Londen| wandelen langs Regent’s Canal

on 21 september 2016

Waarschijnlijk denk je niet onmiddellijk aan het woordje ‘rust’ bij horen van Londen. Drukke winkelstraten, een bruisend nachtleven, geen tekort aan winkels, tal van nationaliteiten… en toch is het mogelijk om even de rust op te zoeken. Er zijn verschillende grote parken waarin je tot rust kan komen, maar ook een wandeling langs het Regent’s Canal is zeker een aanrader! Vroeger was het de economische levensader van de stad, maar nu is het een oase van stilte.

Mijn laatste reis naar Londen dateert ondertussen al van mei, maar deze wandeling is me het meeste bijgebleven. Ettelijke kilometers hebben we afgelegd en het aantal toeristen kan ik op beide handen tellen. Hoe zalig is dat?

De wandeling startte in Camden Town, ging doorheen Regent’s Park en langs de London Zoo. Op verschillende momenten had je de keuze om terug naar de stad te gaan. Wij deden dit pas in Lisson Grove omdat het pad er ten einde liep. Op de laatste 500 meter liggen er veel kleurrijke met bloemen versierde bootjes. Het deed me wat denken aan Amsterdam, maar dan nog gezelliger. De volledige wandeling is ongeveer 15 kilometer lang. Ideaal om tussen het winkelen door even op adem te komen.

Moe? Niet erg, want langs het pad staan verschillende bankjes om even een pauze in te lassen. Wij deden dit ter hoogte van de Zoo en hadden op deze manier een gratis moment tussen de dieren. Op andere plaatsen heb je zicht op industriële panden of chique villa’s. Variatie genoeg!

-In welke wereldstad kom jij graag tot rust?

Regent's Park

Regent's Park

Londen

Londen

4 Comments

 • Reply Caroline

  En ik die dacht Londen al wel ‘gezien’ te hebben, die wandeling gaat nu op de TO DO list !
  Top tip!

  XX Caro

  9 februari 2017 at 18:00
  • Reply Marjolein

   Dat denk ik telkens weer opnieuw, maar Londen blijft altijd een surprise!

   12 februari 2017 at 21:27
 • Reply Saskia

  Oh Londen<3

  1 oktober 2016 at 09:50
 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Geverifieerd door ExactMetrics