OVERNACHTEN IN BRUSSEL: QBIC HOTELS

on 1 februari 2020
header

Een nieuw design hotel opende de deuren in onze Belgische hoofdstad en daar wou ik natuurlijk bij zijn. Na Londen en Amsterdam besloot de keten dat ook Brussel en Manchester wel in dat lijstje mochten blinken. Welkom QBIC Hotels!

Benieuwd hoe wij ons verblijf daar ervaren hebben?

CHECK-IN @ QBIC HOTEL BRUSSEL

Geen standaard check-in balie te bespeuren in de lobby, maar de losse sfeer die het hotel probeert uit te stralen, merk er al direct. Enkele schermen op een ronde tafel vormen de eerste kennismaking met het hotel. Alles verloopt vlot en digitaal, geen onnodige papieren meer die nog handtekening nodig hebben. Hoera!

Nu naar de kamer.. QBIC Hotel Brussel MRJLN Simply Say Marjolein

ROOM @ QBIC HOTEL BRUSSEL

Eerst en vooral, wat een ruime kamer! Een gigantisch bed met vlakbij voldoende oplaadmogelijkheden, that’s how I like it. De matras was voor mij perfect, maar de kussens veel te zacht. Een bed en toebehoren zijn zo persoonlijk, maar maken of kraken de kwaliteit van de nachtrust toch wel. Ook was het jammer dat er al enkele stukken van het kader rondom ontbraken.

Wij kregen een connecting room aangeboden, iets waar ik helemaal geen problemen mee heb als de privacy en veiligheid in orde is. All good, maar de dikte van de muren was een enorme tegenvaller. Onze buren waren ontzettend luid in alles, waardoor je de nadelen van een connecting room met flinterdunne muren echt vervloekt. Alé, mijn vriend vooral, want ik slaap altijd met oordopjes 😉 Laat ons zeggen dat de een al wat uitgeruster was dan de ander.

Het lavabomeubel bevond zich niet in de afgesloten badkamer, maar ook niet in het slaapgedeelte, waardoor er toch privésfeer werd gecreëerd. In de badkamer zelf had je de douche en het toilet. Nothing fancy, maar een deftige douche doet wonderen. Al mocht die wel wat properder zijn, of misschien was het de afwerking.

room qbic hotel brussel mrjln simply say marjoleinroom qbic hotel brussel mrjln simply say marjolein

BREAKFAST @ QBIC HOTEL BRUSSEL

Voor mij is een lekker en uitgebreid ontbijt een van de belangrijkste elementen die bij een hotelovernachting horen. Dat én een goed hoofdkussen maken voor mij de optelsom tot een geslaagd verblijf. Het ontbijtbuffet was rijkelijk gevuld met heel wat lekkers, maar helaas voor mij met mijn lactose-intolerantie beperkt tot een boterham met confituur, bacon, stuk fruit en een gekookt eitje. Een salade op een nuchtere maag daar is mijn lichaam niet op ingesteld. Ik had het op voorhand niet doorgegeven, dus daar ligt de fout bij mij. Maar ook bij het navragen, werd duidelijk dat ze hierop niet voorzien zijn. Super jammer, want ik ben echt een ontbijtliefhebber. Ik geef wel extra punten voor de lekkere juices (sinaas, rode biet, grapefruit,…).

De ontbijtruimte is geen klassieke ontbijtruimte met piekfijn gedekte tafels, maar you can sit where you want. Heb je geen zin om dicht bij de andere hotelgasten te kruipen? Geen probleem! Plaats genoeg aan de tafels, in de lounge zetels of op de barkrukken.

QBIC Hotel Brussel breakfast MRJLN Simply Say Marjolein QBIC Hotel Brussel breakfast MRJLN Simply Say Marjolein QBIC Hotel Brussel breakfast MRJLN Simply Say MarjoleinQbic hotels Brussel MRJLN Simply Say Marjoleinqbic hotels brussel mrjln simply say marjolein

Algemene ervaring:

Aangezien het hotel nog maar net open was, ontdekten we veel beginnersfoutjes en zaken die ons/mij wat stoorden. Met dit in het achterhoofd is het een ok hotel. Centrale ligging, grote ruimtes, mooi ontbijtbuffet mits uitbreiding met toleranties in gedachten,… Het verblijf maakte me wel nieuwsgierig naar de andere QBIC Hotels die al wat langer open zijn.

Heb jij al ervaringen met deze keten?

MRJLN Simply Say Marjolein
Deze blogpost kwam tot stand door een samenwerking met Walkie Talkie en QBIC Hotels Brussel. Meer informatie hierover staat in mijn disclaimer.
B&B Hotel Brussels MRJLN Simply Say Marjolein
Heirloom Stay MRJLN Simply Say Marjolein 1

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics