MRJLN IN GENT: HEIRLOOM SELF-HOSTING HOTEL

on 1 maart 2020
Heirloom Stay MRJLN Simply Say Marjolein 1

Enkele weken terug werd ik uitgenodigd om een nachtje in Hotel The Mansion Gent *** te verblijven. The Mansion maakt deel uit van Heirloom, een hotelcomplex in Gent met verschillende self-hosting hotels in het stadscentrum. Het hotel staat voor de samenwerking van innovatie, elegantie, eenvoud, heritage en technologie.

Vorige vrijdag was het dan eindelijk zover en vertrokken mijn vriend en ik richting Gent. Ik moet toegeven dat ik heel weinig naar Gent ga dus ik vind er mijn weg dankzij een combinatie van vage herinneringen en Google Maps. Alhoewel er verschillende parkings dichtbij het hotel zijn, parkeerden wij op ’t Zuid. Laat ons zeggen dat ik niet zo’n bad ass ben als het op rijden in andere steden komt. Ken jezelf.

Adres: Hoogstraat 71, Gent

SELF-HOSTING HOTEL

Het traditionele aspect van inchecken, is niet van toepassing bij Heirloom. Je doet dit simpelweg op voorhand via je computer of smartphone. Via je profiel kan je oa. ingeven wie jouw medereizigers zijn, maar het biedt je ook de mogelijkheid om te chatten met de medewerkers indien nodig. Aangezien je tijdens het verblijf geen receptionist, barmedewerker,… tegen het lijf zal lopen, is de bemande chatfunctie wel een meerwaarde. Op de kamer verwachte ik ergens wel een fiche met wat meer informatie zoals het wachtwoord voor de WiFi, leuke ontbijtspots of restaurantjes in de buurt,…

Je loopt niet zomaar het hotel binnen en buiten, want hiervoor heb je een persoonlijke code nodig. Ik vond de code niet direct terug in mijn mails en op mijn profiel, dus de chatfunctie werd zo voor de eerste keer gebruikt. Binnen de minuut kreeg ik een antwoord. De code van de voordeur geeft je ook toegang tot de kamer. Hoe verloopt de check-out dan? Simpel, je trekt de deur achter je toe en geniet van het mooie Gent :-).

Aangezien er geen ontbijt aangeboden wordt in het hotel, zijn er weinig publieke ruimtes waar je mede-hotelgasten kan ontmoeten. Er is wel een kleine bibliotheek waar je iets kan lezen, toeristische informatie vindt en een koffie kan drinken (tegen betaling). Verder staan er nog enkele ‘poefjes’ verspreid over het hotel.

Heirloom Stay MRJLN Simply Say Marjolein

Heirloom Stay MRJLN Simply Say Marjolein

THE MANSION – SUPERIOR QUEEN ROOM

Wij kregen de ‘Superior Queen Room’ ter beschikking voor een nachtje en het was een ervaring apart, maar wel een positieve! Bij het opendoen van deur had ik niet verwacht dat de kamer er zo zou uitzien. Donker, ruim, timeless heritage, een gigantisch bed en moderne badkamerfaciliteiten met een zalige douche. De vorm van de kamer was – denk ik – geen evidentie om mee aan de slag te gaan, maar er gaat amper ruimte verloren. Ik heb fantastisch goed geslapen en aangezien ik met oordoppen slaap, had ik geen last van straatlawaai (gniffel). Mijn vriend had ook niet direct klachten, maar misschien is er meer nachtlawaai op donderdagavond.. Who knows? 🙂 Je zit natuurlijk in het stadscentrum van Gent. Binnenin het gebouw hoorde je wel duidelijk het gebabbel op de gang en lawaai in andere kamers, maar nogmaals ‘lang leve oordopjes’.

Aan elke kant van het bed had je meerdere oplaadmogelijkheden voor wie het nodig heeft. Ik ga vaak op reis en vind het niet aangenaam wanneer ik ’s morgens uit bed moet komen om mijn alarm af te zetten. Extra punten hiervoor dus!

Enige minpuntjes waren het gebrek aan licht en slechts 1 radiator die werkte. Mijn vriend sliep natuurlijk aan de kant van het nachtlampje en de werkende verwarming. Lucky him.

Heirloom Stay MRJLN Simply Say Marjolein Heirloom Stay MRJLN Simply Say Marjolein

FOODSPOTS GENT

Op de avond van aankomst in Gent gingen we op uitnodiging eten bij Würst. Het was alweer enkele jaren geleden dat ik eens in de vestiging in Leuven was, dus het leek me leuk om het nog eens opnieuw te testen.

Als appetizer namen we ‘The Mexican Cartel’ bestaande uit nacho’s, guacamole, (weinig) chili con carne, jalapeños en gesmolten cheddar. Een warme schotel waarbij je instant zin krijgt in zo’n verse schotel. Alleen twijfelde ik een beetje aan de versheid van de gesmolten kaas.. Nadien namen we beide een ‘The Meal’ bestaande uit een haute dog naar keuze, potato wedges en side salad. De potato wedges ontbraken, maar we waren zeikende nat en moe, dus besloten we om er niets van te zeggen. Ik ging voor de ‘chili dog’ zonder cheddar en mijn vriend at met smaak de ‘Mexico 86’.

PS. Wist je dat je op vertoon van mijn Würst-Instagrampost een gratis cava of ander drankje gratis en voor niets krijgt?!

Adres: Kortemunt 3, 9000 Gent
Würst Gent MRJLN Simply Say Marjolein

Op voorhand had ik al wat research gedaan naar ontbijt/brunch plekjes in Gent. Ik kreeg zo oa. Gust, Brood-Huys, Alice, Julie’s House en Luv L’oeuf door. Bedankt iedereen! Het ging tussen Gust en Luv L’oeuf waarbij we uiteindelijk voor het laatste kozen. Bij Gust ga ik liever eens langs tijdens de week wanneer à la carte kiezen mogelijk is.

Luv L’oeuf is trouwens een echte aanrader! Reserveren is niet mogelijk, maar laat de wachtrij je zeker niet afschrikken. Er stonden ongeveer zo’n 10-tal mensen voor ons in de rij, maar we bemachtigden een tafeltje binnen de 20 minuten. Prijs-kwaliteit is hun menukaart zeker dik ok. Ik ken plaatsen waar je meer betaalt voor minder rijkelijke porties. Het was ondertussen al iets na 12 uur en ik had reuze honger! Dat vertaalde zich ook in de gerechten die ik koos: ‘Berry Pot’ (Griekse yoghurt, rode vruchten, pistachenoten en pompoenzaadjes) + een zoute wafel ‘Fried Chicken‘ (crispy gefrituurde kip op een cheddar wafel met pikante honing-habanero dressing en een augurk). Er mocht misschien net iets meer dressing zijn, want die was to die for. Waar ik meer van zout houd, is mijn vriend een echte zoetekauw. Hij ging voor de specialiteit van de week ‘Banana & Salted Caramel pancakes with caramelized nuts & chocolate curls‘.

Adres: Nederkouter 30, 9000 Gent
Luv L'Oeuf Gent MRJLN Simply Say Marjolein

Weet jij nog leuke adresjes in Gent? Deel ze zeker dan zeker met mij in de comments hieronder.

logo MRJLN Simply Say Marjolein
Deze blogpost kwam tot stand door een samenwerking met Heirloom en Würst. Meer informatie hierover staat in mijn disclaimer.
header

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics