STROATELOPERS: MET G-ADVENTURES NAAR KRETA

on 11 juni 2024

Stroateloper Joren on the road again..

Vorige week gooide hij het over een andere boeg en trok hij met G-Adventures op wandelvakantie naar Kreta. Joren deinst er niet voor terug om alleen mee te gaan op internationale groepsreis. Hij heeft er ondertussen al enkele achter de rug met telkens een exotische bestemming (Zuid-Afrika, Cambodja, Costa Rica,…).

Op groepsreis gaan is altijd een beetje spannend. Op voorhand weet je zelden details over de groep, laat staan persoonlijke gegevens. De groep bestond uit 13 personen, waarvan de leeftijden lagen tussen 26 – 50 jaar. Op vlak van nationaliteiten ging het van België, Ierland, Engeland tot Canada en de USA. Zo goed als iedereen was individueel op stap, wat voor een fijne groepsdynamiek zorgt.

Kreta, bekend om zijn rijke geschiedenis, pittoreske dorpjes en fenomenale landschappen, bleek de perfecte bestemming voor zijn voorliefde voor wandelvakanties. De reis ‘Hiking Crete: Gorges & Coastal Walks’ beloofde niet alleen fysieke uitdaging, maar ook momenten van rust met de mooiste uitzichten die de Libische Zee te bieden heeft.

Musthaves in de valies:
  • 🧢 hoofddeksel;
  • 💧 waterfles om dagelijks toch 3 à 4 liter water te drinken;
  • 🥾 Investeer in wandelschoenen waar de enkels beschermd zijn. Joren wandelde deze trip met wandelschoenen van het merk Mammut.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Reisprogramma met G-Adventures

De rondreis had start-en eindpunt in Chania, wat vlot te bereiken is met oa. TUI fly. Vanuit Chania trok de groep naar het binnenland, meer bepaald naar de White Mountains.

De eerste hike van de reis ging door de Agia Irini kloof. 7,5 kilometer wandelen langs een pad waar af en toe wat schaduw te vinden is. Onderweg kom je een grote open vlakte tegen met oude, gigantische plataanbomen. Elke 2 kilometer zijn hier trouwens water refill points te vinden! Idem voor de Samariakloof.

Een bezoek aan de Samariakloof mag natuurlijk niet ontbreken. Veters gestrikt en iedereen klaar voor een dagwandeling van zo’n 16 kilometer. Het pad brengt je naar de ‘Iron Gates’, het smalste deel van de Samariakloof waar beide rotszijden 300 meter hoog zijn. Vanaf de Ijzeren Poorten daal je af naar de kustplaats Agia Roumeli.

Na een rustdag in het kustdorpje Agia Roumeli stond de groep een meerdaagse kustwandeling doorheen het prachtige landschap van zuidelijk Kreta te wachten.

  • Agia Roumeli – St. Pavlos & Marmara: een 11 kilometer lange wandeling met de nodige verfrissende duik
  • Marmara – Loutro: 3 kilometer
  • Loutro – Sfakiá: 7 kilometer

Loutro, een vissersdorpje enkel bereikbaar met de boot of te voet, werd de uitvalsbasis voor een tweede vrije dag. Indien nog geen verzuurde spieren, dan was er de mogelijkheid om in de Aradena kloof (9 kilometer) te wandelen.

Natuurlijk is deze reis perfect alleen te organiseren, maar een groepsreis biedt ook talloze voordelen en afwisseling! Denk maar aan gezelschap & nieuwe vriendschappen, een ervaren gids die de lokale cultuur kent en instaat voor jouw veiligheid, unieke ervaringen en minder stress bij de voorbereiding. Naast het vaste programma was er ook voldoende flexibiliteit. Zo boekte Joren nog een craft beer tour (Bonnie & Clyde Tours) om ook de lokale biercultuur te ontdekken.

Bij deze zijn Joren zijn kuiten volledig ingesmeerd voor ‘De Nacht van Vlaanderen’ op 21 juni in Torhout. Die van Marjolein kunnen wel nog wat training gebruiken 😉

onze reisblog, jouw inspiratie

PS. In 2021 reisde Marjolein zelf al eens naar Kreta. Ontdek deel 1 van de reisgids op de blog!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics