TIPS: FOODGUIDE WEST-VLAANDEREN – DEEL 2

on 17 oktober 2021
MRJLN Simply Say Marjolein

Ik had niet verwacht dat er zo snel een tweede deel van de rubriek ‘Foodguide West-Vlaanderen‘ zou verschijnen, maar kijk hier is het dan! Eerlijk toegegeven, de focus ligt ditmaal volledig op Brugge (puur toeval). Je raadt het of niet, maar achter de schermen werk ik al aan deel drie! Met achter de schermen bedoel ik het effectieve proeven natuurlijk.

In Foodguide West-Vlaanderen deel 2 neem ik jou mee naar:

  • Lunchboutique De Belegde Boterham
  • Nomad
  • Basiel Urban Greenhouse (koffiebar)
  • L.E.S.S. Eatery

DE BELEGDE BOTERHAM

Mijn eerste bezoekje aan lunchboutique De Belegde Boterham in Brugge dateert al van eind vorige zomer. Inderdaad, je leest het goed.. mijn eerste bezoekje! Al ontelbare keren gepasseerd en telkens zit het er mooi vol. Tot mijn collega en ik besloten om ne keer te gaan lunchen en af te stappen van hetgeen dicht bij ons kantoor gelegen is. De exacte reden waarom ik een salade met rode biet gekozen heb, weet ik niet meer. Maar ik herinner me wel dat het énorm goed klaargemaakt was, aldus iemand die normaal een afkeer van rode biet heeft. 

Hun terrasje is gelegen in een klein steegje waar geen auto’s rijden. Fietsers en voetgangers passeren en kijken zonder schaamte in je bord, maar HELLO CITY FEELING!

Adres: Kleine St.-Amandsstraat 5, 8000 Brugge

De Belegde Boterham MRJLN

NOMAD

Een klassieker in Brugge is het hippe adresje Nomad. Wanneer iemand me wat tips voor Brugge vraagt, dan zit deze er standaard bij. Allemaal goed noteren hé 😉 Telkens wanneer ik er ga, probeer ik iets anders van de kaart of de suggesties te proeven. Houd ik me niet aan mijn eigen belofte, dan bestel ik zonder twijfelen de kokos-curry-maaltijdsoep. Om duimen en vingers bij af te likken! 

Probeer zeker een plekje op het (deels overdekte) terras te bemachtigen, maar binnen is het minstens even gezellig. Reserveren is mogelijk.

Adres: ’t Zand 12, 8000 Brugge

Nomad Brugge MRJLN

BASIEL URBAN GREENHOUSE

Van alle koffiebars die Brugge rijk is, kon je me de afgelopen twee jaar het meeste vinden bij Basiel Urban Greenhouse. Deze gezellige koffiebar ligt op slechts op 1 minuutje wandelen van mijn bureau én is geopend op maandag (zeldzaam!). Laat ons zeggen dat de koffie op kantoor ervoor zorgt dat ik minder koffie drink en dan is het heel verleidelijk om snel even de straat over te steken. Traditioneel bestel ik een latte macchiato met amandelmelk en een stukje homemade vegan taart. Soms klinken de combinaties zeer verrassend, maar keer op keer weet de eigenaar me te … verrassen. Favoriet? Wortelcake (topping is to die for) en speculooscake. 

Wist je trouwens dat Basiel een van de tips was in mijn artikel in de weekendbijlage van de Krant van West-Vlaanderen? 🙂 

Adres: Mariastraat 13, 8000 Brugge

Basiel Brugge MRJLN

L.E.S.S. Eatery

Het meest recente bezoekje vond plaats bij L.E.S.S. Eatery. Budgettair en gastronomisch niet te vergelijken met bovenstaande adressen, maar hé, dat is ok. Ik kon hier in kader van het werk genieten van een overheerlijk lunchmenu en wist eerlijk gezegd niet wat ik moest verwachten. Maar WAUW! Allereerst een dikke chapeau om zo rekening te houden met de verschillende intoleranties binnen het gezelschap. Bijna elke persoon kreeg een ander gerechtje voorgeschoteld en steeds met dezelfde vriendelijke houding. Van een oester, tonijn, aan tafel gefileerde vis tot een granité van citroen. I looooooved it en zou zo terug gaan om privé culinair verwend te worden. 

Heb je het budget, de tijd en de interesse om gastronomisch te genieten dan kan een lunch of diner bij L.E.S.S. Eatery zeker niet ontbreken. 

Adres: ’t Zand 21a, 8000 Brugge

L.E.S.S. Eatery MRJLN

Laat me zeker jouw favoriete adresjes in Brugge weten. Wie weet neem ik ze op in Foodguide West-Vlaanderen deel 3.

Logo Marjolein

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics