OOSTENDE: ONTDEK THE CRYSTAL SHIP – EDITIE DRIE

on 22 april 2018
The Crystal Ship Oostende MRJLN

Ondertussen hebben we al een gezonde dosis vitamine D opgedaan en op zo’n momenten trekt iedereen erop uit. De meerderheid verkiest de Belgische Kust, als ik de verkeersredactie op de radio mag geloven 😉 Zoals jullie wel al weten, is Oostende 1 van mijn favoriete badsteden. Niet enkel omdat ik er een half jaartje gewerkt heb, maar ook omdat ze enorm veel investering in de beleving van hun stad. Denk maar aan de lichttunnel in de winkelstraat vorige winter of The Crystal Ship.

Wat is The Crystal Ship nu eigenlijk? Sinds 3 jaar organiseert Oostende samen met The Crystal Ship een openbaar evenement in de stad dat volledig rond kunst draait. Grote en kleine muurschilderingen op gevels van huizen en publieke gebouwen, bloembakken, maar er is ook plaats voor sculpturen en installaties. Ondertussen zijn ze een onderdeel van de stad geworden en zou het raar zijn om ze plots niet meer te passeren.

The Crystal Ship Oostende MRJLN

Ik heb natuurlijk van alle street art voldoende foto’s genomen, maar jullie moet het zelf ook gaan ontdekken dus vandaag deel ik alvast mijn top 5! Persoonlijk vind ik de 2018-editie de sterkste van de drie, maar les goûts et les couleurs .. Je kent het wel.

Of je de route nu te voet, met de fiets of de auto doet, overal zie je het plannetje opduiken. Mensen zijn aan het zoeken, aan het genieten, maar ook komt een soort van verbondenheid met elkaar tot stand. Je kent elkaar niet, toch heb je hetzelfde doel: genieten van toegankelijke kunst. That’s how we connect.

Nr. 18 – Colectivo Licuado (2018)

Er zijn werken waarvan de kleuren totaal clashen met de omgeving en je hebt werken die ervoor gemaakt zijn. Juist om die laatste reden vind ik het werk van Colective Licuado juist zo mooi en rustgevend. Ze hebben de kleuren van de natuur en gebouwen rondom overgenomen in het kunstwerk.

Adres: Ensorinstituut – BlauwkasteelstraatThe Crystal Ship Oostende MRJLN

Nr. 42 – Ben Slow (2018)

Het werk dat tijdens de schildersfase met de meeste publiciteit ging lopen, was dat van Ben Slow. Dit is het grootste werk ooit van de Londense kunstenaar. Hij schilderde een Oostends koppel dat na 53 jaar huwelijk nog steeds even verliefd is. De details en het gevoel dat het werk opwekt zijn zo intens. Mijn vertrouwen in pure en eeuwige liefde heeft weer een extra boost gekregen!

Adres: Ostend Hotel – Londenstraat 6
  The Crystal Ship Oostende MRJLN

Nr. 45 – Elian (2016)

“Door te spelen met perspectief en lijnen creëert de schilder een anamorfose die helemaal toch haar recht komt als je er vanaf een bepaalde plek naar kijkt.”

Dit kunstwerk dateert al van de allereerste editie, maar de fascinatie blijft het werk achtervolgen. Het witte huis met 3 gekleurde, geometrische vormen fleurt het plein volledig op, alleen zit er meer achter dan enkel opfleuren. To do voor jou als lezer: bekijk het werk eens vanop verschillende punten.

Adres: Hoek Sint-Niklaasstraat/Achturenplein
The Crystal Ship Oostende MRJLN

Nr. 41 – Gaia (2018)

Het werk van Gaia is perfect zichtbaar vanop de Visserskaai, wat ik een enorme troef vind. Je hoeft niet eindeloos te verdwalen in de straten van Oostende om kunstwerken tegen te komen, soms staan ze gewoon vlak voor je neus. Op een regenachtige dag zou dit werk als ‘fel’ kunnen overkomen, maar denk er de zon en de helblauwe hemel bij en je ziet de perfectie van de locatie.

Adres: Hotel Rubens – Visserskaai 44
The Crystal Ship Oostende MRJLN

Omdat de route doorheen de volledige stad loopt, kom je ook verschillende gezellige lunch- en shopadresjes tegen. Tijdens onze wandeling ontdekten we Passe-Vite en Fleur de Lies #greenlover.

Passe-Vite stond al langer op mijn to visit list, maar aangezien ik vooral ’s avonds in Oostende ben, was het er nog niet van gekomen. Tot nu dan! Op het menu stonden brocollisoep , een slaatje met gerookte kip, granaatappel en curry dressing. De combinatie van ingrediënten in de salade is een toppertje, iets wat ik thuis ook eens op het menu zal plaatsen. Alleen jammer dat er bij de koffie geen lactosevrije of soyamelk te verkrijgen was.

Passe-Vite Oostende Rest'O Cheques MRJLN

Sinds het bezoek aan Fleur de Lies #greenlover is deze winkel officieel mijn favoriete winkel in Oostende geworden. Mocht ik een doos bij me gehad hebben, ik had alle cactussen gekocht. Maar helaas. Ik ging wel naar huis met een veel te schattig (roze) spaarvarkentje. Gelukkig valt mijn verjaardag pas in augustus, want ik weet nu al vanwaar ik de inspiratie voor mijn wishlist zal halen!

Fleur de Lies Oostende MRJLNFleur de Lies Oostende MRJLN

Heb jij al eens een ‘The Crystal Ship’-wandeling gedaan?

MRJLN logo
Jilles Burger Oostende MRJLN simply say Marjolein

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics