CITYTRIP LONDEN IN DECEMBER

on 8 januari 2023
Londen MRJLN Simply Say Marjolein

LONDON, YOU WERE AMAZING. 

Mijn favoriete stad ter wereld dat moet wel Londen zijn. Hier bestaat geen twijfel over. Naast Parijs is het de stad die ik al het meest bezocht, maar in tegenstelling tot Parijs was het hier wel liefde op het eerste gezicht.

Wat een uitgestelde citytrip met mama moest worden, eindigde in een allereerste father – daughter trip. Klaar voor een overdosis aan foto’s en tips?

CANARY WHARF LONDEN

Ditmaal was onze uitvalsbasis het ‘Novotel Canary Wharf’, iets verder uit het centrum maar voor frequente Londenbezoekers stoorde dit zeker niet. Op de 38ste verdieping in het hotel heb je trouwens een fan-tas-tisch zicht op Londen.

Qua bereikbaarheid zit je met de metro direct op de Jubilee line (grijs) die een vlotte verbinding heeft naar verschillende grotere stations. We ontsnappen al graag eens aan de drukte (zeker met Boxing Day) en maken dan gebruik van de rust in andere buurten/wijken. Houd er rekening mee dat op 26 december de focus ligt op shopping. Hierdoor sluiten veel kleinere winkels, restaurants en koffiezaken de deuren (indien ze niet rond Oxford Street gelegen zijn).

Canary Wharf, financieel centrum, gelegen aan het water, staat zo goed als volgebouwd met buildings met daartussen enkele typische, charmante woningen. Wist je dat hier de drie hoogste gebouwen (One Canada Square, HSBC Tower en Citigroup Centre) van het Verenigd Koninkrijk staan? Ik waande me op een bepaald moment even in New York tussen al die hoge gebouwen. Je kan er prachtig langs het water wandelen en please doe de moeite om de Traffic Light Tree te gaan bezichtigen. Geen klassieke bezienswaardigheid, maar als je dan toch in de buurt bent … 🙂

Deze slideshow vereist JavaScript.

Is het bezoeken van een lokale supermarkt wel jouw ding? Neem dan vanuit Heron Quays de DLR (ook met Oyster Card) en stap af in Crossharbour. Aan de overkant van de straat vind je ASDA Superstore, een grote supermarkt dan de typische Tesco Express die je overal in Londen tegenkomt. Ik kocht er een enorme voorraad aan gluten-en lactosevrije koekjes, brood,… #sorrynotsorry

WANDELEN VIA REGENT’S CANAL TOWPATH

Iets waar ik enorm van kan genieten, is het opzoeken van de rust in grote steden. Laat dit net hetgeen zijn, dat we in Londen ook gedaan hebben. In eerste instantie stond een bezoekje aan Coal Drops Yard op mijn verlanglijstje, maar remember Boxing day.. alles toe. Fast forward in het programma dan maar en zo wandelden we via het Regent’s Canal Town richting Islington, Angel om verder te gaan via Regent’s Canal Walk en we eindigen de wandeling in Victoria Park. Wat een aanrader! De vibes bezorgden me een flashback naar Manchester, waar we een gelijkaardige wandeling gedaan hebben. (blogpost komt er nog aan)

Onderweg kan je op verschillende punten het pad op en af, om gezellig iets te drinken of eten. Wij besloten om in Angel de sfeer op te snuiven en wat te winkelen. Afgelopen juli bracht ik een flitsbezoek aan Islington/Angel geweest en deze buurt lijkt me enorm fijn om nog meer te gaan ontdekken. Hetzelfde geldt voor Hackney, een kunstenaarsbuurt die nu volledig aan het boomen is.

Dichtstbijzijnde metrostation aan Victoria Park: Bethnal Green

GRATIS ROOFTOP VIEW

Londen heeft verschillend rooftops met prachtige views te bieden, al dan niet gratis. Enkele jaren terug bezocht ik de Sky Garden (gratis), wel te reserveren en ik raad het iedereen aan.

Op het dakterras van het winkelcentrum ‘One New Change‘ heb je een magnifiek zich op St. Paul’s Cathedral. Enkel te bereiken met de lift en het kan wel even aanschuiven zijn, maar boven is het prachtig.

Dichtstbijzijnde metrohalte: St. Paul’s
Londen MRJLN Simply Say Marjolein collage

KERSTVERSIERING IN LONDEN

Saving the best for last .. Londen bezoeken in december staat gelijk aan kerstversieringen spotten. Elk jaar opnieuw halen steeds meer winkel, hotels en restaurants het onderste uit kan om hun decoratie zo opvallend mogelijk te maken. Mijn doel was om er zoveel mogelijk te zien en daar kwam toch wel wat voorbereidingswerk bij kijken. Sommige onder hen liggen redelijk verspreid over de stad. Bij deze deel ik graag de lijst met jullie.

  1. The Egerton House Hotel
  2. Harrods
  3. Hedonism Wines
  4. KOYN
  5. New Bond Street met oa. Louis Vuitton, Cartier, Chanel, Tiffany’s,…
  6. Annabel’s
  7. versiering in Selfrigdes
  8. Burlington Arcade
  9. The Ivy Chelsea Garden
  10. Fortnum & Mason (gevel en interieur)

PS. Houd je liever van filmpjes? Kijk dan naar de bijhorende Reel of TikTok video.

Bekijk zeker mijn Instagram highlights ‘LDN BABY‘ en ‘LDN BABY #2‘ voor nog meer tips! Of stuur me een berichtje.

Of lees enkele van mijn eerder geschreven blogposts, zoals:

Hopelijk heb ik jullie opnieuw geïnspireerd!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics