CITY: GOTHENBURG IN SNAPSHOTS

on 4 mei 2019

Een van de leukste taken binnen mijn functie zijn toch wel de worktrips die ik mag ondernemen. Sinds begin april mag ook Gothenburg aan het lijstje toegevoegd worden. In het geval van deze trip vertrok ik een dag eerder samen met nog enkele collega’s van Antwerpen. Ik had nog nooit voet gezet in Scandinavië, dus wou er al het mogelijke uithalen. Benieuwd naar de foto’s die ik genomen heb tijdens mijn anderhalve dag vol ontdekkingen?

TRANSPORT NAAR EN IN GOTHENBURG

Ik vloog rechtstreeks vanaf Brussels Airport naar Gothenburg met Brussels Airlines en dit in ongeveer 1 uur en 50 minuten. De luchthaven ter plaatse is niet groot, waardoor je al snel in de inkomhal komt. Naar het centrum geraak je het snelst met de ‘Flygbussarna’. Om de 20 minuten rijdt er een bus tussen de luchthaven en het centrum van Gothenburg. Reken hiervoor op ongeveer 30 minuten, afhankelijk van jouw eindhalte. Er zijn verschillende haltes dus kijk best op voorhand welke het dichtste bij jouw accommodatie ligt.

Tip: download de gelijknamige app en koop je ticket via deze weg, het scheelt je 10 à 20 Zweedse kroon.

In de stad zelf kan je perfect alles te voet doen en anders kan je nog altijd een lichtblauw trammetje nemen. Betalen kan je via de app ‘To Go’, maar bij mij lukte dit niet (bleef haperen op het moment van betaling) of op de tram zelf aan een automaat (niet bij de bestuurder).

HANDIGE WEETJES

  1. Plan je een trip tijdens het weekend, houd er dan rekening mee dat de winkels op zaterdag hun deuren sluiten om 17 uur. Als ik me niet vergis, was het toeristische infokantoor zelfs al om 15u gesloten. Op zondag gaan de meeste winkels open tussen 11 uur en 12 uur. ‘T is maar dat je het weet 🙂

  2. Ik sliep in twee verschillende hotels op 300 meter van elkaar: Hotell Onyxen en Gothia Towers Hotel (suuuuper uitgebreid ontbijt zelfs voor mensen met intoleranties).

  3. Iets gezellig drinken of lekker eten doe je oa. in: Drinks 20, KungstorgetProject (€€€), Buenos Aires Argentine Steakhouse (€€), Wrapped Burrito Bar (€) en Bee Kök & Bar (€€). Wij bleven soms eindeloos lang wachten tot wanneer iemand onze bestelling kwam opnemen, maar als je gewoon iets wenst te drinken, dan hebben ze er de gewoonte dat je zelf naar de bar stapt om te bestellen. Ze doen hier trouwens helemaal niet moeilijk als iedereen zijn of haar deel van de rekening wenst te betalen. In België kunnen we hier nog iets van leren.

  4. Neem de tijd om alle winkeltjes te bezoeken in de wijk ‘Haga’. Er hangt zo’n ontspannen sfeer en van zodra de zon een beetje schijnt, zitten de terrasjes propvol met gelukkige mensen. In deze wijk spot je vooral vintage winkels, dus wie weet scoor je nog de deal van je leven!

  5. Van zodra je de wijk Haga achter je laat liggen, raad ik je aan om via het water en de haven meer naar het centrum te wandelen. Op een bepaald punt kan je ook een overzetboot nemen, maar hier had ik helaas geen tijd voor.

  6. Er werd mij verteld dat Zweden streeft naar het worden van een cashless community. Je zou zelfs bij de wc-dame al met de kaart kunnen betalen. Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik dit sowieso wou testen.. Alleen kwam ik tijdens mijn trip geen enkele wc-dame tegen 🙁 Wat betreft alle overige betalingen kan ik beamen dat je geen op voorhand zeker geen Zweedse kronen hoeft te bestellen. It worked for me!
citytrip Gothenburg Haga MRJLN Simply Say Marjolein Snapshots Gothenburg citytrip Gothenburg MRJLN Simply Say Marjolein citytrip Gothenburg MRJLN Simply Say Marjolein citytrip Gothenburg MRJLN Simply Say Marjolein SNAPSHOTS GOTHENBURG SNAPSHOTS GOTHENBURG SNAPSHOTS GOTHENBURG

Net voor het vliegtuig de landing inzet, raad ik je aan om zeker naar buiten te kijken! De prachtige natuur, uitgestrekte meren en typische Zweedse huizen zijn zaken die ik zonder twijfel aan Zweden link. Ik had er dan ook geen idee van hoe steden à la Stockholm, Gothenburg of Malmö eruit zouden zien. De stad heeft veel internationale invloeden door de haven, het heden en verleden, wat maakte dat ik een beetje op mijn honger bleef zitten. Misschien komt dat ook een beetje omdat ik de overige dagen op een congres aanwezig was… Een goede reden om nog meer van Zweden te gaan ontdekken hé 😉 #nevernottraveling

Ben jij al eens in Zweden geweest?

logo MRJLN Simply Say Marjolein
EC-1 Łódź citytrip
MRJLN Simply Say Marjolein

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics