BRUGGE: MET KOFFIE ALS RODE DRAAD

on 22 februari 2018
KOFFIE MARGRITT

Een nieuwe maand, een nieuwe stad om te gaan ontdekken. Afgelopen zaterdag nam ik Pauline (aka Fairygodmotherr) mee op sleeptouw langs de gezelligste koffie-adresjes in Brugge. Voor mij ook het ideale moment om enkele adresjes te testen waar ik nog niet geweest ben.

Lees je mee?

MARGRITT

Rond de middag hoopten we nog een plaatsje te bemachtigen bij That’s Toast, maar helaas stonden er nog enkele gelijkgezinden voor ons aan te schuiven. No worries, als back-up plan had ik Margritt in gedachten waar ik enkele dagen op voorhand ook al gaan lunchen was. Rustig, juist voldoende keuze op de kaart én super vriendelijk. Wat moet je op zaterdag nog meer hebben om te ontsnappen aan de winkelgekte in de straten? Dinsdag ging ik voor de ’tartine met avocado, hummus en spiegelei’ en op zaterdag genoot ik met volle teugen van de ’tartine met gesmolten brie, honing en noten’.

Adres: Sint-Amandsstraat 30

MARGRITT BRUGGE - KOFFIE MARGRITT BRUGGE - KOFFIEMARGRITT BRUGGE - KOFFIE

COFFEEBAR ADRIAAN

Dit pareltje is gelegen in een 19de eeuws pand dat enorm veel charme uitstraalt. Coffeebar Adriaan is een van mijn favoriete go-to adresjes in Brugge. De reden? Hun ‘Panna Montana’ koffie is werkelijk to die for. Normaal gezien ben ik op vlak van koffie totaal geen zoetebek, maar voor deze mag je me midden in de nacht wakker maken 🙂 Het is simpelweg een lungo met slagroom, but dangerously delicious ♥ De zaak ligt iets verder van de winkelstraten, maar ‘ver’ betekent eigenlijk niets in een stad waar alles zo dicht bij elkaar ligt.

Adres: Adriaan Willaertstraat 7, 8000 Brugge

COFFEEBAR ADRIAAN - KOFFIECOFFEEBAR ADRIAAN - KOFFIE

ESPRESSOBAR I LOVE COFFEE

Een koffiebar die ik regelmatig op Instagram zie passeren, is Espressobar I Love Coffee. Bleek dat ik er ook al ontelbare keren gepasseerd was, zonder het echt door te hebben… Blame it on the smartphone. 

Qua branding zit het hier helemaal snor, komaan heb je die chocolaatjes al gezien? 😉 Na mijn portie koffie gehad te hebben, ging ik deze keer voor een verfrissende homemade limonade. Blijkbaar is de chocolademelk er om duimen en vingers van af te lekken en de latte combinaties zijn er eindeloos.

PS. Schrik niet als je even moet wachten.

Adres: Sint-Jakobsstraat 10, 8000 Brugge

ESPRESSOBAR I LOVE COFFEE BRUGGE - KOFFIE

VIVA SARA KAFFÉE

Eindigen doe ik graag met Viva Sara Kaffée, een coffeespot die al veel langer (lees: sinds mei 2017) op mijn lijstje stond. Ben je volledig into koffie en kan je genieten van een koffie met net dat tikkeltje meer? Dan is dit jouw place-to-be. Combinaties en mogelijkheden waar ik nog nooit van gehoord had.

Verwacht geen kleine, cosy koffiebar, maar eerder een ietwat industrieel ogende zaal met een cosy corner (zeteltjes) en losse tafeltjes verspreid. Voor de gezelligheid zou ik niet onmiddellijk teruggaan, wel voor de cappuccino mét extra shotje espresso.

Adres: Zilverpand 7, 8000 Brugge

VIVA SARA KAFFEE BRUGGE - KOFFIE Andere plekjes: Tarteline Bakehouse, Blackbird Brugge en Kottee Kaffee.

Heb jij een lievelingsplekje in Brugge?

MRJLN logo
TARTELINE BAKEHOUSE BRUGGE
sodastream mrjln

2 Comments

 • Reply Florence

  Tof artikeltje, Marjolein!

  8 maart 2018 at 23:08
  • Reply Marjolein - MRJLN

   Dankje voor je reactie Florence!

   13 maart 2018 at 13:58

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics