TRAVEL| EEN WEEKENDJE IN HET WANDELWALHALLA

on 19 juli 2017
Wandelwalhalla Vlaamse Ardennen Marjolein

Geen hippe koffietentjes of pop-up shops, maar wel al het moois dat het wandelwalhalla in de Vlaamse Ardennen te bieden heeft. Ik moet toegeven, voor mijn verblijf daar kende ik de streek enkel en alleen maar van het wielrennen. Shame on me!

Ik ben een echt stadsmeisje, wat niet wil zeggen dat ik niet van de natuur kan genieten. Integendeel, eenmaal ik in de natuur ben dan is het alsof het nooit anders geweest is.  Eens uitwaaien aan de zee of lopen in de velden, het heeft allemaal zijn charmes. 

Vorig weekend trok ik samen met mijn vriend naar de Vlaamse Ardennen, meer bepaald naar Horebeke. GPS aan en met enige aarzeling vertrokken we op zaterdagavond naar de Vlaamse Ardennen. De aarzeling lag aan het feit dat ik niet graag op de autosnelweg rijd 😉 But I did it!

Thuis had ik al wat research gedaan naar wandelroutes en knooppunten in de buurt van ons hotelletje. Het wandelwalhalla biedt ook verschillende routes in bossen en natuurgebieden aan, maar ik heb het meer voor de landelijke wegen. Loeiende koeien, blatende schapen, … Je kent het wel.

onze knooppunten: 54 – 58 – 57 – 56 – 64 – 60 – 61 – 55 – 27 – 54

Alle knooppunten worden met bordjes aangegeven en de pijl duidt de wandelrichting aan. ’t is zo simpel als 1 + 1. Op elk kruispunt vind je zo’n genummerd bordje terug. Een verkeerde weg inslaan, is echt héél moeilijk. Wandelwalhalla Vlaamse Ardennen Marjolein

Er wordt gesproken over het wandelwalhalla omdat de Vlaamse Ardennen geïnvesteerd hebben in ongeveer 850 kilometer aaneengesloten wandelpaden. De eerste 13 kilometer zijn al een feit!

wandelwalhalla vlaamse ardennen marjolein

Aan koeien alvast geen gebrek …

wandelwalhalla vlaamse ardennen marjolein wandelwalhalla vlaamse ardennen marjolein

… en onze bevoorrading natuurlijk.

Wandelwalhalla vlaamse ardennen marjolein

De route die ik samenstelde was er ook eentje langs verschillende restaurants en cafeetjes. Niets gezelliger dan een lekkere koffie in het plaatselijke café.

Enkele tips voor de wandelaars onder ons die snel dorst lijden: De Nieuwe Keizer, Café Den Obus, in’t Stadhuis en eetcafé De Witte Hoeve. Onderweg kwamen we ook enkele restaurants tegen, maar dit lijkt me meer iets voor ’s avonds wanneer je je wandelschoenen ingeruild hebt voor iets deftiger 😉

wandelwalhalla vlaamse ardennen marjolein wandelwalhalla vlaamse ardennen marjolein wandelwalhalla vlaamse ardennen marjolein

Sinds een jaar of drie, zijn mijn vriend en ik bezig met het uittesten van de frituren in en rond Brugge. Ondertussen weten we al waar we moeten zijn als het om de lekkerste frietjes en burgers gaat, maar op verplaatsing is het altijd een verrassing. In Oudenaarde stond ‘De Meersbloem‘ op het lijstje.

Getest en goedgekeurd! wandelwalhalla vlaamse ardennen marjolein

Verbleven deden we in Hotel Horenbecca ** vlak op het kerkplein in Horebeke. Ik waande me in een klein Frans dorpje waar al de belangrijkste zaken op 100 meter van elkaar liggen. Om te ontsnappen aan de dagdagelijkse stress ben je in dit dorpje zeker aan het goeie adres.

De kamer was ruim, het bed breed en de douche subliem. Onze kamer bevond zich vlak boven de ingang en de ontbijtruimte. Opstaan met de geur van koffie, bestaat er nog een leukere manier om wakker te worden? Misschien een tip om als verduistering voor de ramen een soort van Velux te installeren. Zo blijft het licht in de zomer net dat tikkeltje langer buiten.

Hotel Horenbecca Hotel Horenbecca

Heb je geen knooppuntenkaart? Neem dan een kijkje op de website of download de app. Via de app kan je verschillende routes samenstellen en deze dan ook bewaren voor later.

Kom jij af en toe in de Vlaamse Ardennen?

#veritastravels
FOODIES IN ANTWERPEN

17 Comments

 • Reply Claire

  Haha, in dat café ‘De nieuwe keizer’ ben ik een paar jaar geleden ook geweest toen we een stukje van de Ronde van Vlaanderen meepikten. Zalig, die sfeer daar, en zo een klein tikkeltje marginaal, we loved it!

  27 juli 2017 at 16:09
 • Reply Jorinde

  Ik vind wandelen ook zo fijn. Mooie foto’s, lijkt me een erg mooie omgeving!

  26 juli 2017 at 15:39
 • Reply thebeautyblognl

  Ik vind het heerlijk om te wandelen! Ik heb vroeger heel veel gewandeld met mijn ouders en ik mis het soms een beetje! Prachtige foto’s! x

  23 juli 2017 at 20:43
  • Reply Marjolein

   Ik ging vroeger ook vaak met mijn ouders wandelen aan de Belgische kust, maar dan komt de puberteit … 😉 Nu mis ik dat ook wel!

   24 juli 2017 at 22:59
 • Reply Evi

  Ik ben in die streek opgegroeid als kind en kom er nu nog heel vaak als we langsgaan bij mijn ouders 🙂 Er zijn daar inderdaad erg mooie wandelroutes met prachtige stukjes natuur waar je helemaal tot rust kan komen.

  21 juli 2017 at 20:45
  • Reply Marjolein

   Wat leuk om daar op te groeien!!

   24 juli 2017 at 23:00
 • Reply Sanne

  Ik ben er al lang niet meer geweest in de Ardennen. oh die wandelknooppunten vind ik soms toch ingewikkeld hoor…

  20 juli 2017 at 17:52
  • Reply Marjolein

   Het zijn de Vlaamse Ardennen, dus net dat tikkeltje anders 🙂 Ik dacht dat eerst ook, maar bleek dat het echt poepsimpel is!

   24 juli 2017 at 23:00
 • Reply Lonneke

  Wat een heerlijke omgeving om even tot rust te komen. Ik hou ook van de stad maar ik kan ook echt genieten van dit soort plekken en even weg van alles drukte.

  19 juli 2017 at 20:17
  • Reply Marjolein

   Maar dan ben ik ook altijd weer blij van in de stad te zijn!

   24 juli 2017 at 23:01
 • Reply Lotte

  Ik hou van wandelen maar daar ben ik nog nooit geweest. Mooie foto’s!

  19 juli 2017 at 20:11
 • Reply Manon

  Ik ben nog nooit daar geweest. Ik wandel niet vaak maar vind het altijd wel fijn!

  19 juli 2017 at 17:12
 • Reply Babs (babsupnext)

  Oei ik woon er niet zo ver vandaan en toch ging ik er nog niet wandelen. Shame on me want de natuur is er prachtig. Toffe frietje tip daarvan krijgen we nooit genoeg 😉
  Ik blijf je volgen. Leuke blog !

  19 juli 2017 at 16:46
 • Reply Marijke

  Het ziet er uit als een mooi weekend! Ik kan ook echt genieten van dit soort wandelingen

  19 juli 2017 at 16:30
 • Reply nicole

  Dit lijkt mij nou een leuke vakantie. Lekker rustig wandelen en onderweg wat lekkers drinken. Leuk!

  19 juli 2017 at 16:30
 • Reply Jolanda

  Mooie foto’s! Ik heb er dichtbij gewoond (Nouja dichtbij…Maastricht) maar kwam er nooit. Die knooppunten zijn inderdaad heel handig en een makkelijk systeem.

  19 juli 2017 at 15:37
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics