TALLINN FOODGUIDE

on 7 juni 2022
Foodguide Tallinn

Wie aan Tallinn denkt (of Estland in het algemeen), denkt wellicht ook aan een minder licht verteerbare keuken, vettige sauzen, veel vlees,… Ik had geen idee wat ons te wachten stond, maar werd meer dan aangenaam verrast. In deze ‘Foodguide Tallinn‘ deel ik met veel plezier en overtuiging onze tips! Hopelijk kan ik jullie op culinair vlak toch al overtuigen om naar Tallinn te reizen.

TALLINN FOODGUIDE – ONTBIJT

Standaard boeken we een hotel zonder ontbijt en trekken we er ´s morgens gewoon op uit. Wel voorbereid natuurlijk, want een hangry Marjolein daar wil je niet mee op stap 😉 Zo belandden we op verschillende fijne adresjes zoals: Rukis, Päris, Pub Kompressor, Kohvik Must Puudel. Allemaal op wandelafstand van ons hotel, Swissôtel Tallinn.

Pub Kompressor stond als enige food spot op ons lijstje. De meeste die me kennen, zullen denken ‘Marjolein en pannenkoeken, dat kan toch helemaal niet?!’. Maar hé, soms kom ik verrassend uit de hoek. The legendary pancake house zal in menig on- en offline reisgidsen opduiken en daar zijn de 29 soorten pannenkoeken (zoet & hartig) de reden voor. Om zeker te zijn van je tafeltje, reserveer je best op voorhand, want de kans is groot dat er tegen openingstijd al een rij hongerigen staat. 

Rukis, Päris en Kohvik Must Puudel kwamen we per toeval tegen en geen enkel adresje stelde ons teleur. De prijzen en hoeveelheden bij Päris liggen iets hoger dan bij de andere twee. Je waant je hier in één of andere hippe Franse tent. Heb je veel honger dan ben je hier niet aan het juiste adres. Zorg ervoor dat je bij Rukis het tafeltje aan het raam kan bemachtigen. Ongegeneerd toeristen spotten terwijl je een instaworthy food foto kan maken: CHECK!

TALLINN FOODGUIDE – LUNCH & DINER

De beste pizza ever aten we in Kajakas Pizza (Pirita district). Niet in het oude stadscentrum gelegen, maar Tallinn is zoveel meer dan enkel het historische stukje. Te voet is het wel even stappen, maar de bus stopt recht voor de deur. En geloof me, it’s so so so worth it! Combineer dit gerust met een bezoekje aan de TV-toren en Tallinn Bay. Meer hierover in een andere blogpost. Zoek je naar een overheerlijke pizza in het oude centrum, laat je dan onderdompelen in de Italiaanse sfeer bij Restaurant Amalfi.

Foodguide Tallinn

Tijd om ons nog meer in de wereldkeukens in Tallinn te verdiepen. Zo aten we de eerste avond in Georgian Tavern Tbilisi. Een adresje dat in verschillende reisgidsen terugkomt en ik snap wel waarom. Foto’s van het eten heb ik niet wegens een veel te donkere sfeer, maar wat hebben we hier lekker gegeten. Reserveren is een must!

Later die week waagden we ons in Odessa Restaurant aan de Oekraïense keuken, gelegen in de oude stad. De Oost-Europese smaken zijn me niet volledig vreemd en toch wisten de gerechten me volledig te bekoren. Heerlijk om eens iets anders dan de traditionele Westerse keuken te eten. Ik ben niet zeker of hier veel toeristen over de vloer komen en dat zou echt jammer zijn! Wij waren in november ’21 in Tallinn, net voor de officiële start van de Kerstperiode. 

Foodguide Tallinn

In het havengebied Noblessner (echte aanrader trouwens om wat tijd in door te brengen!) bevindt zich naast de Shishi kerstoutlet store de Põhjala Brewery & Tap Room. Wanneer je met een bierliefhebber op stap bent, moet deze op het lijstje staan. Om gewoon iets te drinken of bier te kopen, kan je gemakkelijk binnenspringen. Wil je iets eten dan reserveer je best op voorhand een tafeltje. (Hetgeen wij gegeten hebben, behoort tot de minst lekkere gerechten van onze city trip.)

Onder het mom ‘soms mag het al eens iets meer zijn’, dineerden we bij Lore BistrooDit gastronomisch adresje staat in de Estse Michelingids. Klassiekers in een hedendaags jasje met een eclectische twist, dat krijg je bij Lore Bistroo op je bord. Om duimen en vingers bij af te likken. Opnieuw een aanrader dus 😉 

Foodguide Tallinn

Conclusie: in Tallinn is er keuze te over waardoor je zeker niet elke avond in één of andere fast food keten belandt 😉

Ben je misschien meer visueel ingesteld? Neem dan zeker een kijkje naar de gelijknamige TikTok-video én Reel die ik eerder al publiceerde op mijn sociale media kanalen 🙂

Hopelijk vonden jullie dit nuttig!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics