TRAVEL| INTERNATIONAL DESTINATIONS 2016

on 20 december 2016

Op vlak van reizen was 2016 een vruchtbaar jaar. Een jaar zonder reizen, het lijkt me onmogelijk. Ver hoeft dat niet te zijn, zolang ik maar even ‘weg’ ben. De eerste trip van 2017 staat ook al vast, maar vandaag neem ik jullie mee naar mijn buitenlandse bestemmingen van 2016.

Ik kan twee nieuwe bestemmingen van mijn lijstje schrappen, bezocht Londen voor de vijfde keer, bracht een zonnige dag door in het land der gelukzaligheid Disneyland en bracht twee bezoekjes aan mijn gastgezin in Spanje.

Toledo

Nooit gedacht dat ik me zo thuis zou voelen in een stad en land, maar Spanje veroverde mijn hart. Niet enkel Toledo, maar ook het Baskenland en Sevilla zijn plaatsen waar ze me zeker en vast nog een keer zullen terug zien. Het feit dat ik de taal redelijk vlot spreek, speelt natuurlijk ook een rol.

Plan een bezoek aan Toledo zeker in tijdens een citytrip naar Madrid of huur gewoon een auto om zo Castilla-La-Mancha te ontdekken. Been there, done that!

Lees ook ‘Ontdek Toledo – deel 1‘.

Boedapest

Boedapest stond niet onmiddellijk op mijn ‘must see’-lijstje, maar de vliegtuigtickets waren zo goedkoop in april dat mijn vriend en ik besloten om er een paar dagen tussenuit te knijpen. Dat het een goed idee was, bewijst het feit dat ik zo snel mogelijk nog eens terug wil. De stad heeft me in positieve zin verrast (proper, groot, gestructureerd) en ik heb het gevoel dat we nog lang niet alles gezien hebben. Alhoewel we ettelijke kilometers afgelegd hebben. Het supermooie weer was een belangrijke factor, maar dat geldt voor elke reis. Het was tevens mijn eerste reis met een low-budget maatschappij. Voor alles een eerste keer, right?

Budapest, I’ll be back!

Londen

5 x Londen, 5 x anders. Het grote voordeel van een stad zoals Londen is de veelzijdigheid die het biedt. Voor mijn 18de verjaardag (lees: ik ben er 23) kreeg ik een reisje naar Londen cadeau. Van uitstel komt afstel zeggen ze weleens, maar niet in dit geval. Gelukkig maar! We verbleven in een gezellige B&B in een buitenwijk van de stad. Zo waren we iets langer onderweg met het openbaar vervoer, hierdoor bezochten we andere / minder bekende plaatsen en wijken.

Wat zeker nog op mijn lijstje staat, is een bezoek aan de Harry Potter studio’s. Major HP fan!

Lees ook: Londen deel 1deel 2deel 3 

Disneyland

Ik denk dat de teller momenteel op 15 bezoekjes staat. Soms gewoon voor een dagje en op andere keren met overnachting erbij. JA! Ik ben Disneyland-verslaafd én ik ben er trots op. De magie die er in de lucht hangt, het is zo verslavend en gelukzalig tegelijkertijd. Ik heb zo m’n favoriete attracties (Space Mountain, Peter Pan, It’s a small world,…) die niet kunnen ontbreken tijdens een bezoek. Vroeger had ik zo’n boekje om handtekeningen in te verzamelen, maar ooit ben ik dit eens verloren. Nu ga ik voor selfies met de Disneyfiguren! Dubbel zoveel plezier om bij elk bezoek op zoek te gaan naar de ontbrekende helden.

In april 2017 bestaat Disneyland Paris 25 jaar en natuurlijk hoop ik erbij te zijn!

Praag

Mijn ouders planden een citytrip naar Praag en ik had verlof. Van het een kwam het ander en zo gingen we met ons drietjes op reis. We hadden ongelooflijk veel geluk met het weer, alleen tijdens onze free walking tour regende het pijpenstelen. Gelukkig maakte de gids dit volledig goed door zijn enthousiasme.

Net zoals bij Boedapest wist ik niet goed wat ik moest verwachten van de stad. Ik had toch een dag of twee nodig om te wennen en na de laatste dag was ik nog steeds niet overtuigd. Niet elke stad kan je hart sneller doen slaan, maar ik had er toch wat meer van verwacht. Al moet ik wel toegeven dat de ‘Farmers Markets‘ een schot in de roos zijn voor een foodie als mezelf.

Velen maken graag de vergelijking tussen Praag, Boedapest en Wenen. Misschien ook maar een trip naar Wenen boeken? 😉

Toledo

Het jaar begon met een trip naar Toledo en zo eindigde ik mijn citytrips van het jaar ook. Een maand geleden zat ik nog in het warme Spanje toen het hier de hele tijd aan het regenen was.

Onlangs schreef ik mijn belevingen nog neer in een blogpost, Instadiary España. Wat mis ik de Spaanse keuken en gastvrijheid alweer. Als alles goed gaat, hoop ik er binnen een half jaartje terug naartoe te gaan. Er is dan een trouw in mijn gastfamilie en deze gelegenheid klinkt als een goede reden om nogmaals op het vliegtuig te springen.

-Wat was jouw favoriete bestemming in 2016?-

xo. Marjolein

2 Comments

 • Reply Miss

  Oooh woow had veel nog niet gelezen dus ga direct nog wat artikel van jouw lezen en wegdromen met de prachtige foto’s! Leuk om te zien!

  28 december 2016 at 17:05
  • Reply Marjolein

   Wat leuk om te lezen dat ik een vaste lezeres heb! Duizend hartjes voor jou 🙂 en beste wensen voor 2017!

   28 december 2016 at 20:41

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics