KROATIË: FOODGUIDE PULA EN OMGEVING

on 7 november 2019
Medulin Istrië Kroatië MRJLN Simply Say Marjolein
Onze reis naar Kroatië blijft nog nazinderen, zoveel hebben we er dus van genoten. We kijken er enorm naar uit om volgend jaar terug te keren en gewoon nog meer te ontdekken. Vandaag laat ik jullie graag mee genieten van de verschillende restaurants die we in Pula en omgeving hebben uitgetest.

FOODSPOTS IN PULA & OMGEVING

Pizzeria Jupiter

Wat restaurants betreft, beslissen wij nooit lang op voorhand waar we gaan lunchen/dineren. Soms valt dat dik tegen en soms ook niet. In het centrum van Pula bevindt zich het populaire restaurant/pizzeria, Jupiter. Voor zowel groepen als de lokale bevolking is dit een van de beste restaurants in de stad. Op goed geluk probeerden we een plaatsje te bemachtigen en na enige tijd wachten, was het our lucky evening. Bij deze raad ik jullie zeker aan om hier te reserveren! Ruim aanbod (zelf voor mensen met intoleranties), grote porties én goedkoop.

Adres: Castropola ul. 42, 52100, Pula
Jupiter Pula Istrië Kroatië MRJLN Simply Say Marjolein
Pizzeria Tivoli

We waagden een tweede poging zonder reserveren bij ‘Jupiter’, maar helaas. Niet getreurd, want er was wel degelijk een back-up voorzien. Iets uit het stadscentrum ligt Pizzeria Tivoli. We wandelden hierheen op goed geluk (30 minuten heen én terug) en ja, voor die uitgehongerde toeristen was er zeker en vast nog plaats. Lokaler dan dit, kan niet denk ik. Ambiance tot en met, overheerlijke pizza’s,… Eigenlijk was ik nog blij dat er geen plaats was op het vorige adresje 🙂

Adres: Veli vrh 8, 52100, Pula
El Pulari

Mijn vriend en ik weten Mexicaans eten zeker te appreciëren en zoeken bijgevolg elke reis naar het beste Mexicaanse restaurant in de omgeving. Pula is niet zodanig groot, maar net buiten het toeristische centrum bevindt zich El Pulari. Lekker? Ja zeker! We gingen er zelfs voor een tweede keer heen. Krijg je de porties niet op? Geen probleem, een doggy bag wordt zonder aarzelen voorzien.

De uitbater is een vlotte man, die graag een babbeltje slaat en je met veel plezier laat proeven van de lokale soft drinks.

Adres: Ul. Rimske centurijacije 67, 52100, Pula
Salt & Pepper
Oké, we gaan niet altijd onvoorbereid op reis. Mijn vriend spotte bovenstaand adresje online en we maakten een reservatie. Budgetwise viel dit etentje iets duurder uit dan wat we ondertussen gewoon waren, maar soms mag het al eens iets meer zijn 🙂 Het restaurant is gelegen in het toeristische Medulin, vlakbij de haven en promenade. Een ander type restaurant dan alle andere adresjes, maar totally worth it! In totaal lagen we aan +- €64,00 voor een voorgerecht, twee hoofdgerechten, water en frisdrank. Als hoofdgerecht koos mijn vriend een van de duurdere steaks. Het stadje zelf is overdag enorm toeristisch, maar ’s avonds viel het al bij al nog mee. Ideaal om te combineren met een etentje bij Salt & Pepper 😉
Adres: Sad 138, 52203, Medulin

Kende jij deze streek in Kroatië al?

logo MRJLN Simply Say Marjolein
Source Pinterest Quotesdaily

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics