GR577 WANDELAVONTUUR

on 6 maart 2021
Header GR577

Wat ben ik blij met jullie enthousiasme om meer te weten over onze wandelervaring op de GR577. Uitstelgedrag en een operatie zorgden ervoor dat deze veel gevraagde blogpost nog niet eerder online verscheen. Met een nieuw wandelavontuur voor de deur kreeg ik een schop onder mijn kont om op de publiceerknop te drukken 😉

Hopelijk krijgen jullie de wandelkriebels ook te pakken!

‘Marjoooo… Gaan we niet eens wandelen in de Ardennen?’, smeekte mijn broer mij al ettelijke keren. In september viel onze citytrip naar Tallinn in het water en het zag er naar uit dat we ook in november niet op onze bestemming zouden geraken. Een impulsieve en ondoordachte beslissing zorgde ervoor dat we het wandelvirus te pakken kregen.

GR577 ‘Tour En Famenne’

We besloten om van onze gratis treintickets gebruik te maken en baseerden onze route op nabijgelegen treinstations. Niet evident zo bleek, waardoor het aantal kilometers de eerste dag niet al te hoog lag. Van Brugge namen we de trein naar Melreux-Hotton om van daaruit naar Marche-en-Famenne te wandelen. Niet de meest logische beslissing, maar zo telde de eerste dag toch een 13-tal kilometers.

De tweede dag richting Han-Sur-Lesse was een stevige kuitenbijter van 24 kilometer met weinig tot geen vlakke stukken. Zo stevig dat ik op het einde het nut van ons wandelavontuur niet meer inzag. Waarom een ommetje doen wanneer Google Maps een veel kortere route aangeeft? Net voorbij halverwege zat ik even in een dipje en dat heeft mijn broer geweten.

Omdat we op voorhand onze fysieke toestand niet goed konden inschatten, beperkten we de kilometers op de derde dag tot een 10-tal. Van Han-Sur-Lesse wandelden we richting het treinstation in Rochefort. Een route die vooral bergaf ging en dat was meer dan welkom!

Voor de GR577 en andere GR-wandelroutes zijn betalende wandelkaarten beschikbaar, maar wij besloten om dit niet aan te kopen. Op vlak van signalisatie kunnen we, op ons stuk van de wandeling, zeker niet klagen. Op elk punt vind je een rood-wit gestreept signalisatie bordje met daarop een pijl. Aan de twijfelaars onder ons of mensen met een slecht oriëntatiegevoel werd er ook gedacht! Onderweg wordt duidelijk gemaakt welke richting je zeker niet moet nemen, dit doormiddel van een kruis op lantaarnpalen, bomen,…

Collage GR577

GR577 – OVERNACHTEN IN MARCHE-EN-FAMENNE

Kamperen was een absolute no go voor mij. De glampingervaring viel goed mee, maar om nu in een tentje te slapen.. Thanks, but no thanks. Wildkamperen in Wallonië is in deze tijden trouwens ook geen optie (lees: avondklok). We zochten én vonden twee hotels die op onze route lagen. Belangrijk om mee te geven, take-away mogelijkheden in Wallonië zijn zeer beperkt. De eigenares van ons eerste verblijf wist te vertellen dat dit (nog) niet ingeburgerd is.

De eerste avond verbleven we in ‘L’Hôtel La Gloriette‘. Dit hotelletje lag niet op de route zelf, maar Marche-en-Famenne is nu ook niet zo groot 😉 De grootte van de kamer en de aanwezige faciliteiten overtroffen mijn verwachtingen voor de volle 100%. Bij het inchecken kregen we de kans om onze keuze voor het ontbijt door te geven. Geen standaard buffet, maar ontbijt op bed in ons geval. Persoonlijk ben ik hier een grote fan van. Bye bye voedselverspilling! Voor het diner was een beperkte kaart beschikbaar, maar we hadden zin in iets vettigs.. (Vegan) pizza werd door Domino’s Pizza aan huis geleverd. Tussendoor wandelden we nog even door Marche-en-Famenne en deed mijn broer de nodige inkopen (aka lokaal bier) in de supermarkt. Alsof we nog niet genoeg geladen waren…

GR577 La Gloriette MRJLN

GR577 – OVERNACHTEN IN HAN-SUR-LESSE

Recentelijk opende een prachtig nieuw Mercure hotel de deuren in Han-Sur-Lesse. Dankzij Joren zijn employee voordelen kregen we de kans om er aan een interessant tarief te overnachten. Uitgehongerd en afgemat, checkten we in. Nadien was er room service en genoten we van een derde maaltijd in bed.. Ons mama zou het moeten weten 😉 Han-Sur-Lesse kon je toen best vergelijken met een ghost town dus veel meer dan slapen en eten hebben we niet gedaan. In tegenstelling tot de vorige ochtend, was het ontbijt hier wel in buffetstijl, weliswaar met een beperkt aanbod. Met een volle plateau keerden we terug naar onze kamer.

De sfeer van het hotel en de kamers passen voor de volle 100% bij de omgeving. Onze kamer was ietwat aan de kleine kant. We wisten geen blijf met onze (vuile) spullen en ruimte om op een deftige manier in de kamer te eten ontbrak. Het is best wel een ongewone ervaring om in een bijna volledig leeg hotel te verblijven. Een echte review kan je dit natuurlijk niet noemen, maar Mercure in Han-sur-Lesse is zeker een verblijfje waard!GR577 Han-Sur-Lesse Mercure MRJLN

GR577 Han-Sur-Lesse Mercure MRJLN

Buiten dat ene zwakke momentje, moet ik eerlijk toegeven dat het puur genieten was. De mensen onderweg waren vriendelijk. Je vindt er nog ongerepte natuur en zuivere lucht. De afwisseling tussen dorpjes, bossen en platteland was perfect in evenwicht. Al bij al voor herhaling vatbaar. Stay tuned, want van 27 tot 29 maart trekken we er weer op uit!

Tip: koop Algi-Cool! Ik nam enkele verloren staaltjes mee van thuis en it works like magic. Ondertussen kocht ik al een tube bij de apotheek voor volgende wandeltrips.

Tip 2: Van wandelen krijg je warm. Combineer dus geen thermische kledij met een wollen trui en dikke sjaal. Deze tip is eerder als reminder voor mezelf 😉

Drop jullie wandeltips gerust in de reacties!

Kortrijk_MRJLN
Ninglinspo GR15 MRJLN

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics