WAT TE DOEN IN DEINZE? (DEEL 2)

on 29 juli 2020
WAT TE DOEN IN DEINZE? (DEEL 2)

Een weekendje weg naar de Leiestreek is iets wat ik iedereen kan aanraden. In deze blogpost vertel ik jullie iets meer over de zaken die je allemaal kan doen in Deinze. Er is voor elk wat wils, dus niet twijfelen! Lees zeker mijn vorige blogpost als je wilt weten waar je lekker kan eten en zalig overnachten.

ONTDEK DEINZE MET DE BOOT, TE VOET OF MET DE FIETS

Neem eens de Booot(.be)

Aan de overkant van Mooiwater ligt de aanlegsteiger van de firma Booot. Ze verhuren elektrisch aangedreven sloepen voor maximum 5 of 10 personen. Huur je een bootje voor twee uur of toch liever drie? Geen probleem! Je kiest zelf je vaarroute op de Leie, maar ’t is eigenlijk vooral rechtdoor. We dachten eerst dat dit een gegidste boottocht zou worden, maar bij aankomst bleek dat je gewoon zelf mag varen! Hoe cool is dat? Door verschillende omstandigheden viel onze booottochtje op de Leie letterlijk in het water, maar dikke merci aan de drie studenten die ons toch probeerden verder te helpen! 🙂 Het werd zeker geapprecieerd en we komen terug.

TIP: Voorzie een frigobox met hapjes en een aperitief! Booot werkt met verschillende lokale partners samen, maar je kan natuurlijk je eigen spulletjes ook mee brengen.

WAT TE DOEN IN DEINZE? (DEEL 2) Fietsen langs Leiespots vanuit Deinze

Een fiets huren bij Bike Corner of zelf je eigen fietsen meebrengen,… ’t is mij allemaal gelijk zolang er maar gefietst wordt 😉 We startten onze route aan knooppunt 5 vlakbij de kerk. Er stond een fietstocht van 24 kilometer op het programma, maar ook dit werd door omstandigheden jammer genoeg ingekort. Fietsen doe je trouwens niet enkel langs de Leie met prachtige villa’s, maar ook op de boerenbuiten. De Leiestreek heeft een zeer uitgebreid fietsnetwerk.

Onze volledige tocht zou volgende knooppunten bevatten: 5 – 6 – 9 – 11 – 12 – 90 – 86 – 76 – 22 – 23 – 20 – 14 – 13 – 6 – 5.

TIP: Bike Corner is ook een fietsenwinkel dus de kans bestaat dat je er een hele tijd moet wachten. Voorzie tijd in je planning hiervoor.

WAT TE DOEN IN DEINZE? (DEEL 2)WAT TE DOEN IN DEINZE? (DEEL 2)

Ooidonk wandelroute

De Ooidonk wandelroute is een wandelroute (logisch) van 7,5 kilometer met start- en aankomstpunt aan de kerk in Bachte-Maria-Leerne. Vanuit Deinze is het zo’n 5 minuten rijden en er zijn parkeerplaatsen én picknickbanken voorzien. Je passeert er oa. langs het Spaans-Vlaamse renaissancekasteel Ooidonk. De toegang tot de tuinen bedraagt ongeveer € 3 als ik me niet vergis. Ook Astene Sas kom je tegen op de route. De wandelroute overlapte een deel van de fietsroute, dus bekijk dit zeker goed op voorhand 🙂

TIP: Voorzie een grote rugzak en tijd voor een duik in Vosselare Puut. Wat een ontdekking! Het zag er alvast super gezellig uit. Had mijn gemeente maar zo’n plek in de natuur waar zwemmers en zonnekloppers terecht kunnen..

WAT TE DOEN IN DEINZE? (DEEL 2)WAT TE DOEN IN DEINZE? (DEEL 2)

WINKELEN IN DEINZE

Aan leuke shops (aka Leiespots) in Deinze geen gebrek! We bezochten er enkele waaronder Braavo, ZusKus, Letters&Co en Hajp. Het viel me op dat je in 3 van de 4 shops ook gewoon gezellig iets kan eten en/of drinken. Tof toch?

Bij Braavo vind je vooral producten van creatievelingen, starters,… waardoor het aanbod regelmatig varieert. Betaalbare items met de nadruk op ecologisch, lokaal en handmade. Ik mag van mezelf echt niet zoveel meer kopen, maar oh boy dat rekje met cactussen en andere plantjes mocht zo mee naar huis!

Braavo Leiespot Leiestreek MRJLN

Aan de overkant van de straat ligt Zuskus, samen met Braavo mijn favorieten in  Deinze! De twee zussen Delphine en Isabelle doopten hun cadeauboetiek/koffiehuisje ‘Zuskus’. Je vindt er een mix van interieurspullen, kledij & schoenen, maar ook beautyproducten van het merk ‘The Gift Label’. Een must visit wanneer je op zoek bent naar een origineel cadeau of om jezelf eens in de watten te leggen.

zuskus leiespot leiestreek MRJLN  

Ik kan me al niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een lokale boekhandel ben binnen geweest. Ze zijn ook steeds moeilijk te vinden, maar de boekenwinkel Letters & Co was drukbezocht. Huiselijk, een mooi aanbod aan verschillende genres boeken én je kan er ook nog eens onthaasten met koffie, streekbier,… op het zonnige terras. De uitgelezen kans om direct te beginnen lezen in het nieuwe boek dat je zonet kocht.

Hajp verkoopt hippe en stijlvolle items van Scandinavische designers. De prijzen zijn heel uitlopend, maar duurzaamheid staat voorop. Scandinavisch design is minder mijn ding, maar zeker een aanrader voor mensen die into deze stijl zijn.

Letters & Co Leiespot Leiestreek MRJLNHajp Leiespot Leiestreek MRJLN

Benieuwd welk stuk van de Leiestreek we een volgende keer mogen ontdekken!

logo MRJLN Simply Say Marjolein
Deze blogpost kwam tot stand door een samenwerking met Toerisme Leiestreek. Meer informatie over samenwerkingen zijn te vinden in mijn disclaimer.
STAYCATION IN DE LEIESTREEK - DEINZE
Glamping Basecamp Connections Deluxe MRJLN Simply Say Marjolein

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics