. Iets met het prikkelbare darmsyndroom en eindeloze intoleratiezoektochten. Wat ik het moeilijkste vind om te laten, zijn brood en kaas. Toen ik dan ook uitgenodigd werd door Dagny Ros, Passendaele en Balade twijfelde ik even of het wel een goed idee was. Goed nieuws voor mij, want er ging gewerkt worden met lactosevrije kazen en boter (pluspunt)!

Het werd een vroege, maar vooral gezellige ochtend in Antwerpen waar we mochten proeven van de lekkerste bo’kes combinaties gemaakt door Dagny Ros. Topwijf én top combinaties op mijn bord!

Staycation week 2 Passendaele Balade Dagny Ros MRJLN Simply Say Marjolein Staycation week 2 Passendaele Balade Dagny Ros MRJLN Simply Say Marjolein

Het water komt me terug in de mond bij het zien van beide foto’s. Beginnen deden we met een croque hygge style, maar wat daarna volgde, was hemels. Pulled bread met Passendale kaas, tijm, honing, veenbessen en much more. Ik heb al zoveel verschillende recepten zien passeren, enkel het uitproberen en proeven kwam er nog nooit aan te pas. Tot nu, voeten onder tafel en smullen maar.

Rode biet, je lust het helemaal niet of je bent zo iemand die rode biet in alle gerechten zou gebruiken. Reken mij maar bij die eerste groep. Geen fan, maar op de boterham van het hoge Noorden stoorde me het niet zo. Er was genoeg ander lekkers om de hummus van rode biet te verdoezelen.

Conclusie: Dagny Ros mag elke dag mij bo’kes voor op’t werk komen klaarmaken 😉 Staycation week 2 Passendaele Balade Dagny Ros MRJLN Simply Say Marjolein

Zoals de oplettende lezers onder jullie wel al gemerkt zullen hebben, telt mijn week plots 5 in plaats van 7 dagen. Op sommige dagen snakt mijn lichaam gewoon naar rust. Altijd een goed idee om dat even in te plannen, zeker wanneer een nieuwe werkweek om de hoek staat te wachten. Zo’n rustdagen zijn ook dagen waarop ik amper online te vinden ben / geen foto’s neem. Amen to that!

Hoe ziet jouw vakantie eruit?

Motog6 Motorola MRJLN Simply Say Marjolein
quote we heart it

1 Comment

 • Reply Inge

  Haha, die bookes zou Dagny Ros mij ook mogen klaarmaken, anyday, anytime! 😉 Ik vind ze ook geweldig en dat brood had ik al eens eerder geproefd bij Corifeo in Brasschaat, toen haar nieuwste kookboek werd voorgesteld. Lekkerrrr… als ik de foto zag, kwam het water automatisch terug in de mond!! Haha!
  Dikke zoen, Inge x

  17 september 2018 at 22:13
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics