FOODGUIDE DUBAI

on 9 februari 2022

Bij het reizen naar Dubai horen enkele vaste kosten waar je niet van onderuit kan, zoals de vlucht en transport ter plaatse. Naast deze uitgaven kan je een weekje in Dubai zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt. Tijdens onze trip lag de focus niet zo zeer op het gastronomische aspect, maar toch zijn er enkele adresjes die je zeker niet mag missen! Keep in mind dat Dubai echt booming is en dat nieuwe adresjes er als paddenstoelen uit de grond schieten. Veel leesplezier met mijn ‘Foodguide Dubai‘.

ARABIAN TEA HOUSE

Een adresje dat in menig reisgidsen opduikt en ik kreeg ze zelf ook door van een collega. De Arabian Tea House zit op verschillende locaties, maar onze voorkeur ging uit naar deze in Jumeirah. Toeristen vind je er sowieso, ondanks je je in een minder toeristische buurt bevindt, maar het is een aangenamere ervaring. No worries, alle locaties zijn even instagrammable. Keuze genoeg op de menukaart en kiezen is altijd een beetje verliezen. We kozen allebei een salade (jum!) en om te drinken verse ananassap / huisgemaakte Arabische ijsthee.

Op de eerste foto staat de locatie in Al Fahidi. Ik vermoed dat bijna alle toeristen hier passeren, waardoor het minder authentiek voelt. De kans is groot dat je even moet aanschuiven en dan toch geen plaatsje op het terras kan bemachtigen. Door de grote drukte kan je op deze locatie ook niet alles van de kaart eten en moet je even wachten. Ik heb je gewaarschuwd 😉

Arabian Tea House MRJLN

ZOR

Dankzij een aangename ervaring in het Oezbeeks paviljoen op Expo 2020 besloten we dan ook tijdens een uitstapje aan The Pointe om de Oezbeekse keuken bij ZOR een kans te geven. Wereldkeuken is echt mijn ding en er is weinig dat ik niet zou proeven. Ik koos voor Lagman, een op tomaten gebaseerde soep met lam, ajuin, huisgemaakte noedels en paprika. Mijn broer ging dan weer voor de Gosht Sai, een wokgerecht met lam.

Het eten was top en het zicht op de fonteinenshow en Atlantis maakten deze ervaring onvergetelijk. The Pointe is voorlopig enkel met de wagen te bereiken, maar zeker de trip waard als je hier zou willen eten.

Adres: The Pointe, Palm Jumeirah, Dubai
ZOR The Pointe Dubai - MRJLN

FIXIE CAFÉ

Fixie Café bevindt zich  in Adagio Premium The Palm, het hotel waarin we verbleven (later meer). Op dagen dat we geen zin hadden om zelf ontbijt te maken, zin hadden in een heerlijke koffie of te laat terug waren om nog een restaurant te zoeken, konden we hier gelukkig terecht voor een à la carte ervaring. Een uitgebreide menukaart waarin voldoende rekening gehouden wordt met de verschillende dieetvereisten. Het café heeft een klein terras waar je ’s morgens heerlijk kon genieten van de ochtendzon. Vriendelijk personeel, gezond & lekker eten aan een betaalbare prijs, wat heb je nog meer nodig op vakantie? Zeker een aanrader!

PS. We boekten een kamer zonder ontbijt, maar het is perfect mogelijk om ontbijt inclusief te nemen.

Adres: Palm Jumeirah West Beach, Dubai
foodguide dubai fixie cafe MRJLN  

RONDA LOCATELLI

Onze eerste avond in Dubai sloten we af met een heerlijk etentje bij ‘Ronda Locatelli‘, één van de beste Italiaanse restaurants, gelegen in Atlantis. Niet zomaar een restaurant, wel eentje waar de chef-kok een Michelinster heeft en er meer dan 40 vegan gerechten op de kaart staan. Een toppertje dus in mijn ogen 🙂 De prijzen vielen enorm goed mee voor een restaurant van dit kaliber en de sfeer is er zalig.

Een gewoontediertje dat ik ben, nam ik de vegetarische pizza met pikante salami en zonder kaas. Mijn broer trad uit zijn comfortzone en koos de aanrader van de chef ging, nl. Nerano (romige courgettes, fior di latte, gefrituurde courgettes en crispy parmezaanse kaas).

Adres: Atlantis The Palm – Crescent Rd – Dubai
Ronda Locatelli Dubai foodguide MRJLN

Ik had ontelbare adresjes gesaved op Instagram en Google Maps, maar om overal naartoe te gaan, heb ik alleen al een week nodig 😉 en een ijzeren maag… Deze foodguide Dubai is slechts een inspiratietool voor lezers die ook een reisje plannen. Ben je toevallig in de buurt van één van bovenstaande foodspots, neem ze dan zeker in overweging en geef me een seintje.

Logo Marjolein
Reisgids Kreta MRJLN

1 Comment

  • Reply Petra

    Ooh, zou er zo graag eens op vakantie gaan!! Hou deze adresjes alvast in het achterhoofd als het ooit zover is!!

    25 februari 2022 at 18:18
  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Geverifieerd door ExactMetrics