GR15 WANDELAVONTUUR

on 15 mei 2021
Ninglinspo GR15 MRJLN

De blogpost over ons GR577 wandelavontuur was een schot in de roos. Bij deze ben ik blij dat ik jullie een vervolg kan aanbieden! Eind maart vertrokken wij op onze tweede wandeltrip en ditmaal was het een stukje van de GR15.

Klaar voor een nieuwe dosis wandelkriebels? Lees dan zeker verder!

GR15 ‘Hoge Ardennen’ – DAG 1

Opnieuw maakten we gebruik van onze ‘gratis’ treintickets, dankuwel NMBS! De trein als transportmiddel gebruiken, maakte het plannen van de route opnieuw wat ingewikkelder. Van Brugge bracht de trein ons naar Aywaille en daar begon onze wandelroute op dag één. Een vlotte start was het alvast niet, want het ontbrak hier en daar aan duidelijke signalisatie. Toen we écht gestart waren, ging het plotseling wel zéér stijl omhoog. Mijn hartslag steeg zo hard dat ik de eerste beste trein richting Brugge wou nemen… We waren voor dit wandelavontuur niet zo goed voorbereid 😉

Na de eerste 6 kilometer bleek dat we toch echt wel de verkeerde kant uitgingen. HELP! Waar ging het mis? We weten het eigenlijk nog steeds niet. De route verliep niet zoals verwacht, maar na enkele kilometers om wandelen, bereikten we onze eerste stop. Hier konden we onze rugzakken achterlaten om daarna aan het volgende onderdeel van de dag te beginnen, nl. een wandeling langs Le Ninglinspo.

LE NINGLINSPO

De wandeling van de Ninglinspo is een van de mooiste in de Belgische Ardennen en dit kan ik alleen maar beamen. De Ninglinspo is het enige bergriviertje in België. Er zijn een 5-tal wandelingen met verschillende moeilijkheden. Wij kozen voor de wandeling van 5 kilometer (lees: we hadden al heel wat verkeerd gestapt die dag) en de eerste 3 kilometers zijn de heftigste. Deftige wandelschoenen en een goed evenwicht zijn aangeraden! Een kaart is niet nodig, want alle wandelingen (zelfs het GR-stukje) staan fantastisch aangeduid. Er is een ruime parking voor de ingang van de wandeling.

Opgelet: in tijden van Corona is de toegang beperkt tot inwoners van omliggende gemeentes en/of toeristen die één of meerdere nachten in diezelfde gemeentes verblijven. Wij zagen die dag geen controle aan de ingang, maar er staan wel heel wat borden met officiële berichten.

Ninglinspo GR15 MRJLN Simply Say Marjolein Ninglinspo GR15 MRJLN Simply Say Marjolein

GR15 – OVERNACHTEN IN NONCHEVEUX

Het overnachtingsaanbod in volle lockdown was zéér beperkt. Gelukkig konden we voor de eerste nacht terecht bij een dame die ons als het ideale testpubliek zag 🙂 Het gastenverblijf was volzet, maar voor ons maakte ze een extra slaapkamer in haar huis klaar. Haar badkamer werd even volledig de onze en het uitgebreide ontbijt nuttigden we in de inkomhal. ’s Avonds stak onze gastvrouw de BBQ aan en we genoten van een uitgebreid diner. Gelukkig maar, want in Noncheveux zijn er geen supermarkten op wandelafstand.. De dichtste zijn in Aywaille gelegen. We hadden dus geen voorraad eten en drinken bij ons. Benieuwd naar de prijs? € 100 voor twee personen, inclusief ontbijt en avondeten.

GR15 Noncheveux MRJLN

GR15 ‘Hoge Ardennen’ – DAG 2

Na een stevig ontbijt begon onze tweede dag. Bestemming? Spa! We wandelden opnieuw langs de Ninglinspo omdat de GR15 voor enkele kilometers gelijk loopt. Het was zalig weer, amper wandelaars en ons enthousiasme hadden we mee. Omdat er geen supermarkten in de buurt zijn, hadden we natuurlijk geen lunch mee.. We moesten toch heel wat kilometers stijgen en dalen, gelukkig was er nog een voorraad Huggy Bears uit ‘den Aldi’. Eenmaal aangekomen in Spa wandelden we door tot er een broodjeszaak op ons pad kwam. Eteeeeeen! Daarna nog snel naar de supermarkt en de lokale bakker om een rijsttaart voor 4 personen. Wat een hongergevoel na een inspanning allemaal niet doet met een mens 😉

Tussen Noncheveux en Spa kom je heel wat gezellige dorpjes en uitgestrekte natuur tegen. Toch ergens wel spijtig dat er in geen enkel van die dorpjes nog een authentieke bakkerij te vinden is.

GR15 MRJLN Simply Say Marjolein

GR15 – OVERNACHTEN IN SPA

De tweede en laatste nacht brachten we door in Spa. Ik boekte een betaalbaar 3* hotelletje in het stadscentrum via Booking.com. Bij het schrijven van deze blogpost merkte ik op dat ik geen foto’s genomen heb van onze kamer. Misschien maar beter zo, want ik zou het niet aanraden. De gastvrouw was énorm vriendelijk, maar het hotel zelf had dringend een opfrissingsbeurt nodig. We waren de enige gasten in het hotel waardoor het ontbijt de dag nadien in een ander hotel  van dezelfde eigenaar zou plaatsvinden.

We deden van take-away bij het Japanse restaurant ‘Osaka’. Dit lag op zo’n 7 minuten wandelen van het hotel en behoorde tot een van de weinige horecazaken die geopend was. Het eten heeft ons enorm gesmaakt, maar ik kan tot op vandaag geen sushi meer ruiken of zien. Die nacht ben ik enorm ziek geworden en de dag nadien was de veel te lange treinrit naar huis echt HEL. Overgeven en zweten, maal 17. Ik kon geen water en medicatie binnenhouden en ging diezelfde avond nog in tranen naar de huisdokter. Een prik in mijn bil en twee dagen platte rust waren de magische combinatie.

GR15 Spa MRJLN Simply Say Marjolein

Hebben jullie al zin gekregen om te vertrekken?

Logo Marjolein
Header GR577
Foodguide Amsterdam MRJLN Simply Say Marjolein

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics