KROATIË: SUNNY CARS BIEDT JE DE VRIJHEID DIE JE VERDIENT

on 1 september 2019

Mijn vriend en ik kozen ervoor om net voor het hoogseizoen een weekje naar Pula (Istrië – Kroatië) te reizen. Het zou een ‘chillvakantie’ worden, met de nodige porties cultuur, natuur en lekker eten. Met het vliegtuig op reis gaan en toch de nodige vrijheid hebben? Op zo’n moment komt Sunny Cars als geroepen!

Fun fact: Tijdens mijn opleiding aan de hogeschool ging één van de gastcolleges over Sunny Cars. Het is een van de weinige zaken die ik me nog herinner uit die tijd 😉 Tijd om de leerstof in realiteit te ondervinden!

Sunny Cars Kroatië MRJLN Simply Say Marjolein

We gaan wel meer op vakantie met het vliegtuig, maar elke maal opnieuw in functie van een citytrip. Dit jaar beloofde anders te worden en kozen we een random bestemming. Mits enkele voorwaarden natuurlijk … geen al te dure vliegtickets, geen massatoerisme en het liefst van allemaal een goedkopere bestemming. Eindresultaat: Pula! Ongekend is onbemind, want geen van beide was al ooit in Kroatië geweest. Al snel bleek duidelijk dat een huurauto wel praktisch zou zijn. Zonder twijfelen, kozen we hier voor Sunny Cars. De reden? Sunny Cars belooft een all-inclusive service en zorgeloze autoverhuur. Sounds perfect right? 🙂

Sunny Cars Kroatië MRJLN Simply Say Marjolein Sunny Cars Kroatië MRJLN Simply Say Marjolein

Tijdens het boeken van onze huurauto opteerden we voor de categorie ‘economy. Een weekje op reis met twee personen en handbagage, daar hebben we geen grotere auto voor nodig. Nog even de tankregeling full-full selecteren, gegevens ingeven, betalen et voilà! Eenmaal aangekomen op de bestemming hoef je enkel nog de nodige documenten te tekenen, auto controleren en klaas is Kees. De vakantie kan nu pas echt beginnen.

We reden uiteindelijk rond in een grijze Opel Corsa 4-deurs met airco (thank god!). Een kleinere auto heeft ook voordelen bij het parkeren. In de omgeving van ons appartement was parkeren gelukkig gratis. Hierbij hoorde natuurlijk de dagelijkse zoektocht naar een veilige parkeerplaats liefst niet op een te steile helling. Laat ons zeggen dat de Kroaten de parkeerregels niet zo nauw nemen 😉 Ik stond liever enkele straten verder om zo eventuele blutsen en builen te vermijden.

Sunny Cars Kroatië MRJLN Simply Say Marjolein

ENKELE SUNNY CARS-TIPS:

TIP: Heeft je vlucht reeds vertraging voor vertrek? Laat dit dan zeker weten aan het verhuurstation ter plaatse. Zo vermijd je een eventuele boete indien je toekomt na sluitingstijd van het lokale verhuurstation. In Pula mochten we de auto ophalen bij ORYX.

TIP 2: Neem altijd foto’s van de wagen vooraleer je vertrekt. Misschien ben ik te voorzichtig, maar zo heb je bewijs mochten ze achteraf beweren dat enkele schrammetjes door jouw toedoen zijn. Bij ons was alles in orde, maar you never know.

TIP 3: Een Sunny Cars huurauto is all-inclusive, d.w.z. dat je ter plaatste geen extra verzekeringen dient af te sluiten. Ze stellen het ter plaatste soms nog voor, maar niet op ingaan dus is de boodschap! Dit staat ook duidelijk vermeld op de voucher die je ontvangt bij het reserveren van een huurauto.

TIP 4: Hoe vroeger je boekt, hoe economischer de prijzen zijn en hoe meer aanbod per categorie er is.

De #meteenhuurautoziejemeer is zeker niet gelogen! In een volgende blogpost neem ik jullie mee naar wat Pula en omgeving allemaal te bieden heeft. Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar Kroatië is echt een parel!

Hebben jullie als eens een auto gehuurd via Sunny Cars?

logo MRJLN Simply Say Marjolein
MRJLN Simply Say Marjolein
Medulin Istrië Kroatië MRJLN Simply Say Marjolein

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics