FOODGUIDE AMSTERDAM

on 21 juli 2021
Foodguide Amsterdam MRJLN Simply Say Marjolein

In ‘Foodguide Amsterdam‘ neem ik jullie mee naar de foodspots waar ik zelf helemaal van overtuigd ben! Een korte recap van verschillende adresjes waar we tijdens onze citytrip heerlijk gegeten hebben.

Mijn broer en ik houden van lekker eten. Dat hebben we – naast het reizen – van onze ouders meegekregen. Voor de een mag het al wat verfijnder zijn dan voor de ander, maar onze smaken komen voor de volle 100% overeen. Zou je kunnen raden naar welk adresje ik perse wou gaan? 😉

Foodguide Amsterdam – Palmyra Syrian Restaurant

Oeh dit was goed! Ben je een durver en sta je open voor andere keukens? Dan is dit restaurant écht een aanrader. Het water komt me alweer in de mond. Ik houd van een lekker stuk vlees of gevogelte en hier ben je aan het juiste adres. De eerste avond reserveerden we voor alle zekerheid hier een tafeltje voor twee op de stoep / terras. Reserveren was toen misschien niet nodig (Miss C you remember?), maar in een grootstad you never know. Vraag me niet meer exact wat we bestelden, maar aan de foto’s te zien had ik grote honger, want ik had verschillende brochettes 🙂

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 53H, 1012 RD Amsterdam
Foodguide Amsterdam MRJLN Simply Say Marjolein  

Foodguide Amsterdam – Cabrón 

Aangezien we niet vies zijn van wereldkeukens stond de Mexicaanse food bar ‘Cabrón‘ ook op ons lijstje. De food bar werd ons door verschillende vriendinnen aangeraden. Zo reserveerden we een tafeltje voor de lunch via The Fork en kregen we extra korting. De porties zijn aan de kleinere kant, maar na ons uitgebreide ontbijt vonden we dat niet zo erg.. De kwaliteit en smaken zaten echt wel goed! Afsluiten deed ik met een portie ‘churros’.

Adres: Albert Cuypstraat 166A, 1073 BK Amsterdam
Foodguide Amsterdam Cabrón MRJLN Simply Say Marjolein

Foodguide Amsterdam – De Hallen Amsterdam

Tijdens een poging tot het schuilen voor een stortvlaag en de zoektocht naar een openbaar toilet, botsen we toevallig op ‘De Hallen‘. Oftewel, een overdekte foodmarket zoals elke grote stad er tegenwoordig eentje heeft. Een tafeltje bemachtigen in Corona-tijden was niet simpel, but we did it! Bestellen via een app en de snacks worden aan tafel geserveerd. Super om dit te mogen ervaren aan het begin van de pandemie (juni 2020).

Adres: Hannie Dankbaarpassage 47, 1053 RT Amsterdam, Nederland
De Hallen MRJLN Simply Say Marjolein

Foodguide Amsterdam – Hanoi Old Quarter

Een hidden gem in de Nederlandse hoofdstad, is Hanoi Old Quarter. Ben je een fan van de aziatische keuken en daarmee bedoel ik niet enkel sushi en Chinees, dan is dit echt een aanrader. Omdat het onze laatste avond was, namen we gefrituurde spring rolls als voorgerecht en daarna elk een eigen noodle soup (I loveeee a good noodle soup!). Het restaurant wordt uitgebaat door moeder en dochter, waar we nadien ook een gezellige babbel mee hadden.

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 306-0, 1012RV Amsterdam
Foodguide Amsterdam MRJLN Simply Say Marjolein

Foodguide Amsterdam – Greenwoods

Ik moest én zou brunchen tijdens onze citytrip, of mijn broer dit nu leuk vond of niet. Hihi. Ik vond het best moeilijk om last-minute een brunchadresje te vinden in Amsterdam, maar gelukkig was er nog een plaatsje bij Greenwoods. Ze hebben verschillende restaurants in de stad. Wij gingen naar deze aan de Keizersgracht en reserveerden op voorhand (een must!). Er moesten behoorlijk wat klanten teleurgesteld worden die niet gereserveerd hadden. Een plekje op het terras zou subliem geweest zijn, helaas was het weer behoorlijk wisselvallig 🙁 Mijn broer ging voor de sugar overdose in de banana pancakes en ik voor full English breakfast.

Foodguide Amsterdam MRJLN Simply Say Marjolein

Foodguide Amsterdam – SkyLounge 

Onze trip afsluiten deden we in de SkyLounge Amsterdam. Niet super gemakkelijk om binnen te geraken, maar eens je er bent is het zicht wel fenomenaal (en de prijzen hoog). Het was te winderig om op het terras te zitten, hopelijk heb jij meer geluk!

Adres: Oosterdoksstraat 4, 1011 DK Amsterdam
SkyLounge Amsterdam Foodguide Amsterdam MRJLN

Om zoveel mogelijk van de stad te proeven, verbleven we in twee verschillende ACCOR hotels. Je raadt het al, met mijn broer op reis gaan heeft zo zijn voordelen 😉 Beide hotelervaringen waren TOP, maar waar we exact verbleven, dat is voor een volgend blogpost.

Ben jij al eens in Amsterdam geweest?

Logo Marjolein
Ninglinspo GR15 MRJLN
Reisgids Kreta MRJLN

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics