2017: EEN JAAR GEVULD MET LEUKE TRIPS

on 30 december 2017
https://www.pinterest.com/source/s-media-cache-ak0.pinimg.com/

Op deze laatste dag van het jaar denk ik met een gelukzalig gevoel terug aan het afgelopen jaar. Een vaste job, nieuwe uitdagingen op blogvlak, veel leuke trips naar binnen- én buitenland,… Voor mij persoonlijk is een jaar niet gereisd gelijk aan een jaar niet geleefd. Niet iedereen gaat even graag op reis, maar ik zou niet meer zonder kunnen. Bij schrijven van deze blogpost komen de travel butterflies dan ook weer massaal naar boven.

POLEN

Eind januari 2017 trok ik met een vriendin naar Polen, meer bepaald Warschau en Krakau (deel 1 & 2). Het was er koud, héél koud, maar ik zou het zo opnieuw doen. Als kind trok ik eens naar Gdansk en toen al wist ik dat ik ooit nog eens ging terugkeren. Zeker een aanrader en liefst in de winter als je een concentratiekamp wenst te bezoeken. Naar mijn mening is de belevenis in de sneeuw nóg aangrijpender dan wanneer je er in je shortje staat te genieten van de zon.

LONDEN²

Naast (Disneyland) Parijs, is Londen een van de steden die ik al het meest bezocht heb in mijn leven. Eind 2017 staat de teller op 7 keer en ik ben het nog lang niet beu. In augustus trokken mijn vriend en ikzelf voor enkele dagen naar Londen om er mijn verjaardag te vieren. Cultuur opsnuiven en lekker eten, wat heeft een mens nog meer nodig?

Op tweede kerstdag, aka Boxing Day, ging ik samen met mijn broer voor drie dagen de hoofdstad onveilig maken. Tijdens de kerstperiode heb ik er nog nooit verbleven, dus het was toch een speciaal gevoel. We hebben vooral veel gewinkeld en hier en daar nog enkele typische toeristische foto’s genomen. Het hoort erbij, of je er nu voor de eerste of voor de tiende keer komt.

Naar Londen reizen, voelt voor mij een beetje als thuiskomen. Ik ken er mijn weg, weet waar je de beste donuts kan eten, maar ook de leuke winkeltjes en wandelroutes.

London

DRESDEN

Voor mijn werk moet ik af en toe naar het buitenland. Altijd spannend, want de bestemmingen zijn vaak nieuw voor me. In de zomer werd ik enkele dagen op summer school naar Dresden (Duitsland) gestuurd. Natuurlijk draait het tijdens zo’n trip om kennis op te doen, maar er is altijd wat tijd om de stad te ontdekken. Ben je in de buurt van Dresden, trek er dan zeker een dagje heen. Het charmante stadscentrum en de hipster wijk zullen je zeker bekoren.

CANTABRIË

Eind september, begin oktober reisde ik mijn ouders achterna naar Spanje, meer bepaald Cantabrië. Het plan was om daarna nog naar Toledo door te reizen om enkele dagen met mijn gastgezin door te brengen, maar dit werd last minute geannuleerd. 4 dagen in Spanje werden uiteindelijk 4 zalige dagen waarin ik veel gezien (en gegeten) heb, maar ook kwam ik er tot rust. Spanje is zoveel meer dan Madrid en het zuiden. Geef zeker het noorden met het Baskenland en Cantabrië een kans, want er zijn zoveel prachtige dorpjes te ontdekken.

Cantabrië

DISNEYLAND PARIJS

Enkele uren na mijn thuiskomst van Spanje stond er al een dagtrip naar Disneyland Parijs op de agenda. Het park vierde dit jaar hun 25ste verjaardag en hoe kon ik zo’n speciale gebeurtenis nu overslaan?! Was het nu de 16de of de 17de keer, ik begin de tel kwijt te raken. Disneyland is altijd de moeite waard om een dagje of 2 naartoe te gaan. Groot of klein, iedereen beleeft er een magische tijd.

DISNEYLAND PARIJS

PRAAG

In november vertrok ik voor mijn werk enkele dagen naar Praag voor een congres. Vorig jaar mocht ik de stad al van mijn lijstje schrappen, maar ik was niet 100% overtuigd. Boedapest bijvoorbeeld vind ik veel aantrekkelijker om te ontdekken. Veel heb ik tijdens deze dagen niet gezien, maar we kregen er wel de kans om enkele locaties in een andere sfeer te beleven.

UTRECHT

Sneeuw in België leidt vaak tot een land dat volledig plat ligt. Juist op die maandag moest ik met de trein richting Utrecht voor mijn werk. Amper vertraging met de NMBS #hoera, maar eenmaal in Nederland aangekomen was het toch wel anders. Uiteindelijk zijn we met 3 uur vertraging in het hotel aangekomen. Utrecht is wat te vergelijken met Brugge, geen wonder dat ik me er onmiddellijk op mijn gemak voelde. Ik heb het gevoel dat er nog zoveel meer te ontdekken valt, dus ik trek er snel nog een keertje heen.

VLAANDEREN

Er even tussenuit knijpen, hoeft niet telkens naar het buitenland te zijn. België heeft zoveel troeven die we soms allemaal eens vergeten. In een vorig leven studeerde ik een jaartje in Kortrijk. De studie bleek niets voor mij te zijn dus ik trok terug naar Brugge. Toen er in maart een bloggerstrip naar Kortrijk georganiseerd werd, schreef ik me wel in. Benieuwd of de stad zoveel jaar later al meer te bieden heeft. En ja hoor, ik schreef er zelfs twee blogposts over (deel 1 & 2)!

Kortrijk

Dankzij de blog kom ik af en toe eens op plaatsen waar ik anders uit mezelf nooit zou komen. In juli trokken mijn vriend en ik voor een weekendje naar de Vlaamse Ardennen. Deze regio kende ik eigenlijk alleen van het wielrennen, maar blijkbaar is het ook het ultieme wandelwalhalla. Stel je eigen route samen door gebruik te maken van de vele knooppunten en geniet ervan om even te ontsnappen van alle drukte om je heen.

wandelwalhalla vlaamse ardennen marjolein

Samen met Pauline, Fairygodmotherr, besloot ik om in 2017 twee keer naar Antwerpen (deel 1 & 2)te trekken. Er zijn nog zoveel te ontdekken ontbijt- en bruchplekjes om nog maar over de koffiebars te zwijgen! De calorieën die we tijdens zo’n dagje binnenkrijgen, wandelen we er met gemak weer af. Gelukkig! Onze eerste uitstap in 2018 staat ook al gepland, maar de bestemming houd ik nog even geheim 😉

Last but not least werd ik door Stad Genk uitgenodigd om een weekendje in hun gezellige stad door te brengen. Aan de hand van een vooraf uitgestippelde route werd op die twee dagen volledig ondergedompeld in de multiculturele samenleving die de stad heeft. Ook hier werden mijn belevingen in twee blogposts opgesplits: deel 1 & 2.

Nu is het vooral uitkijken naar maart 2018, want dan ga ik voor de derde (!) keer naar New York, the city that never sleeps.

Staat er bij jou al een reisje gepland in het nieuwe jaar?

KOFFIE MARGRITT

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics